Miért annyira agresszívek a Jehova Tanúi? Miért kell egyáltalán házalniuk este és vacsoraidőben zargatni az embert munka után?
Ha szépen, intelligensen visszautasítom őket, akkor egyszerűen nem értenek belőle, elmegy a fülük mellett és csak hadobálják a sok hülyeséget, amivel persze nem értek egyet, mindezt iszonyú creepy módon mosolyogva, még a házba is be akarnak jönni.
Ha elzavarom őket, akkor én vagyok a szemét ember. Miért ennyire rámenősek és passzív agresszívak?
71#. Mondanám, hogy kérdezd meg Jézust, hogy ez hazugság vagy sem.
No,de nem mész az Úrhoz...
akkor kihez imádkozol ?
72
Jézus szavaival élve, az Atyjához, Jézus nevében, mivel Ő a közben járó Isten és emberek között.
(János 15:16) . . .bármit kértek is az Atyától az én nevemben, megadja nektek.
(János 14:12, 13) . . .. 13 És amit csak kértek az én nevemben, meg fogom tenni, hogy a Fiú dicsőítse az Atyát.
(János 16:23) . . .Teljesen biztosak lehettek benne, hogy bármit kértek az Atyától, ő meg fogja adni nektek az én nevemben.
Miért, és ki terjeszti azt, hogy a Tanúk teljesen kihagyják az életükből a messiási királyt?
Jézus nélkül nincs megmentés, ezért hazugság az, hogy Jehova Tanúi Jézust kihagyják az életükből.
De a szívetek távol van Tőle.
Egy bizonyságotok sincs Jézussal való találkozásról....
Hallok, olvasok pl.Miniszter Elnökről. De személyesen nem ismerem, nem találkoztam Vele, nem tudok Tőle bölcsességet kérdezni.
Jézus olyan közel van Hozzám, telve van a szívem az Ő szeretetével.
A bölcsességével vezet, szemeivel tanácsol.
Jézus a jó Pásztor, én mindig mindent Vele beszélek meg.
Ez Neked is lehetséges.
Ahogy elnézem a Jehova tanúinak a vezetőire is az alábbi igaz.
Máté 15:14
Ezért ne is törődjetek a farizeusokkal, hiszen vakok ők, akik a többi vakot vezetik! Ha pedig vak vezet világtalant, akkor mindketten gödörbe esnek.”
Máté 5:20
Igazán mondom nektek: ha csak annyira éltek Istennek tetsző módon, mint a törvénytanítók és a farizeusok, akkor sohasem fogtok bemenni Isten Királyságába.”
Máté 12:24
Amikor ezt a farizeusok meghallották, kijelentették: „Ez az ember csak azért tudja kiűzni a gonosz szellemeket, mert a Sátán, a gonosz szellemek fejedelme segít neki.”
Máté 23:13
Jaj nektek, képmutató törvénytanítók és farizeusok, mert bezárjátok Isten Királyságának kapuját az emberek előtt! Ti magatok nem mentek be rajta, de azokat sem engeditek, akik szeretnének bemenni.
Csak az a kérdés Te szeretnéd-e megismerni személyesen Jézus Krisztust? Vagy Te be sem akarsz menni a keskeny kapun?
74
Jézus ezt azért mondta a farizeusoknak, mert Ők a látszat kedvéért beszéltek. De nem vágytak a szívükben Isten akaratának cselekvésére.
Nem is tettek azért.
Ha mi csak a látszatra adnánk és beszélnénk, a tetteink nem mutatnák azt, amit mondunk. Ugyanakkor a farizeusokkal ellentétben, nem emberi hagyományokkal tesszük tele az imádatunkat, csak azért, hogy Isten szavának fontosabb részét kikerüljük.
(Márk 7:6–8) . . .»Ez a nép az ajkával ugyan tisztel engem, de a szíve messze eltávolodott tőlem. 7 Hiába imádnak engem, mert a tanításaikat emberek parancsolataira alapozzák.« 8 Elhagyjátok Isten parancsolatát, és emberek hagyományához ragaszkodtok.”
Ezt nevezik "látszat szolgálatnak".
Nem kellene csak kiragadni verseket, hanem az előtte és utána lévő verseket is figyelembe kell venni.
Mindenesetre a Szent Szellem náluk sem volt jelen, akár csak a Jehova tanúinál. Ez a lényeg.
Nincs kapcsolat. Csak a betű.
Én nem vagyok elvákasztva Isten szeretetétől, a Menny az otthonom. Isten a Mennyei Édesapám. És Jézus Krisztus ma is gyógyít, szabadít. A Szent Szellem sem változott, kiosztja az ajándékait és segítségünkre van minden körülményünkben.
Nem nagyon jártál utána Isten országának müködésének.
Akkor hasonlatos lesz a mennyeknek országa ama tíz szûzhöz, a kik elõvevén az õ lámpásaikat, kimenének a võlegény elé.
