Miért annyira agresszívek a Jehova Tanúi? Miért kell egyáltalán házalniuk este és vacsoraidőben zargatni az embert munka után?
Ha szépen, intelligensen visszautasítom őket, akkor egyszerűen nem értenek belőle, elmegy a fülük mellett és csak hadobálják a sok hülyeséget, amivel persze nem értek egyet, mindezt iszonyú creepy módon mosolyogva, még a házba is be akarnak jönni.
Ha elzavarom őket, akkor én vagyok a szemét ember. Miért ennyire rámenősek és passzív agresszívak?
6# Márk 16:17
Azokat pedig, a kik hisznek, ilyen jelek követik: az én nevemben ördögöket ûznek; új nyelveken szólnak
Márk 16:20
Azok pedig kimenvén, prédikálának mindenütt, az Úr együtt munkálván velök, és megerõsítvén az ígét a jelek által, a melyek követik vala. Ámen!
7# Én mindenesetre köszönöm, hogy leírtad hogyan lettél Jehova tanúinak tagja.
Különben én is most azon vagyok Veled, mint Te voltál anno a tanúkkal.
Egy nagyon nagy különbséggel. Már 2002 óta tudom, hogy örök életem van. Isten a Mennyei Édesapám. Arra hívott el Jézus Krisztus, hogy segítsek az Ő népének.
Elvette a testemből a kőszívet és hús szívet adott. Az Ő szeretete örökkévaló és ez az Isteni szeretet kiűzte belőlem a félelmet. Olyan mindenértelmet felülhaladó békességem van, amit csak Jézus tud adni.
Az összes boldogok akik ...
értem és élvezem.
Kértem és kaptam Szent Szellem, aki elvezet minden igazságra.
Galatákhoz 5:22
A Szent Szellem pedig ezeket teremti meg bennünk: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség.
Én személy szerint Szent Szellem munkáját hiányolom a tanúktól. Már pedig Nélküle erőtlen a küldetésük, nemde?
Szent Szellem az, aki kitölti a szívünkbe Isten szeretetét.
Felruház mennyei erővel.
Máté 3:11
Én vízbe merítem be azokat, akik megváltoztatják a gondolkodásukat és visszatérnek Istenhez. De aki utánam jön, annyival hatalmasabb nálam, hogy még arra sem vagyok méltó, hogy a saruját levegyem. Ő majd Szent Szellembe és tűzbe merít be titeket.
János 3:5
Jézus így válaszolt: „Igazán mondom neked, hogy aki nem születik újra víz és a Szent Szellem által, az nem képes belépni Isten Királyságába.
János 3:6
Ami testből született, az testi természetű, ami pedig a Szent Szellemtől született, az szellemi természetű.
János 6:63
A Szent Szellem az, aki megelevenít és életet ad, a hús-vér test erre képtelen. Amit mondtam, az a Szent Szellemtől származik, és életet ad.
János 14:26
Később azonban majd az a Segítő — a Szent Szellem — fog megtanítani titeket mindenre, akit az Atya küld hozzátok, hogy engem képviseljen. Ő majd emlékeztet titeket mindenre, amit nektek mondtam.
Apostolok 1:8
Ellenben, amikor a Szent Szellem leszáll rátok, erőt kaptok, és tanúim lesztek Jeruzsálemben, egész Júdeában és Samáriában, sőt szerte a világon mindenhol.”
No, én azért tudok bizonyságot tenni Jézus Krisztusról, mert a Szent Szellem -Lélek - ezt betöltötte a szívembe.
Érzem és tudom, hogy Jézus Krisztus él, kereszthalált halt értem is a Golgotán.
Teljesen átadtam Neki magam, hogy használjon az Ő céljaira.
Az Ő ajtó félfáit őrzöm és várok Rá, hogy merre vezet, kivel találkozok, kivel köt össze, akinek segíthetek.
Zsoltárok 84:4
Milyen boldogok, akik mindig közeledben laknak, Istenem! Egész nap téged dicsérnek! Szela
Zsoltárok 84:5
Boldog, aki tőled kapja erejét, akinek ösvényeid vannak a szívében!
Példabeszédek 8:34
Boldog, aki hallgat rám, s ajtóm előtt vár engem naponta, aki rám vár kapuim előtt.
Ezeket kívánom a Jehova tanúinak is...
Áldjon Benneteket az Úr Jézus Krisztus.
