Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek Jézus Isten?

Pupusz kérdése:

Szerintetek Jézus Isten?

Figyelt kérdés
Jézus Isten Fia. Isten Fia szintén isten nem?

2024. márc. 5. 06:24
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/230 anonim ***** válasza:
46%

20

"A megváltáshoz Isten a vérét adta. Ember, ember nem válthat meg, csakis Isten."

Istennek nincs vére.

Ugyanakkor a megváltáshoz, embernek kellett meghalnia, nem "istennek".

ezért nevezi a Biblia "megfelelő" váltságnak.

Mitől, vagy miért megfelelő?

Azért, mert Ádám nem "isten", hanem teljes ember volt, és tökéletességben vétkezett. Akkor lehetséges az ezáltal bejövő halál feloldozása, ha egy ugyanolyan tökéletes ember, nem a bűne miatt hal meg, hanem bűn nélkül.

Ezzel történik meg a "csere", vagy a kiváltás, megváltás.

DE ez is az utódok érdekében, Ádáméknak nem, mivel Ők tökéletesek voltak, velünk ellentétben.

Isten pedig halhatatlan. Természeténél fogva, nem ölthet emberi testet semmilyen módon. Ezt kizárólag egy olyan személy teheti meg, aki nem halhatatlan, csak hasonlít rá Istenre, vagy is hasonló létformában él.

Ezért esett a választás egy olyan személyre, aki a magasabb létformából, emberi létformát öltött a megváltás érdekében.

Így elmondhatjuk, hogy mint főpapunk, átérezte milyen embernek lenni, élni, dolgozni, és szenvedni, és meghalni.

Ezt a hatalmat, és királyságot nem örökre kapta, hanem ezer évre.

2024. márc. 5. 16:43
 22/230 anonim ***** válasza:
90%

Akkor Ti még mindig a bűneitekben vagytok és azt is szolgáljátok.

Akiket megváltott Jézus Krisztus a saját drága vérén, azok az Igazságot szolgálják.

2024. márc. 5. 17:05
 23/230 anonim ***** válasza:
0%

22

🤦‍♀️

Én nem azt mondtam, hogy nem Krisztus váltott meg, a "vérén", vagy is az élete árán.

Annyit mondtam, hogy Jézus a Biblia alapján nem a mindenható teremtő Isten.

Isten fia, lemondva az égi hivataláról azért született meg emberként, hogy ezt a feladatot elvégezze.

Tudom nehéz elfogadni, vagy megérteni, pedig roppant egyszerű.

Mert több évezrede ezt tanították, tanítják, súlykolták bele az emberekbe, a hatalomra jutott egyházak.

Sokan nem tudják, hogy az egyházak hellenizálták a "vallásukat", vagy is keverték más vallásokkal, ahol több ismetségek imádata volt elfogadható.

2024. márc. 5. 17:12
 24/230 anonim ***** válasza:
77%

23#

Kár, hogy nem ismered személyesen Jézus Krisztust.

Én ismerem, az Igéjét is.

Őt szolgálom, örök életem van...be van írva a nevem az életnek könyvébe. Hozzátartozom.

2024. márc. 5. 17:19
 25/230 anonim ***** válasza:
70%

Itt egy nagy probléma van, az hogy az ember nem képes magasabb szférában és dimenzióban gondolkodni. Földhöz ragadt, miközben Isten a tökéletességből kezdett el teremteni föntről lefelé.

Isten egy szellemi tudati létállapot Akiben fenn áll az egész teremtett világ, ezért nem láthatjuk. Jézus pedig Isten kivetülése, kinyilatkoztatása a teremtett világ számára Aki által teremtetett az egész világ. Isten Jézus által teremtett mindeneket. Majd befejezte a teremtést a legkisebb és legalacsonyabb dologgal. Majd amikor elérkezett az idő Jézus testet öltött és emberré lett. Isten kinyilatkoztatta magát testben Jézus személyében az Ő Szent Szelleme által. Röviden, Nagyon röviden ennyi a lényeg. Tehát Jézusban Isten lakozik az Isten Szent Szelleme által, ezért egyek. Tehát Az Isten aki szellem, lélek, tudati létállapot Jézus Krisztusban és Ő általa jelentett ki, nyilatkoztatott ki mindent és teremtet mindent, aztán testet öltött és emberré lett. Így most már nem csak az "Úr Angyala" és nem csak az "Isten Fia", hanem az "embernek fia" is. Isten emberré lett Ő benne és Ő általa. Ezért van hatalma a bűnöket megbocsátani is. Ő néki adatott minden hatalom.

