Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek Jézus Isten?

Pupusz kérdése:

Szerintetek Jézus Isten?

Figyelt kérdés
Jézus Isten Fia. Isten Fia szintén isten nem?

márc. 5. 06:24
 181/230 anonim ***** válasza:

Nemere István-A rejtélyes elődök,és egyéb fantasztikus rögeszmék

A gyüjtő címü novella

Itt választ kaptok ki volt Jézus.

Szívesen.

/Nem tud a gépem hosszú ü-t,bocsi/

márc. 16. 13:24
 182/230 anonim ***** válasza:
48%

180

Értem, Isten mem képes saját lényegét a Földre küldeni..hmm...akkor nem mindenható, ugye?

A Szentlelket le tudja küldeni, de saját lényegét nem?

Az Atya, a Fiú és a Szentlélek egyetlen Isten. Aki bármilyen ellenkezést, éket akar közéjük verni, az a fő lényeget nem érti.

Amúgy rajtad kivül egyetlen egy Bibliakutató nem állitja, hogy hazugság. Ha elolvastad írj vissza és akkor elkezdem a bizonyitást.

márc. 16. 14:40
 183/230 A kérdező kommentje:
180. "Kezdetben volt az Ige, az Ige Istennél volt és Isten volt az Ige" Isten tehát saját magát küldte el. Az Ő szerelmes Fiát, akiben gyönyörködik, azaz saját magát. Jézus olyan volt itt a földön, mint egy kisebb Atya Isten. "Aki látott engem, látta az Atyát" "Én és az Atya egyek vagyunk" "Én az Atyában vagyok, az Atya pedig énbennem van" "Senki sem mehet az Atyához, csakis általam". "Bűn az, hogy nem hisznek bennem" Kiben hinnénk, ha nem Istenben? Jézus pedig ezt magáról mondta. Bűn, amit csináltok. Főbűn. Te Isten Szavával vitatkozol. Jézus Krisztussal vitatkozol. Vitatod az Ő isteni hatalmát, isteni királyságát, isteni mivoltát. Vitatod a "Vagyok"-ot. Vitatod a "Kezdetet" János 1. Aki pedig a Kezdet, Ő a Vég, az Alfa és az Omega, az Első és az Utolsó. Tagadásban vagy. A tagadó pedig az antikrisztus. Érdemes ezzel tisztában lenned. A bűnnek következményei vannak. Ja, és pokol is van ám, nagyon is, hiába tagadjátok! Attól még, hogy nem szeretnétek, hogy legyen, nagyonis van. Pont a tagadóknak. Nem kívánságműsor, nem vitakérdés, nem kormányzás. Hatalmas, erős, isteni királyság. Jézus Krisztus királysága. A pokol pedig az antikrisztus szolgáinak van fenntartva, akik tagadják, gyalázzák Krisztus uralmát, hatalmát, istenségét. Az alázat teljes hiánya ez a tagadás. Porszem vagy ember!!! Semmi több. Velem együtt.
márc. 16. 16:16
 184/230 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy nem is értheti vagy ha igen, akkor elkapott egy Mennyei világosságot.

Emlékeztek rá, hogy mi sem értettük....mintha egy plafon lett volna a fejünk felett, ami által nem jött át világosság.

márc. 16. 16:50
 185/230 anonim ***** válasza:
0%

183

Ezek általanos mondatok, sem Jézus, sem yhvh istenségét nem bizonyítják!

Belemagyarázas nélkül nem állítják a mondataid senki istenségét! Bármely emberre, vagy teremtményre igazak (ember isten képmása), viszont a könyv rengeteg helyen külön-külön beszél Istenről (tehát nem az atyáról) és Jézusról így ők nem egyek és nem egylényegűek. Hogy is lehetne egy teremtmény Isten? Ez istenkáromlás!

Hány részre akarod meg bontani istent?

Itt pl 4 része van bontva:

"De templomot nem láttam benne, mert a Mindenható, az Úr, az Isten és a Bárány a temploma."

Jel 21.23

Vagy számolni kell a kezeit lábait és 45 skizofrén személyiségét is? Na ne röhögtess!

márc. 16. 18:05
 186/230 anonim ***** válasza:
62%

185#

Neked amúgy mi bajod a kérdező állításával, hogy így felhergeled magad ?

Különben jól írta, nekem is ez a tapasztalatom az Atyával, Jézussal és a Szent Szellemmel kapcsolatban.

márc. 16. 18:49
 187/230 anonim ***** válasza:

186

Csak a belemagyarázással van bajom! Ha neked tapasztalatod van ez ügyben azt elfogadom, bár kíváncsian várom milyen tapasztalat támasztja alá a kérdést!

Az atya és Jézus kapcsolatával amúgy semmi bajom. A Biblia viszont világosan beszél és elkülöníti Istent és Jézust!

márc. 16. 19:00
 188/230 anonim ***** válasza:

Jézus elhívott, hogy kövessem Őt. A Szent Szellemén keresztül tette ... csak úgy folyt a könnyem, mint a zápor amikor énekelték, hogy Jézus hív gyertek én utánam.

Felfogtam ezután a szeretet parancsolatokat, tudtam Jézus Krisztus Úr, Ő a Pásztorom.

Értettem az Igéket, amit felolvastak Istentiszteleten. El kezdtem olvasni a Bibliát ...tejesen más volt, mint mikor még kb 10 előtte magam próbáltam olvasni...igaz akkor az Ó szövetséggel kezdtem.

Volt, hogy láttam benne az életemet, szinte szólt hozzám. Kb úgy olvastam, mint az 5.elemben a csajszi. Isten éhséget adott rá rendesen. Kb fél év múlva felfogtam, hogy megtértem...Megtapasztaltam Jézus Krisztus dicsőségét többször. Hallható szelíd hangját is , amikor meggyógyította az éppen fájó szívemet.

A Szent Szellemet is egyszer sikerült megbántanom, de megbocsátotta. Azóta is Ő segít eszembe juttatni az Igéket... nem kell bemagolni semmit. Elolvasom és bennem marad, amire szükségem van.

Az Atya egyszer volt nálam...éppen a szokásos imádó dalokat énekeltem, mikor éreztem, hogy az angyalok sorfalt állnak és azt mondták, hogy jön Isten. Két napig tuti itt volt nálam. Szabadított engem és egy ismerőshöz is elvitt, akit meggyógyított egy szavával : szívből szívbe mondott egy Igét. Ismerősöm mondta később, hogy meggyógyult. Amikor elment mondta, hogy ne kételkedjek nem képzelődtem...

Szóval én mindhármukat megtapasztaltam. Én csak Jézust figyel azóta, mit mond.

Jézussal való találkozásom előtt ateista voltam...Istentelen voltam.

De ha tudtam volna, hogy ez létezik előbb is jöttem volna Jézusnak segíteni...

márc. 16. 19:55
 189/230 A kérdező kommentje:
188. Köszönöm a bizonyságot! Isten rengetegféleképpen munkálkodik. Nem lehet Őt beskatulyázni egy dobozba, mint ahogy sok vallás próbálja. Örök Dicsőség Istennek!
márc. 16. 21:02
 190/230 anonim ***** válasza:
0%

188

"Jézus elhívott, hogy kövessem Őt. "

Hogyan bizonyosodtál meg róla, hogy ő volt?

Még a könyv másolataiban is az szerepel, hogy Jézus felhívja rá a figyelmet, sokan fogják kiadni magukat áljézusnak!

Nekem ez démoni kísértésnek hangzik!

márc. 17. 12:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!