Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek Jézus Isten?

Pupusz kérdése:

Szerintetek Jézus Isten?

Figyelt kérdés
Jézus Isten Fia. Isten Fia szintén isten nem?

márc. 5. 06:24
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/230 anonim ***** válasza:
100%

#Kérdező#: "Szerintetek Jézus Isten?"

Ezt már nagyon sokszor sok helyen megvitattuk. Akkor mégegyszer röviden vázolom.

Isten maga egy létező szellem, egy tudati létállapot, Akiben fenn áll az egész teremtett világ. Isten Jézus által teremtett mindent. Jézus Isten része, azaz a Fia. Belőle vált ki azaz születetett és nem teremtmény.

Jézus az ó szövetségben az "Úr Angyala". Az Újszövetségben "Isten Fia", majd az embernek fia is, mivel Jézus a Szent Szellem által otthagyva dicsőségét emberként leszületett. Ezért mondja az Írás, hogy velünk az Isten, avagy Isten megjelent köztünk testben. Isten kijelentette és kinyilatkoztatta magát Jézus személyében a teremtett világ számára. Jézusban Isten lakozott testileg a Szent Szellem által, amíg itt volt a földön emberi testben. Mivel embernek fia is, és Isten létére megízlelte a halált ezért Néki adatott minden hatalom még az ítélet tétel is. Ezért mondja az Írás, hogy Jézus a testben megjelent Isten, mert Jézusban Isten lakik és Isten lakott testileg. Rengeteg, sok, számtalan ige szól Jézus Istenségéről. Ő nem egy különálló Isten, hanem Isten része, Isten kinyilatkoztatása a teremtett világ számára. Egyszerűen fogalmazva született, Istenből vált ki, Isten része és nem teremtmény.

márc. 6. 18:26
 42/230 anonim ***** válasza:

Sziasztok! Jó volt olvasni a hozzászólásokat, sokan, sokféleképpen értelmezzük. Néhol nem tudtam eldönteni, hogy Jézust a Teremtő Istennel azonosítják némelyek, vagy egy másik istennek.

3#

Ha az 1Tim 3:16 „…Isten megjelent hús-vér testben…” alatt azt értjük, hogy Jézus maga a Teremtő Isten, az ellent mond annak a Bibliaversnek, hogy Istent soha senki nem látta (1 János 4:12). Számomra sokkal logikusabb az, hogy „Isten megjelent hús-vér testben” azt jelenti, hogy Jézus oly mértékben visszatükrözte Atyja tulajdonságait, hogy amikor Őt látták az emberek, az olyan volt, mintha magát a Teremtő Istent látták volna. Ezért is mondhatta Jézus a János 14:9 versében, hogy „Annyi idő óta veletek vagyok, és még se ismertél meg engem, Filep? a ki engem látott, látta az Atyát; mimódon mondod azért te: Mutasd meg nékünk az Atyát?” Vagyis nem kellett Istent látni ahhoz, hogy megismerjék, vagy higgyenek a létezésében, hiszen Jézus azon túl, hogy a saját tulajdonságain keresztül bemutatta az Atyját, mindent megmutatott nekik kicsiben, amit Isten véghez fog vinni nagyban (halottak feltámasztása, betegek gyógyítása, és egyéb csodatételek). Egyébként ezzel kapcsolatban elgondolkodtató a János 17:21, ami azt írja „Hogy mindnyájan egyek legyenek; a mint te én bennem, Atyám, és én te benned, hogy ők is egyek legyenek mi bennünk: hogy elhigyje a világ, hogy te küldtél engem.” Ki, mit ért egyek legyenek, ahogy Jézus és az Atya egyek, alatt?

János 20:28 „És felele Tamás és monda néki: Én Uram és én Istenem!”

Ezt nem csak úgy lehet értelmezni, ahogyan te értelmezed. Ez a megfogalmazás, nem zárja ki azt, hogy itt két személyhez szólt Tamás. Az „Én Uram, Istenem!„ inkább támasztaná alá az állításodat. Bennem még az is felmerült, hogy az Úr és az Isten két titulus (mint mondjuk császár és király) így nem egy személyt azonosít, így aki az egyiket viseli, a másikat már nem viselheti (valaki vagy császár vagy király).

