Szerintetek Jézus Isten?
211
Ne röhögtesd már ki magad! Ennyire sügér nem lehetsz!
Ie 200-ban hol volt még Jézus???
211-es
Ez nem 212-es véleménye.
A qumrani közösség iratainak értelmezése azért összetettebb.
A tudományos világ is erősen megosztott.
A datálás alap kérdés, és minkét oldalon vannak érvek.
Sajnos a leletek szanaszét vannak, és nem mindenki engedi szabadon tanulmányozni
János 4:42
Később meg is mondták az asszonynak: „Először amiatt hittünk Jézusban, amit te mondtál róla. Most már magunk is hallottuk őt, és meggyőződtünk róla, hogy valóban ő az egész világ Üdvözítője.”
Volt egy ember, aki elkezdte megkérdőjelezni, hogy jó döntést hozott e, azzal, hogy Jézust követi.
Majd álmában megjelent neki az Úr, és tudjátok mit kérdezett tőle ..?
Azt kérdezte: MIT KERESEL?
🔴 Jó dolgokat keresel?
Nincs jobb Nálam!
🔴 Áldásokat akarsz?
Kicsoda áldottabb Nálam?
🔴 Erőre, hatalomra vágysz?
Ki erősebb és hatalmasabb Isten
Fiánál?
🔴 Szellemi magaslatokat szeretnél?
Nincs magasabb Nálam!
🔴 Gazdagságot akarsz?
Az mind Én bennem van elrejtve!
🔴 Bölcsességre vágysz?
Én voltam a bölcsesség, a világ
kezdete előtt!
🔴 Barátot szeretnél?
Én vagyok az a Barát, aki közelebb
van hozzád, mint egy testvér!
🔴 Segítségre vágysz?
Ki tud rajtad segíteni Rajtam kívül?
🔴 Örömöt szeretnél?
Én lettem felkenve az öröm
olajával az összes társam fölött!
🔴 Békességre vágysz, békességet
keresel?
Nem Én vagyok a békesség
Hercege/Fejedelme?
🔴 Életet keresel?
Lehetne bárki más élet neked,
Rajtam kívül?
🔴 Fényt keresel?
Én vagyok a világ Világossága!
🔴 Társat keresel?
Ki fog jobban szeretni Nálam?
🔴 Édesapát keresel?
Ki tudna téged jobban szeretni
Nálam?
🔴 Gyönyörűségre vágysz?
Nincs senki gyönyörűbb Nálam!
HISZED AZT, HOGY ÉN ELÉG VAGYOK NEKED❓
Mennyen és földön Jézus Krisztus az Úr!
"Akármilyen gőgös és fennhéjázó a világ, Jézus Krisztus a Király. Ez ellen senki nem tehet semmit. A 2. Zsoltár azt mondja: „Miért tombolnak a népek? Én kentem föl királyomat szent hegyemen, a Sionon!” Toporzékolhatnak, de királyságát és trónját soha el nem pusztíthatják. A világ döntött Krisztus haláláról, de Isten döntött a királyságáról. Ő AZ ÚR! Vannak, akik azt feltételezik, hogy a keresztények uralmat vehetnek városok és nemzetek fölött, úgymond „láncra verik királyaikat” (Zsolt 149:8), hogy aztán Krisztus csak beleüljön a készbe. Meg kell értenünk: nem mi szervezzük meg az Isten országát, amibe meghívjuk Krisztust uralkodni. Ez az Atya dolga (Zsolt 2 és Zsidó 1:13). A világ nem volt készen első alkalommal, és nem lesz készen második alkalommal sem, de ettől még Krisztus ugyanúgy eljön. Felajánlja számunkra azt a kiváltságot, hogy az ő országában legyünk. „Ha valaki nem születik újonnan, nem láthatja meg az Isten országát” (Ján 3:3). A végén majd lesz egy koronázási ünnepség azok számára, aki Krisztusért élnek (2Tim 4:8). Akkor majd Ő koronáz meg minket, de Őt soha, senki nem koronázza meg."
216
Ezt egy vélemény!
De Isten nem egyenlő egy királlyal az tény!
215
"Volt egy ember, aki elkezdte megkérdőjelezni, hogy jó döntést hozott e, azzal, hogy Jézust követi.
Majd álmában megjelent neki az Úr, és tudjátok mit kérdezett tőle ..?"
Ki volt ez az ember?
Milyen úr jelent meg neki?
Hogyan azonosította az urat?
Követte, legyen az bárki?
218#
Márk 6:6
Nagyon elcsodálkozott azon, hogy a város lakói ennyire hitetlenek. Ezután végigjárta a környék falvait, és azokban tanított.
219
Ki ez?
Ki kérte rá?
Nem voltak hitetlenek, ez az ember rájuk kényszerítette vak hitét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!