2 Kor.3
Az Új Szövetség szolgái
3 Kezdjük-e ismét ajánlgatni magunkat? Talán szükségünk lenne ajánlólevelekre — mint egyeseknek — hozzátok, vagy tőletek? 2 Nem! A mi „ajánlólevelünk” a szívünkbe van írva, és ezt mindenki ismeri és olvassa. Bizony, ti magatok vagytok a mi ajánlólevelünk! 3 Mert nyilvánvaló, hogy Krisztustól származó „levél” vagytok, amelyet ő bízott ránk. Ezt a levelet azonban nem tintával írták, hanem az élő Isten Szellemével, és nem kőtáblára,[a] hanem emberi szívekbe.
4 Azért merjük ezt mondani, mert Krisztus által teljes bizalmunk van Istenben. 5 Nem mintha önmagunktól, a saját erőnkből képesek lennénk bármi jót tenni, hanem Isten az, aki képessé tesz bennünket erre. 6 Igen, ő tett alkalmassá minket, hogy az Új Szövetség szolgái legyünk — vagyis a Szent Szellemet szolgáljuk, nem pedig a Törvény betűjét! Az írott Törvény ugyanis megöl, a Szent Szellem pedig életet ad.
Az Új Szövetség nagyobb dicsősége
7 A Törvényt kőbe vésett betűkkel rögzítették, és a halálba vezetett. A szolgálata mégis olyan dicsőséges volt, hogy Izráel népe rá sem tudott tekinteni Mózes ragyogó arcára, amelyen Isten dicsősége tükröződött — bár ez a dicsőség hamarosan elhalványult!
8 Mennyivel dicsőségesebb hát az életadó Szent Szellemet szolgálni! 9 Ha dicsőséges dolog a Törvényt szolgálni, vagyis rábizonyítani az emberekre a bűneiket, és elítélni őket, akkor sokkal dicsőségesebb az a szolgálat, amely Isten számára elfogadhatóvá teszi az embereket! 10 Kétségtelenül a Törvény szolgálatának is megvolt a maga dicsősége, ez azonban az Új Szövetség sokkal nagyobb dicsősége mellett egészen elhalványul. 11 Az a régi elmúlt, mégis dicsőséges volt. Mennyivel dicsőségesebb tehát az, ami örökké megmarad!
12 Mivel mi ebben a nagyobb dicsőségben reménykedünk, teljesen nyíltan és félelem nélkül szólunk. 13 Nem úgy viselkedünk, mint Mózes, aki eltakarta az arcát, hogy Izráel népe ne láthassa a rajta ragyogó dicsőséget, se azt, amikor az elhalványul, és végleg eltűnik.
14 De Izráel népének gondolkodása valóban elsötétült, és megmerevedett. Mind a mai napig, amikor csak olvassák az ószövetségi Írásokat, befedi a szívüket az a „takaró” — s az nem is tűnik el onnan, csak akkor, ha az Úrhoz fordulnak. 15 Igen, mindmáig, amikor csak Mózes Törvényét olvassák, ez a „takaró” borul az értelmükre. 16 Amikor azonban az Úrhoz fordulnak, az a „takaró” eltűnik, 17 mivel az Úr a Szellem, ahol pedig az Úr Szelleme, ott a szabadság.
18 Mi azonban mindannyian fedetlen arccal tükrözzük vissza az Úr dicsőségét. Eközben pedig az Úr Szelleme által fokozatosan átváltozunk, egyre jobban hasonlítunk őhozzá, és dicsőségről-dicsőségre jutunk.
12
Szia.
Azt írod, hogy a szellem munkáját hiányolod.
Isten szellemének támogatása nélkül labdába se rughatnánk, nem hogy világméretű egységes imádatot mutassunk be.
Isten szelleme adja a bátorságot, erőt, képességeket Isten munkájának elvégzéséhez. Ezért itt nem lehet hiány belőle.
A szellem gyömölcseit sikeresen használjuk, amikor szolgálunk, vagy gyülekezetbe tanulunk, vagy bármit is végzünk az életben. A magunk erejéből nem lehetne.
11.
Szia.
Az idézett Biblia versek Márktól, nem hiteles.
Sínai kódex, az 1209. sz. Vatikáni kódex, a Sínai szír kódex és az örmény fordítás nem tartalmazza a Márk 16:9 versétől
Vannak későbbi kéziratok és fordítások, amelyekben a rövid befejezés található meg. Az i. sz. VIII. századból való Codex Regius mindkét befejezést tartalmazza, de elismeri, hogy egyik sem hiteles.
Edgar J. Goodspeed bibliafordító ezt írja: „A rövid befejezés jobban illik a Márk 16:8 szavaihoz, mint a hosszú, mindamellett egyikről sem feltételezhető, hogy eredetileg a részét képezte Márk evangéliumának” (The Goodspeed Parallel New Testament. 1944, 127. o.).
