Szerintetek Jézus Isten?
54
Amiről te beszélsz már nem létezik. Csupán ezerszer másolt, meghamisított utánzata.
48
Ha született, akkor van kezdete!
Ez nem isteni kompetencia!
Kedves 60-as félrevezetett embertárs!
Szerintem te összekeverted a szezont a fazonnal, neked nem teológiával kellene foglalkoznod hanem versírással vagy pszichológiával de mióta lettél te a sziveknek a vizsgálója mert azt az Isten végzi és mióta lettél te lelki tükör??? mert az maga az Ige.
Az hogy ideirkáltok zagyvaságokat hogy Jézus azonos Mihály főangyallal, vagy pl a Szent Szellem nem személy ezeket hozzá mérem az Igéhez és ellentmondásba ütközik,nem én ütközök hanem amit irkálsz az ütközik az Igazsággal ezért ezeket elvetem és vallásos maszlagoknak fogom titulálni mert az Ige mércéje szerint nem igazságok hanem tévtanitások!!!
"Tehát ha leírja valaki, hogy ugorj a kútba, megteszed, mert azt a Biblia írja? Hallod te is magad? Nem kevés olyan dolog van benne, amit alaposan! szükséges megvizsgálni a Lélekkel. Ha számodra a könyv az, amiből megismered Istent, akkor ha azt leteszed, többé nincs is Istened!"
Nem jók a következtetèseid. A Biblia sehol nem írja ugorjak a kutba, és minden olyan kérdésre kitér Krisztus, ami bárkiben ma is megfogalmazódik kérdésként, nem véletlenül mondja: "mindent elmondtam amit Atyámtól hallottam."
Amennyiben nem olvastam volna a Bibliát sokkal több megválaszolatlan kérdés maradt volna bennem, ami csak elbizonytalanítja Isten hitemet.
De jó legyen úgy ahogy mondod. Vegyük el a Bibliát mert "csak" egy könyv. Csak lap. Csak bálvány.
Ez esetben saját képemre faragom az Istent, és csalódások érnek, ha mégsem olyan.
Ez olyan, hogy föld körüli pályára akarsz állítani egy műholdat, minden fizika tudás nélkül és csodálkozol, hogy nem áll föld körüli pályára.
63-as kommentelő. Kérlek téged, máskor ne címezz nekem olyan jelzőt, hogy kedves, ha a szíved teljesen mást érez. Az emberek ezt a szót motorikusan használják megszólításkor, mert abban a tévhitben vannak, hogy ez tiszteletadás, közben képmutatás. Azt mondja a szád, amit a szíved érez - ez a nagyon ritka.
Úgy kezded, hogy félrevezetett vagyok, felkiáltójellel nyomatékosítva. Korábban már írva lett, hogy szív bőségéből szól a száj. Óvatosan szükséges bánni ezen kijelentésekkel, mert a legtöbb esetben az ember ilyenkor ezeket magáról állítja ki, noha nem éli ezt még meg. Olyan ez, mit amikor a tanár kérdezi, hogy ki beszélt órán? Erre az egyik diák azonnal közbeszól, hogy nem én voltam. Erre a tanár, persze, hogy te voltál. Ha így kijelented kategorikusan, hogy félrevezetett vagyok, azt magadról mondod.
Hagyd kérlek Istenre, hogy nekem mivel szükséges foglalkoznom, és mivel nem. Majd ha te is megkapod Isten indíttatására Krisztustól személyesen az elhívást, és utána el is küld téged, akkor lesz bárminemű jogalapod, hogy ilyen téren megfedj. Hogy ezt elhiszed vagy sem, az a te lelked dolga. Azt igyekszem tenni, amire elküldtek. De mivel ember vagyok, gyarló, így vétkezem is. Ezért szorulok rá szüntelen a Szent Lélek kegyelmére. Mesze vagyok a tökéletességtől, de egy valamit már élek szüntelen lélekben: a hibáimat, megláttatják velem a hazugságokat, és élem, Kit szolgálok. Te is látod ezeket?
