Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van bármilyen hiteles bizonyít...

Van bármilyen hiteles bizonyíték Jézus Istenségére?

Figyelt kérdés

márc. 31. 18:55
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/136 anonim ***** válasza:
0%

Hiteles bizonyiték a Feltámadás kézzel fogható bizonyitéka a Torinói lepel. Az, hogy harminc éve még középkori illetve hamisitványnak itélték, a további vizsgálatok megbuktatták ezt az elméletet, most a tudósok oda jutottak, hogy pollen vizsgálattal, a 2. Század elöttire teszik a lepel korát, a közel-kelet pollenmaradványai vannak rajta.

A lenyomat pedig semmiféle festék, hanem egy sugárzás általi textilroncsolódás rajzolja ki Krisztus megostorozott megfeszített képét.

Csak egy sugárzás lehet, a feltámadásának fénye, ami bizonyítja isteni mivoltát kézzelfogható bizonyitékkal.

ápr. 1. 11:17
 12/136 anonim ***** válasza:
0%
Az nem zavar hogy János és Lukács evangéliuma nem halotti lepelről ír hanem gyolcsokról? :) Akkor a Biblia ír hülyeséget? :)
ápr. 1. 11:24
 13/136 anonim ***** válasza:
41%

És az nem zavar téged hogy ez a tárgy miért volt fontos hogy bekerüljön a Bibliába.

Nem vagyok myelvész, nem értem a görög kifejezéseket, hogy a gyolcs helyesen van e fordítva és ha igen belefér -e e a lepel szó vagy sem.

Vagy hogy a görögök, amikor feltehetően átforditották arámi vagy héberről, akkor találtak-e megfelelő szót erre, vagy éppen erre a szóra "javitották fel" az eredeti qelle (forrás) szöveget.

ápr. 1. 11:31
 14/136 anonim ***** válasza:
Azután még latinra forditották utána magyarra. Bárhol megtörténhetett a tévedés.
ápr. 1. 11:32
 15/136 anonim ***** válasza:
0%

Hát a lepel és gyolcs nagyon nem ugyanaz. Kizárt hogy félrefordítás. Egyébként azt írja Máté evangéliuma említ lepelt, Márk nem írja, János és Lukács evangéliumában pedig gyolcs szerepel.

Szóval ha valóban Jézusé a lepel, akkor János és Lukács miért gyolcsról beszél ráadásul úgy hogy János elvileg szemtanú.

ápr. 1. 11:37
 16/136 anonim ***** válasza:

"Mit cáfoltál meg te hazug?"

Pont az ilyen hazugságaidat (meg sok másikat egyébként):

"akkor nyilván azt kellett hogy tanítsa, ő Isten."

Olvasd vissza bármelyik kérdésed, ahol ugyanezekkel a hazugságokkal próbálkoztál, mondatonként kielemeztem és megcáfoltam én is többször, mások is ezen téveszméidet!

ápr. 1. 11:47
 17/136 anonim ***** válasza:

"Hiteles bizonyiték a Feltámadás kézzel fogható bizonyitéka a Torinói lepel."

"A lenyomat pedig semmiféle festék, hanem egy sugárzás általi textilroncsolódás rajzolja ki Krisztus megostorozott megfeszített képét.

Csak egy sugárzás lehet, a feltámadásának fénye, ami bizonyítja isteni mivoltát kézzelfogható bizonyitékkal."

Aminek azóta a másolatát eltudták készíteni és ami pont olyan képet csinált a lepelre mint ahogyan azt a fényképező csinálná és nem úgy mintha a beletekert emberből kiáradó sugárzás csinálná....

De ezt már leírták neked nem egyszer. Miért kell hazudoznod?

ápr. 1. 11:56
 18/136 anonim ***** válasza:
0%

"Olvasd vissza bármelyik kérdésed, ahol ugyanezekkel a hazugságokkal próbálkoztál, mondatonként kielemeztem és megcáfoltam én is többször, mások is ezen téveszméidet!"

Szóval már meg sem próbálod cáfolni csak behazudod hogy valamikor régen cáfoltad :))) Szánalmas.

ápr. 1. 12:04
 19/136 anonim ***** válasza:
15s igen, nos Máté szemtanú volt, Márk és Lukács nem tartoztak a tizenkettő apostol közé, így ők nem látták. Emiatt Mátét kell elfogadni, hogy lepel.
ápr. 1. 14:15
 20/136 anonim ***** válasza:
Az a körülmény hogy Krisztust sietve kellett eltemetni a husvéti ünnep miatt, ugyancsak alátámasztja hogy nem volt rendelkezésre álló halotti gyolcs, másként temették.
ápr. 1. 14:21
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!