A IV. század hittudósai, Euszebiosz és Jeromos egyetértenek abban, hogy a hiteles beszámoló ezekkel a szavakkal ér véget: „mert féltek”. A további verseket valószínűleg azért csatolták hozzá, hogy oldják a hirtelen befejezést, amellyel az evangélium véget ért.
15#
Apostolok 4:30
Te pedig nyújtsd ki kezedet, gyógyítsd meg a betegeket, tegyél csodákat, és adj jeleket szent szolgádnak, Jézusnak neve által!”
Apostolok 2:22
Izráeli férfiak, hallgassatok rám! A Názáret városából való Jézus olyan férfi volt, akit Isten maga igazolt és ajánlott nektek azok által a csodák, erők és jelek által, amelyeket ő vitt véghez közöttetek Jézuson keresztül. Mindannyian láttátok ezeket a csodálatos dolgokat, és magatok is jól tudjátok, hogy mindez igaz.
Gyógyulások, jelek és csodák
Az apostolok sok jelet és csodát tettek a nép között. Mindannyian egy szívvel-lélekkel együtt voltak a Templom területén, a Salamon oszlopcsarnokában
Apostolok 6:8
Istvánt a Főtanács előtt vádolják
István telve volt Isten kegyelmével és erejével, ezért nagy csodákat és jeleket tett a nép között.
Mindezeket az Igéket hoztam.
Ha már a bizonyságomat, hogy Jézus engem is meggyógyított, mikor imádkoztak értem. Nem fogadjátok el.
Arról nem is mertem írni, hogy az Úr én általam is gyógyított... a beteg érezte Isteni erő áradt a testébe és meggyógyult.
Kaptam nyelveken szólás ajándékát.
Azért az elég érdekes, hogyha a Szent Szellem van ott közöttetek senki nem kapott ilyen ajándékot.
A többi ajándékról nem is beszélve...
Amúgy szerintem ismeretlen Istent imádtok.... van ilyen sztori is a Bibliában.
16
Mint mindenben, ebben is Isten szava a mérvadó.
Az első keresztények azért kaptak lehetőséget a más nyelvek használatára, hogy a jó hír gyorsabban terjeggyen, mivel nem lett volna idő arra,hogy görögül, olaszul, vagy más nyelveket tanuljanak.
Mivel Isten zavarta össze a nyelveket, ezért azt is elő tudja idézni, hogy vissza állítsa az eredeti nyelveket, vagy tanulási idő töltése nélkül tudjanak érteni, beszélni az emberek.
Ezek az ajándékok egy idő után megszüntek, és később már mindenki a saját nyelvén halhatta Isten tanítását.
Ugyanakkor az utolsó apostol halálával a gyógyítás ajándéka is megszünt.
(1Korintusz 13:8–10) . . .De a prófétálás vagy a nyelveken szólás ajándéka, és az, hogy valaki csoda útján ismeretet kap, meg fog szűnni. 9 Mert van ismeretünk, de az részleges, és prófétálunk, de az nem teljes. 10 Amikor viszont megérkezik, ami teljes, meg fog szűnni, ami részleges.
A kérdésem, hogy milyen nyelveken szólsz anélkül, hogy tanultad volna azt? "angolul, görögül, spanyolul, románul, stb?
" meg fog szűnni "
Vagyis még nem szűnt meg.
A nyelveken imádkozást én sem igazán értem, ahogy a Szent Szellem adja. No, de az ördög sem érti.
De jobban érzem Isten jelenlétét. No és azt nagyon szeretem.
Látod már, hogy vmi nem stimmel ott Nálatok. Ennyire félre tudják magyarázni az Igét.
Én kérdezném Jézust, hogy mutasson Neked egy olyan evangéliumi gyülekezetet, ahol a tiszta Evangéliumot hirdetik.
Jézus ott van közöttük. Ott haza találhatsz, mert Benne van az otthonunk.
Én volt, hogy addig kérdezgettem, amíg nem kaptam rá választ. Egy héten belül kaptam is választ.
Jézus a jó Pásztor. Első sorban Őt kell követni.
Majd írj, hogy alakul Jézussal történő találkozásod. Annál jobb nincs, amikor megtaláltatunk.
Áldjon az Úr és őrizzen szüntelen.
Kezdem unni, hogy minden alkalommal le kell írnom, hogy a nyelveken imádkozás karizmája mit jelent.
16
Nyelveken szólás? 😂
Reble dzsone maglájssssz? 😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!