A versírással foglalkozom is hobbi szinten, a pszichológiáról pedig annyit, hogy ez az ember veszte, hogy mindent felcímkéz az életben. Ha valaki Istenben hisz, akkor vallásos, ha ért az emberekhez, akkor pszichológus meg pszichiáter. Ezeknek közük nincs egymáshoz. Valóban eléggé mélyen megismertem már a Lélek által magam, így nagyon mélyen vagyok képes olvasni az embertársaimban, legyen az akár egy gesztus vagy mimika, bármi, olykor jóval mélyebben, mint egy "szakember". Sokszor jobban látom az adott illetőt, mint ő magát. De ettől nem vagyok pszichológus, noha lehetnék, lehettem volna, de az embereken való segítés nem anyagi szinten mérhető, hanem annak ingyenesnek volna szükséges lennie! Egy ilyen "szakember" tudása emberektől van, éppen ezért soha sem lesznek olyan emberismerők, mint az, akiket Isten Lelke vezet és tanít.
Mindannyian valahol egymás tükrei vagyunk. És Isten embereken keresztül is szól hozzánk, olykor meg is fed vagy mutat valamit. Ezt nem szabad szégyellni, de a legtöbben ilyenkor erre irigyek és támadnak, mert nem akarnak szembesülni, másrészt az ember retteg attól, ha gyengének tűnik, ezért álarcokat vesz magára szüntelen. Ezért az ilyen típusú embereket nem szeretik, megalázzák őket, mert tükröt állítanak. Kényelmetlenül, zavarban érzik magukat a közelükben. Nem figyelnek arra, ki által szólnak, hanem azt nézik, mibe lehet belekötni és milyen erővel tudják a hibáikat elfedni. Isten kezdettől fogva használt embereket arra, hogy megintsen, figyelmeztessen. Ilyenek voltak a próféták is. De a legtöbbek szíve megkövült, és csak a hazugságokra, meg a testi perverziókra, pénzhajszolásra dobog.
Azt mondja az Úr: "Embernek fia! eredj, menj el az Izráel házához, és szólj az én szavaimmal nékik. ...de az Izráel háza nem akar téged hallgatni, mert nem akarnak engem hallgatni, mert az egész Izráel háza kemény homlokú és megátalkodott szívű. Ímé keménynyé tettem orczádat, a milyen az ő orczájok, és keménynyé homlokodat, a milyen az ő homlokuk. Olyanná, mint a gyémánt, a mely keményebb a tűzkőnél, tettem a te homlokodat; ne félj tőlök, és meg ne rettenj tekintetöktől, mert pártos ház. És mondá nékem: Embernek fia! minden beszédimet, a melyeket szólok néked, vedd szívedbe, és füleiddel halld meg. És eredj, menj el a foglyokhoz, a te néped fiaihoz, és szólj és mondjad nékik: Így szól az Úr Isten, vagy hallják vagy nem. Ha ezt mondom a hitetlennek: Halálnak halálával halsz meg, és te őt meg nem inted és nem szólasz, hogy visszatérítsd a hitetlent az ő gonosz útjáról, hogy éljen: az a gonosztevő az ő vétke miatt hal meg, de vérét a te kezedből kívánom meg. De ha te megintetted a hitetlent, és ő meg nem tért hitetlenségéből és gonosz útjáról: ő az ő vétke miatt meghal, de te megmentetted a te lelkedet. És ha elfordul az igaz az ő igazságától, és cselekszik álnokságot, és én vetek eléje botránkozást: ő meg fog halni; ha meg nem intetted őt, vétke miatt hal meg és elfelejtetnek igazságai, a melyeket cselekedett; de vérét a te kezedből kívánom meg. Ha pedig te megintetted azt az igazat, hogy az igaz ne vétkezzék, és ő nem vétkezik többé: élvén él, mert engedett az intésnek, és te a te lelkedet megmentetted."
Többesszámban szólsz, de közöm nincs sem a valláshoz, sem semmilyen más csoportosuláshoz. Hiába fogalmazol így, ez pontosan neked van, de inkább másra hárítasz. Állandóan kiforgatjátok a szót, és olyan dolgokat tulajdonítotok, hogy mondva lett, ami nem igaz. Ez a farizeusi lelkület. Megint a felemelkedettség, hogy TE méred hozzá az Igéhez. Elképesztő! Hol van benned így alázat és szelídség Isten felé? Te mérsz? A te számodra az Ige az a Biblia, ezt ne feled el te sem. De Isten Igazsága meg a könyv az azért más.
