Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek Jézus Isten?

Pupusz kérdése:

Szerintetek Jézus Isten?

Figyelt kérdés
Jézus Isten Fia. Isten Fia szintén isten nem?

márc. 5. 06:24
 221/230 anonim ***** válasza:

Még a vak is kikéri magának azt hogy világtalan. A hívő világa nem látható a jelenben, ezért vaknak mondható.

A hivő világa a múltban és jóvőben van, a jelenben a cselekedete.

A vak hitű embert Isten fénye árasztja el, a legnagyobb lelki világosságban látja tudja mit kell tennie.

márc. 19. 19:19
 222/230 anonim ***** válasza:

221

Ez így van, s vakon követi a legfényesebb angyalt!

márc. 19. 19:23
 223/230 anonim válasza:

Nem olvastam végig bocsi ha már valaki írta.

Jézus nem Isten , Ószövetségben benne van ,hogy kerül mocsok is a Bibliába ... Ezen felül emlékeim szerint az első profécia Jézusról az , hogy Leküldi Isten a LEGHŰSÉGESEBB SZOLGÁJÁT . Nézzük a feladatait : Ádám és Éva miatt száműzve lettünk , Jézus visszanyitotta a Menny kapuját. A Bűnösökhöz jött.

"Én vagyok az út és az igazság csak én általam lehet feljutni Istenhez" = Ahol volt ott segített másoknak a szeretetet hirdette ha ez elv szerint tudsz élni akkor a Mennybe jutsz. ( 10 parancsolatot ha egybe nézed a tiszteletről szol[sokan keverik a tiszteletet a csodálattal] a tisztelet az egyik legkisebb szeretet megnyilvánulása.)Sokszor beszélt metaforákban. Utat mutatott az Istent Imádta.

máj. 23. 04:55
 224/230 anonim ***** válasza:

Az Atyához. Nem feljutni Istenhez hanem megismerni az Atyát. Sokszor beszélt metaforákban ez igaz , de szerintem ez pont nem egy metafora. Valamikor elég nyilvánvalóan kijelent dolgokat.

"Aki engem lát, az Atyát is látja" mi ez ha nem kinyilvánítás önmagáról hogy Isten?

máj. 23. 06:25
 225/230 anonim ***** válasza:

Aki azt állítja, hogy nem Isten az tuti nem találkozott Vele, nem ment át a szoros kapun.

Talán még üldözi a Jézusban hívőket is állapotban van, mint Saul a damaszkuszi úton.

Apcsel9,3

El is indult Jeruzsálemből, és amikor már közel járt Damaszkuszhoz, hirtelen mennyei fény ragyogta körül, 4 ő pedig a földre esett. Azután egy hangot hallott: „Saul, Saul, miért üldözöl engem?”

5 Saul megkérdezte: „Ki vagy te, Uram?”

Ő így válaszolt: „Én vagyok Jézus, akit üldözöl. 6 De most kelj fel, menj be a városba. Ott majd megmondják neked, mit kell tenned.”

máj. 23. 06:44
 226/230 anonim ***** válasza:

bocsánat! off topic:

221!

Ez nekem mód felett zavaros! Hogy érted?

Az evangéliumokban a világtalan ember (ma vaknak mondják) a hitetlen ember metaforája. Jézus adja vissza szeme világát (látását), azaz az igaz tudást Isten renjéról. Ezért mondja is "én vagyok világnak világa" (újabb fordításban világossága)

Isten idő feletti. Tehát nem öröké él, hanem egyszerre van minden időben. Csak úgy kezdheted megérteni, és közelebb kerülni hozzá ha a jelenben vagy. Ekkor leszel igazán hívő, azaz követő.

Számunkra a múlt már nincs, a jelen még nincs. Ha istent keresed nem érdemes nem létező dolgokkal foglalkozni.

máj. 23. 08:01
 227/230 anonim válasza:

224

Tanítványban általában látod a mesterét legalábbis az eszméit.

máj. 23. 10:20
 228/230 anonim ***** válasza:

224

Saját képmására teremtette az embert. Tehát bármely emberre nézel, őt látod!

máj. 23. 16:03
 229/230 anonim ***** válasza:

224#

Azt írod, illetve idézed a Bibliából, hogy "Aki engem lát, az Atyát is látja" mi ez ha nem kinyilvánítás önmagáról hogy Isten?

Ez nem jelentheti azt, hogy Jézus oly annyira visszatükrözi az Atyja tulajdonságait, hogy aki Őt látta, olyan, minthat magát Istent látta volna?

Persze Jézus Isteni, azonban számos utalás van a Bibliában arra, hogy Jézus nem maga a Teremtő Isten.

máj. 27. 16:53
 230/230 anonim ***** válasza:

Kérdező: "Szerintetek Jézus Isten?"

Jézus Isten része, Isten kivetülése és kinyilatkoztatása a teremtett világ számára. Isten Jézus által teremtett mindent. Isten Jézus személyében nyilatkoztatta ki magát. Röviden és tömören ennyi a lényeg. Isten Lélek, Szellem, Energia stb. mindegy hogy nevezzük, az a lényeg hogy egy tudati létállapot, Aki Jézusban és Jézus által teljesített be mindent.

jún. 1. 19:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!