Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek Jézus Isten?

Pupusz kérdése:

Szerintetek Jézus Isten?

Figyelt kérdés
Jézus Isten Fia. Isten Fia szintén isten nem?

márc. 5. 06:24
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/230 A kérdező kommentje:
10. "Kezdetben volt az Ige, és az Ige az Istennél volt, és Isten volt az Ige. Ez kezdetben az Istennél volt. Minden őáltala lett, és nélküle semmi sem lett, ami lett. Őbenne volt az élet, és az élet volt az emberek világossága. És a világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be azt." János 1:1-5. Tehát Jézus a Kezdet, Ő az Élet, Ő a Világosság, Általa teremtetett minden, Ő teremtette a láthatatlan világot is, az angyalokat is, mindent, nélküle semmi sem lett. Ki képes ilyesmire? Egyedül Isten. Nem lehet "csak" egy angyal, mert Ő teremtette az angyalokat. Ezen kívül: "Az Atya és én egyek vagyunk.” János 10:30. „Aki engem látott, látta az Atyát” János 14:9. „Senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam.” János 14:6. „Higgyétek, hogy én az Atyában vagyok, s az Atya bennem. Ha másképpen nem, legalább a tetteimért higgyétek.” János 14:11. Ráadásul Ézsaiás így prófétált Jézusról, mint Istenről: „Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk. Az uralom az ő vállán lesz, és így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsos, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Békesség Fejedelme!” Ézsaiás 9:5. Tehát Erős Isten, Örökkévaló Atya. Ezek az Igék mind azt bizonyítják, hogy Jézus bizony nagyon is Isten. Az Atya Isten akaratából. Aki alávetett Jézusnak mindent, láthatatlan és látható világot. Kinek nevezzük azt, aki teljhatalommal uralkodik a mindenségen? Segítek: Istennek.
márc. 5. 10:31
 12/230 anonim ***** válasza:
3%

Jézus egy szerencsétlen fószer,aki rosszkor volt rossz helyen.Egy teljesen hétköznapi-mai szemmel nézve kissé zakkant fickó.

Hús vér ember /volt/.Se életében,se halálában nem volt semmi misztikus.Több száz embert megfeszítettek,ez napi látványosság volt,ő csak egy volt közülük.

Felejtsd el az isteni/feltámadós maszlagot.Meghalt,elkaparták,ennyi.

márc. 5. 10:32
 13/230 A kérdező kommentje:
9. Jégszív: A Hiszekegyből.
márc. 5. 10:34
 14/230 A kérdező kommentje:
12-es. Olvasd el az evangéliumokat és próbáld meg hinni, ami oda le van írva. Meg fogsz lepődni. A hit csodákra képes.
márc. 5. 11:00
 15/230 anonim ***** válasza:
0%

A buta ember hisz.

Az okos tud...

márc. 5. 11:54
 16/230 A kérdező kommentje:
Akkor ezek szerint te lennél ama bizonyos okos, aki tud. Értem. Mit tudsz te nagy koponya? Oszd meg velünk végtelen tudásod, kérlek!
márc. 5. 12:00
 17/230 Potyondi Gergely ***** válasza:
87%

Szerintem is Isten.

Tamás is Istennek szólította:

János20,28

És felele Tamás, és monda neki: Én Uram és én Istenem!

márc. 5. 14:38
 18/230 anonim ***** válasza:
0%

17-Nekem erről a Szellemírtók jut eszembe /bocs hogy nem tudom komolyan venni a témát/

-"Ha még egyszer valaki megkérdezi tőled isten vagy e,azt fogod felelni,igen"

márc. 5. 14:46
 19/230 anonim ***** válasza:
0%

Nekem is mondták már hogy isten vagyok.

Mondjuk akkor még nem vettem komolyan.

De jobban belegondolva-ja,tényleg,isten vagyok.

márc. 5. 15:13
 20/230 anonim ***** válasza:
83%

Még jó, hogy Isten.

A megváltáshoz Isten a vérét adta. Ember, ember nem válthat meg, csakis Isten.

Jézus Krisztus az Út, az Igazság és az Élet.

Benne mozgunk élünk, Mindenható.

János 1:12

Akik viszont befogadták — vagyis akik hisznek benne —, azoknak mind felhatalmazást és lehetőséget adott arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek.

János 17:6

Atyám, embereket ajándékoztál nekem ebből a világból. A tieid voltak, és nekem adtad őket, én pedig kézzelfoghatóan megmutattam nekik, hogy te milyen vagy. Ők azok, akik befogadták szavaidat, és engedelmeskedtek annak, amit mondtál.

márc. 5. 15:30
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!