Hamarosan meg fogsz lepődni te is, ebben biztos lehetsz, ha Isten előtt állsz majd, hogy mit hittél eddig hazugságnak, és mit igaznak. Akkor fogsz összeomlani, és mivel kacsalábakon állt a hited, ezért valószínűleg nem lesz veled ott Isten megtartó kegyelem, és az lesz számodra is a kárhozat. Ezt hívják lélekben pokolnak. De imádkozom érte, hogy amíg még élsz, addig legyen benned szelídség és alázat, és szembesülj azzal, ami felhalmozódott a te szívedben is. Így megmenekülhetsz lesz lélekben békességed, örömöd.
Legyen meg a hitünk szerint, és a Szent Lélek szabadítson meg téged is a gyarlóságaidtól!
Üdv.
66-os kommentelő.
Kellő alázat abban nincs a legtöbbekben, hogy a hazugságot megleljék a szívükben! Ahhoz szükséges az alázat, a gyermeki, hogy örömmel fogadjuk az Igazságot! Amíg Isteni rangra emeled Krisztust, és imádod őt, addig azt teszed, amire ő kért téged? Vagy azt cselekszed, amit a vallás elvár tőled. Ez a kettő nem ugyanaz. Istent nem imádni kell erőből, mert arra az Antikrisztus vágyik. Őt kell! imádni, előtte hajbókolni meg szavakat ismételgetni, hallelújázni. Istent Krisztus lelkével szeretni szükséges. De mit jelent így szeretni? Azt, hogy megtörjük a kenyeret, azt, amit ő személyesen mond, az ingyen és örömmel továbbadjuk és közben elszenvedjük érte a megaláztatást is. Ezt teszed te is?
Legyen meg a hitünk szerint, és a Szent Lélek adjon gyógyírt a szemekre!
Üdv.
67#
"Többesszámban szólsz, de közöm nincs sem a valláshoz, sem semmilyen más csoportosuláshoz"
Itt a gyakorin se tudsz egységbe kerülni senkivel, max azzal, aki hajbókol Neked.
Krisztus jó illatát nem lehet érezni a hozzászólásaidban....
Más szemében a szálkát meglátod kapásból !
Ki kellene venni már a gerendádat a saját szemedből, hogy nyugtunk legyen Tőled.
69. Ennek így szükséges lennie. Ennyire megkeményedett a legtöbbetek szíve. Csak a hazugságra dobog, meg arra, amikor azt mondja valaki, ami a fületeket simogatja, ima a kivételekért. Vannak többen, akik vallanák, ami ki van jelentve, de az emberek zöme fél, így inkább hallgat. Inkább stratéga módon nem szólnak semmit, így nem lesz annyi lepontozásuk sem. Gyűjtik sokan a zöld pipákat. Hajbókolni nem nekem szükséges, hanem nektek, hiszen azért teszed, írod te is azt, amit, mert nem kapod ezt meg. Lehet, hogy 100-ból egy ember örömmel fogadja ezen szavakat, érte megéri!
Dehogynem lehet érezni, csak nem tudod még ezt meglátni. Azzal legyél kérlek tisztában te is, hogy azokat, amiket ide írsz nekem, azok miatt nem nekem tartozol elszámolni valóval, hanem majd magyarázkodj Isten előtt. nem tudod, fogalmad sincs róla, miket beszélsz.
Igen, ezt is pontosan te, ti csináljátok, ez lett írva fentebb. nem veszed észre, hogy amiket rólam írsz, magadból szólod?
Az nem lesz még egy ideig, majd ha arra Isten vezet. De megint elárulod magad, hiszen úgy fogalmazol, hogy nyugtunk tőled. Tehát magadra veszed joggal, amik ki vannak jelentve. Elveszíted te is a nyugalmadat. De miért, ha állítólagosan igaz, amit szólsz? De hidd el nekem, magam örülnék neki a legjobban, ha innen elmennék vagy kitiltanának már. Óriási fájdalom ezt csinálni, mert amit kap érte az ember, az fájó és hálátlanság.
Köszönöm a kenyér megtörését, ismételten tanulságos volt, de ezt már szükséges elengedni. Emberbaráti szeretettel imádkozom érted is!
Legyen meg a hited szerint, a Szent Lélek adjon neked is békességet, örömöt!
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!