2 Öt pedig közülök eszes vala, és öt bolond.
3 A kik bolondok valának, mikor lámpásaikat elõvevék, nem vivének magukkal olajat;
4 Az eszesek pedig lámpásaikkal együtt olajat vivének az õ edényeikben.
A Szent Szellem az olaj.
Az Ő jelenléte tűz a szívünkben.
Áldjon az Úr Jézus Krisztus.
Vidiripi
"Utána néztem a cikkeknek, és sehol nem írja, hogy Sátán kivettetése is októberben történt."
Rosszul néztél utána! De nyugodj meg, nem hibáztatlak érte. Mert szépen el van "rejtve" az Őrtorony szervezetnek ez a szövege!
Nem egy helyen van, nem! Mert akkor még feltűnne valakinek, valamelyik értelmesebb tanúnak!
"De ha ez valóban így van, miért tört ki 1914-ben az első világháború? És miért kellett a mi évszázadunknak kegyetlenebb háborúkat átélnie, mint a történelem bármely más időszakának háborúi? Nos azért, mert az égi Király legelső tette az volt, hogy örök időkre száműzze Sátánt az egekből és levesse őt a föld szomszédságába."
Azt ugye tanítják Jehova tanúinak hogy Jézus októberben lett király! És írja hogy a királynak mi volt a legelső tette! Ezt ugye királyként tette meg. Tehát logikusan következik hogy ezt csak is októberben tehette meg! Miért?
- Mert akkor lett király! Érthető, logikus!
"Egy vezetésük volt, a "Jeruzsálemi vének, és apostolok", akik nem versenyeztek, hogy melyikük a nagyobb "Pápa"."
- Ezt a hazugságot is sajnos lenyomják Jehova tanúi torkán világ szerte a milliónyi tagnak!
Pedig!
Galata 2:1 Azután tizennégy esztendő múlva ismét felmentem Jeruzsálembe Barnabással együtt, és magammal vittem Tituszt is. 2 Kijelentés következtében mentem fel, és eléjük tártam az evangéliumot, amelyet a pogányok között hirdetek, de külön a tekintélyeseknek, hogy valami módon hiábavaló ne legyen futásom.
- Azért érdekes hogy 14 év után Pál apostol felmegy Jeruzsálembe és a VEZETÉSNEK előadja az evangéliumot. Egész pontosan a tekintélyeseknek vagy "a nagyra becsült férfiaknak". Érdekes, hogy "az egy vezetésnek" kell ezt előadnia!
És egy nagyon fontos dolog!
- Miért ment fel Pál Jeruzsálembe? Azért mert kijelentést vagy kinyilatkoztatást kapott! Gondolom nem vita tárgya, hogy kitől jött a kijelentés/kinyilatkoztatást.
nincs semmi elrejtve.
Pál pedig a körülmetélkedés kérdése miatt ment fel Jeruzsálembe, hogy a vének testülete Jeruzsálemben zárják le ezt a kérdést, mert még mindig sokan kardoskodtak a körülmetélkedés miatt.
Semmilyen Pápaságról szó sincs. Együtt hozták meg a döntést a vének testülete. Jézus irányította ezt az ügyet, ezt senki nem vitatja.
Isten szemszögéből nézve az emberek két csoportra oszthatók: akik a sötétségben vannak, és akik a világosságban (János 3,19; Róma 1,21). Világosságban azok vannak, akik befogadták Jézust a szívükbe. Mindenki más, aki Krisztuson kívül van, sötétségben van. Az evangélium fénye nem csak egy ERŐSEBB fény, hanem az EGYETLEN fény a világban. Az erkölcsös élet és a kegyes cselekedetek nem hozzák el a hajnalhasadást. Az csak akkor jön el, ha Isten Napja kel fel a szívünkben! A fény és a sötétség nem keveredik egymással. „Mi közössége van a világosságnak a sötétséggel?” - teszi fel a kérdést a Biblia. Ha szellemi dolgokról van szó, a különbségek egyértelműek és világosak: vagy elveszettek vagyunk, vagy megtaláltattunk; vagy Krisztusban vagyunk, vagy Krisztuson kívül; vagy üdvözültünk, vagy elveszettek vagyunk; vagy Istennek élünk, vagy Isten számára halottak vagyunk; vagy megbocsáttattak a bűneink, vagy még bennük élünk. Istennél a kontúrok nem maszatolódnak el, nála nincsenek félig-meddig megváltott, félig-meddig élő, félig-meddig megtalált, félig-meddig Krisztusban élő, vagy félig-meddig megbocsátott emberek. Kövessük hát teljes szívvel Jézust, aki a „világ világossága”, és akkor mi is a világosságban leszünk!
Legyetek áldottak!
A JW-ben ne is keresd a Szentlelket. Csak a hazudozás, agymosás és rombolás folyik ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!