Szerintetek Jézus Isten?
Szia
Azt kérdezed, szerintetek.......?
Én azt írom neked, amit mondott maga krisztus ezzel kapcsolatosan, és mit ír a Biblia róla:
János 10:36
" akkor nekem, akit az Atya megszentelt, és elküldött a világba, azt mondjátok, káromlást szólok, mert azt mondtam, hogy Isten Fia vagyok?
Máté 16:15–17
"Így szólt hozzájuk: „És szerintetek ki vagyok?” Simon Péter így válaszolt: „Te vagy a Krisztus, az élő Isten Fia.” Jézus erre ezt mondta neki: „Boldog vagy te, Simon, Jónás fia, mert nem test és vér nyilatkoztatta ki ezt neked, hanem az én égi Atyám."
János 10:36
"akkor nekem, akit az Atya megszentelt, és elküldött a világba, azt mondjátok, káromlást szólok, mert azt mondtam, hogy Isten Fia vagyok?"
Márk 14:61, 62
"De ő hallgatott, és semmit nem felelt. A főpap ismét kérdezgetni kezdte: „Te vagy a Krisztus, az áldott Istennek a Fia?” Jézus ekkor így szólt: „Én vagyok. És látni fogjátok az Emberfiát, amint ott ül a hatalmas Isten jobbján, és eljön az ég felhőivel.”
János 17:3
"Az örök élethez az szükséges, hogy megismerjenek téged, az egyetlen igaz Istent, és azt, akit elküldtél, Jézus Krisztust."
János 20:17
"Jézus ezt mondta neki: „Ne kapaszkodj tovább belém, mert még nem mentem fel az Atyához. Inkább menj el a testvéreimhez, és mondd meg nekik: »Felmegyek az én Atyámhoz és a ti Atyátokhoz, az én Istenemhez és a ti Istenetekhez.«”
Lukács 1:35
"Válaszul az angyal ezt mondta neki: „Szent szellem száll rád, és a legfelségesebb Isten ereje árnyékol be téged. Ezért fogják a születendőt szentnek hívni, Isten Fiának."
Lukács 3:21–22
"Mikor pedig az egész nép megkeresztelkedett, Jézus is megkeresztelkedett. Miközben imádkozott, megnyílt az ég, és a szent szellem leszállt rá galambhoz hasonló formában, és hang hallatszott az égből: „Te vagy az én szeretett Fiam; örömömet lelem benned.”
Isten minden más előtt teremtette meg Jézust. Jézusról a Biblia ezt írja:
„Ő az egész teremtés elsőszülöttje”
Vagyis ő az első teremtmény, nem lehet Isten.
34#
Kedves Zitus!
A tapasztalatod szerinted Jézus Isten ?
Jézus csak név. 2000 évvel ezelőtt elég gyakori volt.
Krisztus Jézus az akiről az evangéliumok szólnak.
Ő Isten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!