Isten szellem személy, akinek nem hiszem, hogy van vére. A tökéletlenné vált Ádám ránk származtatott bűnét csak egy tökéletes ember vére moshatta le. Ez az ember pedig Jézus volt, aki lehet, hogy isteni személy, de nem azonos a Teremtő Istennel.

#Kérdező

„Aki ismeri és éli Jézust, az rendszeresen eszi az Ő testét és issza az Ő vérét Úrvacsora formájában a bűnök bocsánatára. Hogy ne lenne Istennek vére”

Hát úgy, hogy amikor Jézus jelképes értelemben vett vérét iszod, és testét fogyasztod, akkor nem a Teremtő Isten vérét iszod és testét fogyasztod, mert Jézus nem maga a Teremtő Isten.

„Jézus nem mondta neki, hogy ne engem imádj, ugye ?” – kérdezed.

Nem, Jézus ezt mondta: "...Az Urat, a te Istenedet imádd, és csak néki szolgálj.” Máté 4:10

Ha itt Jézus az Úr és Isten kifejezések alatt nem saját magára gondolt, akkor számomra egyértelmű, hogy Ő nem az Úr, és nem is az Isten, és a szavaival élve, nem neki jár az imádat. Sőt, csak nem a saját maga imádatára hívta fel a figyelmet!

Tudom, hogy ezzel felborzolom a kedélyeket, de kérlek, akkor magyarázd meg, hogy szerinted, hogyan kell értelmezni a Máté 4:10-et?

A Jézussal való szoros kapcsolat pedig valóban nagyon fontos, hiszen a János 14:6 szerint senki sem mehet az Atyához, csakis Ő általa.

„Jézus nem szerintünk Isten, hanem a Biblia szerint.„ – írod. Ennek érdemes utána nézni. Én ezt találtam:

Sok görögtudós és bibliafordító elismeri, hogy a János 1:1 nem „az Ige” kilétéről, hanem egy tulajdonságáról beszél. William Barclay bibliafordító ezt mondja: „Mivel [János apostol] nem tesz határozott névelőt a the•oszʹ elé, így ez egy jellemzés . . . János nem azonosítja az Igét Istennel. Egyszerűen szólva, nem mondja azt, hogy Jézus volt az Isten.” Ehhez hasonlóan Jason David BeDuhn tudós kijelenti: „Ha a görögben egy olyan mondatban, mint a János 1:1c, nincs névelő a the•oszʹ előtt, akkor az olvasók tudni fogják, hogy ez a szó itt azt jelenti, hogy »egy isten« . . . Mivel nincs névelő, a the•oszʹ egészen mást jelent, mint a határozott ho the•oszʹ, csakúgy mint az angolban az »egy isten« és az »Isten«.” BeDuhn hozzáteszi: „A János 1:1-ben az Ige nem az egyetlen és egyedüli Isten, hanem egy isten, vagyis egy isteni természetű személy.” Vagy ahogy Joseph Henry Thayer tudós, az American Standard fordítás egyik készítője mondta: „A Logosz [vagy Ige] isteni volt, de nem maga az isteni Lény.”

márc. 6. 20:05
 43/230 anonim ***** válasza:

41

"Belőle vált ki azaz születetett"

Ergo nem öröktől létezik, vagyis nem Isten!

márc. 6. 20:08
 44/230 anonim ***** válasza:

42#

Na, igen ezt az Igazságot, hogy ki az Úr csakis a Szent Szellem, akit Jézus ígért az Őt követőknek nyilatkozza ki.

Saulból, ekkor lett Pál

„De útban Damaszkusz felé valami történt velem. Körülbelül dél lehetett, s már közeledtem Damaszkuszhoz, amikor hirtelen vakító fényesség vett körül, amely az égből világított rám. 7 Leestem a földre, és egy hangot hallottam. Azt mondta: »Saul, Saul, miért üldözöl engem?« 8 Megkérdeztem: »Ki vagy te, Uram?« Ő így válaszolt: »Az a názáreti Jézus, akit te üldözöl.« 9 Akik velem voltak, látták a fényességet, de a hangot, amely hozzám szólt, nem hallották. 10 Ekkor megkérdeztem: »Most mit tegyek, Uram?« Az Úr pedig így válaszolt: »Kelj fel, és menj be Damaszkuszba! Ott majd megmondják neked mindazt, amit az én tervem szerint tenned kell.«

1 Korintusi 8:6

nekünk azonban csak egyetlen Istenünk van, az Atya, akitől a mindenség származik. Mi őérte élünk. Hasonlóképpen, egyetlen Úr van, Jézus Krisztus, aki által van a mindenség, és mi is őáltala élünk.

