Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek Jézus Isten?

Pupusz kérdése:

Szerintetek Jézus Isten?

Figyelt kérdés
Jézus Isten Fia. Isten Fia szintén isten nem?

márc. 5. 06:24
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/230 A kérdező kommentje:
29! Köszönöm, hogy megosztottad az egyik kedvenc igémet, ami a legszívbemarkolóbb számomra. Én is sokszor ennek a parázna nőnek érzem magam, aki Jézus lábai elé borulva csókolgatom és bár nincs sok hajam, ha lenne azzal törölgetném. Férfi létemre. Könnyeim között szoktam leginkább közel érezni magamhoz Jézust, ima közben és az Ő szeretetét, kegyelmét . Aki nem imádja Őt, nincs Vele ilyen szoros kapcsolatban, az nem értheti. Emiatt fontos a Jézussal való szoros kapcsolat. Ugyanis csak akkor érthetjük meg Krisztust, ha szeretjük. Mindennél jobban.
márc. 5. 19:01
 32/230 A kérdező kommentje:
30-as! Nagyon jó videó! Mindenkinek látnia és érteni kellene.
márc. 5. 19:02
 33/230 anonim ***** válasza:
Okos hobó.
márc. 5. 20:29
 34/230 KZitus ***** válasza:

Szia

Azt kérdezed, szerintetek.......?

Én azt írom neked, amit mondott maga krisztus ezzel kapcsolatosan, és mit ír a Biblia róla:

János 10:36

" akkor nekem, akit az Atya megszentelt, és elküldött a világba, azt mondjátok, káromlást szólok, mert azt mondtam, hogy Isten Fia vagyok?

Máté 16:15–17

"Így szólt hozzájuk: „És szerintetek ki vagyok?” Simon Péter így válaszolt: „Te vagy a Krisztus, az élő Isten Fia.” Jézus erre ezt mondta neki: „Boldog vagy te, Simon, Jónás fia, mert nem test és vér nyilatkoztatta ki ezt neked, hanem az én égi Atyám."

János 10:36

"akkor nekem, akit az Atya megszentelt, és elküldött a világba, azt mondjátok, káromlást szólok, mert azt mondtam, hogy Isten Fia vagyok?"

Márk 14:61, 62

"De ő hallgatott, és semmit nem felelt. A főpap ismét kérdezgetni kezdte: „Te vagy a Krisztus, az áldott Istennek a Fia?” Jézus ekkor így szólt: „Én vagyok. És látni fogjátok az Emberfiát, amint ott ül a hatalmas Isten jobbján, és eljön az ég felhőivel.”

János 17:3

"Az örök élethez az szükséges, hogy megismerjenek téged, az egyetlen igaz Istent, és azt, akit elküldtél, Jézus Krisztust."

János 20:17

"Jézus ezt mondta neki: „Ne kapaszkodj tovább belém, mert még nem mentem fel az Atyához. Inkább menj el a testvéreimhez, és mondd meg nekik: »Felmegyek az én Atyámhoz és a ti Atyátokhoz, az én Istenemhez és a ti Istenetekhez.«”

Lukács 1:35

"Válaszul az angyal ezt mondta neki: „Szent szellem száll rád, és a legfelségesebb Isten ereje árnyékol be téged. Ezért fogják a születendőt szentnek hívni, Isten Fiának."

Lukács 3:21–22

"Mikor pedig az egész nép megkeresztelkedett, Jézus is megkeresztelkedett. Miközben imádkozott, megnyílt az ég, és a szent szellem leszállt rá galambhoz hasonló formában, és hang hallatszott az égből: „Te vagy az én szeretett Fiam; örömömet lelem benned.”

márc. 5. 20:48
 35/230 anonim ***** válasza:
93%
Jézus 100% Isten és 100% ember. Mivel Isten megtestesült. Ez egy hatalmas misztérium. A saját vérén váltott meg. A biblia kimondja Jézus istenségét, az Atya maga nyilatkoztataja ki.
márc. 5. 21:33
 36/230 anonim ***** válasza:
19%

Isten minden más előtt teremtette meg Jézust. Jézusról a Biblia ezt írja:

„Ő az egész teremtés elsőszülöttje”

Vagyis ő az első teremtmény, nem lehet Isten.

márc. 6. 03:29
 37/230 A kérdező kommentje:
Jézus a Kezdet János 1. alapján. Isten Tőle számolja a kezdetet. "Minden általa lett, semmi sem lett nélküle" Mindent Jézus teremtett. Az időt is, amely keretbe foglal minden teremtett dolgot. Ő teremtette a láthatatlan és a látható világot ezek szerint. Tehát Teremtő. Az Atya Isten Általa teremtett mindent. Általa teremtette a teremtményeket. Az összes teremtmény Teremtője tehát Jézus.
márc. 6. 07:47
 38/230 anonim ***** válasza:

34#

Kedves Zitus!

A tapasztalatod szerinted Jézus Isten ?

márc. 6. 08:49
 39/230 anonim ***** válasza:
100%

Jézus csak név. 2000 évvel ezelőtt elég gyakori volt.

Krisztus Jézus az akiről az evangéliumok szólnak.

Ő Isten.

márc. 6. 08:54
 40/230 anonim ***** válasza:
83%
Jézus nem szerintünk Isten, hanem a Biblia szerint. "Kezdetben volt az Ige, az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige" (János 1:1).
márc. 6. 14:46
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!