2024. márc. 5. 17:32
 26/230 A kérdező kommentje:
Aki ismeri és éli Jézust, az rendszeresen eszi az Ő testét és issza az Ő vérét Úrvacsora formájában a bűnök bocsánatára. Hogy ne lenne Istennek vére kedves 21-es? Ahogy teste is van, a megszentelt kenyér, amit eszünk. Lukács 22:17. Ti ezt a parancsot sem tartjátok be, ezt is összevissza félreértelmezitek, pedig szó szerint ezt mondta Jézus: "Ezt cselekedjétek az én emlékezetemre." "Vegyétek és egyétek, ez az én testem!” „Igyatok ebből mindnyájan, mert ez az én vérem, a szövetségé, amelyet sokakért kiontanak a bűnök bocsánatára." Még, hogy Istennek nincs vére. Nagyon nagy tévelygésben vagytok barátom! Ahogy 24-es írja, ismerjétek meg előbb Krisztust, mielőtt papagájokként tévtanításokkal kábítjátok az embereket! A Bibliához semmi közötök. Nem is értem, milyen jogon nevezitek magatokat kereszténynek, mikor minden krisztusit tagadtok.
2024. márc. 5. 17:52
 27/230 anonim ***** válasza:

Kedves Mindenki.

Nem kötelezek senkit arra, hogy fogadja el a szavaimat.

Jó egészséget kívánok mindenkinek.

2024. márc. 5. 18:02
 28/230 A kérdező kommentje:
Amikor elfogytak a nagyokos, mindenttudó tanúk érvei. Érdekes, amikor ártatlan, naiv embereknek, időseknek nyomjátok a süket dumát, akkor ki se fogytok a szóból. Érettebb hívőknél nem működik a varázs mi???
2024. márc. 5. 18:05
 29/230 anonim ***** válasza:
46%

23#

JW. Biblia

Luk.7

36 Az egyik farizeus pedig folyton arra kérte őt, hogy étkezzen vele. Bement hát a farizeus házába, és asztalhoz telepedett.d 37 És egy asszony, akit bűnösnek ismertek a városban, megtudta, hogy ő a farizeus házában eszik*. Hozott egy illatos olajat tartalmazó alabástrompalackot,e 38 majd elhelyezkedve Jézus mögött, a lábánál, sírt, és áztatni kezdte könnyeivel a lábát, és a hajával törölte meg. Gyöngéden csókolgatta is a lábát, és illatos olajat öntött rá. 39 Látva ezt a farizeus, aki meghívta őt, ezt mondta magában: „Ha ez az ember valóban próféta volna, tudná, ki és miféle asszony az, aki őt érinti, vagyis hogy bűnös.”f 40 Jézus erre így szólt hozzá: „Simon, van valami mondanivalóm neked.” Az így szólt: „Tanító, mondjad!”

41 „Egy bizonyos kölcsönadónak volt két adósa: az egyik 500 dénárral volt adós, a másik pedig 50-nel. 42 Amikor nem volt miből visszafizetniük, ő mindkettőnek elengedte a tartozását*. Melyikük fogja tehát jobban szeretni őt?” 43 Válaszul Simon ezt mondta: „Úgy vélem, hogy az, akinek többet engedett el*.” Ő ezt mondta neki: „Helyesen ítélted meg.” 44 Azzal az asszony felé fordult, és ezt mondta Simonnak: „Látod ezt az asszonyt? Beléptem a házadba, és te nem adtál vizet a lábamra. Ez az asszony viszont könnyeivel áztatta lábamat, és hajával törölte meg. 45 Te nem üdvözöltél engem csókkal, ez az asszony viszont attól az órától kezdve, hogy bejöttem, gyengéden csókolgatja a lábamat. 46 Te nem öntöttél olajat a fejemre, ez az asszony viszont illatos olajat öntött a lábamra. 47 Ezért azt mondom neked, hogy bár sok* bűne van, meg van bocsátva,h mert nagyon szeretett. Akinek viszont kevés bűne van megbocsátva, kevéssé szeret.” 48 Azután így szólt az asszonyhoz: „A bűneid meg vannak bocsátva.” 49 Erre azok, akik vele együtt feküdtek az asztalnál, mondogatni kezdték egymás között: „Ki ez, hogy még a bűnöket is megbocsátja?”k 50 Ő pedig így szólt az asszonyhoz: „A hited megmentett téged; menj békével!”

Ez a rész a Jézust követők Bibliájában is így van fordítva.

Ez a példázat jól illusztrálja, hogy a megváltottak miért imádják Jézus Krisztust.

Mert megbocsátottak a bűneik.

Jézus nem mondta neki, hogy ne engem imádj, ugye ?

Az én bűneimet is megbocsátotta Isten mindet, ezért is könnyű megbocsátanom az ellenem vétkezőknek. Értem a miértjét...

Teljes szívemből és teljes erőmből imádom Izrael Szentjét, Jézus Krisztust.

2024. márc. 5. 18:12
 30/230 Potyondi Gergely ***** válasza:
81%

Nem a valláskritikában vagyunk, és Tamás az igazat mondta, amikor Istennek szólította Jézust.

A Biblia igazat mond és ebben a videóban 5 erős érvet is mondanak a Biblia hitelessége mellett:

[link]

Ha valaki beakarja bizonyítani az ellenkezőjét, akkor találja meg Jézus csontjait itt a földön, és bizonyítsa be megkérdőjelezhetetlenül azt, hogy Jézus csontjai azok.

Erre az antikrisztus se lesz képes, mivel Jézus Isten és feltámadása után 40 nappal felment a mennybe.

2024. márc. 5. 18:13
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!