1 Korintusi 12:3

Ezért tudjátok meg, hogy aki Isten Szelleme által szól, sohasem mondja, hogy: „Jézus átkozott”. Másfelől, senki sem mondhatja, hogy: „Jézus az Úr”, csakis a Szent Szellem által.

Akárhogy is olvassuk ahhoz,hogy egy hitünk legyen azzal a Szent Szellemmel kellene találkozni Jehova tanúinak is, akit Jézu elküldött a Benne hívőknek, akik Őt Úrnak vallják. Így bekerültek Isten országába Jézus Krisztus királyságába, uralkodásába. Ahol Jézus a főpap, a fej...a Benne hívők Krisztus teste. Jézus a vőlegény és akiknek ég tűz, az imádat olaja a szívükbe azok Krisztus menyasszonya.

Úgyhogy nyugodtak lehettek, a völegényt kell imádnia a menyasszonynak.

De ha találkoztok lelki szinten Jézussal érteni fogjátok.

Addíg megvetitek azokat, akik így csinálják... Saul is ezt tette.

Kívánom, hogy érjen utol ez az égi kegyelem Benneteket is. Élet van Benne, örök élet !

márc. 6. 21:02
 45/230 anonim ***** válasza:

#43#: ""Belőle vált ki azaz születetett"

Ergo nem öröktől létezik, vagyis nem Isten!"

Ján.1;

1. Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge.

2. Ez kezdetben az Istennél vala.

3. Minden ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, a mi lett.

Rm 11,36. Mert ő tőle, ő általa és ő reá nézve vannak mindenek. Övé a dicsőség mindörökké. Ámen

1Kor 8,6. Mindazáltal nekünk egy Istenünk van, az Atya, a kitől van a mindenség, mi is ő benne; és egy Urunk, a Jézus Krisztus, a ki által van a mindenség, mi is ő általa.

Kol 1,16. Mert Ő benne teremtetett minden, a mi van a mennyekben és a földön, láthatók és láthatatlanok, akár királyi székek, akár uraságok, akár fejedelemségek, akár hatalmasságok; mindenek Ő általa és Ő reá nézve teremttettek;

Jn 10,30. Én és az Atya egy vagyunk.

Jn 14,9. Monda néki Jézus: Annyi idő óta veletek vagyok, és még sem ismertél meg engem, Filep? a ki engem látott, látta az Atyát; mimódon mondod azért te: Mutasd meg nékünk az Atyát?

márc. 6. 22:27
 46/230 anonim ***** válasza:

Atya = Fiú = Szentlélek

Tehát:

Igen.

márc. 7. 04:44
 47/230 A kérdező kommentje:

Van erről a témáról egy videó a Yt-on. Mi a véleményetek?

https://www.youtube.com/watch?v=O2FQMUMy9l0&t=1s

márc. 7. 06:09
 48/230 anonim ***** válasza:
53%

Született, de nem teremtmény, az atyával egylényegű.

Ez van a hitvallásban. És persze hogy született de attól még Isten. Ugyanis megtestesült Isten.

márc. 7. 06:21
 49/230 A kérdező kommentje:
Az Úrvacsorából is kiderül, hogy Krisztus Isten, mert Új szövetséget kötött az emberrel. Szövetséget pedig egyedül Isten köt az emberrel, ahogy Ádámmal, Noéval, Mózessel, Ábrahámmal, Dáviddal is személyesen Isten kötött szövetséget. Jézus kötötte meg velünk az Új szövetséget. Amiben keresztény hitben hiszünk. Ha nem Isten kötötte volna meg velünk ezt az Új szövetséget, akkor nem is lenne érvényes. Tehát Jézus istenségének tagadása az Új szövetség tagadása. Próbálkozás a szövetség érvénytelenné tételére. Tehát antikrisztusi szellemiség.
márc. 7. 07:22
 50/230 anonim ***** válasza:
Napról napra erősebb bennem az érzés,hogy az emberiség megérett a pusztulásra....
márc. 7. 07:45
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!