Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért annyira agresszívek a...

Miért annyira agresszívek a Jehova Tanúi? Miért kell egyáltalán házalniuk este és vacsoraidőben zargatni az embert munka után?

Figyelt kérdés

Ha szépen, intelligensen visszautasítom őket, akkor egyszerűen nem értenek belőle, elmegy a fülük mellett és csak hadobálják a sok hülyeséget, amivel persze nem értek egyet, mindezt iszonyú creepy módon mosolyogva, még a házba is be akarnak jönni.

Ha elzavarom őket, akkor én vagyok a szemét ember. Miért ennyire rámenősek és passzív agresszívak?

jan. 26. 18:15
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/108 anonim ***** válasza:
48%

19

"Kezdem unni,"

Ha Jézus és az első követői is így áltak volna ahhoz, hogy rendszeresen érveljenek, akor nem terjedt volna a jóhír. Nem is tudtam, hogy ilyesmit meglehet unni....

Egyébként pedig a Biblia másfajta [khaʹri·szma] ajándékról vagy ajándékokról beszél, amelyek Istentől jönnek, és mindenki számára elérhetők, hogy mindenki hasznot meríthessen belőle.

Az ilyen ajándékokról tudni kell, hogy embereket, vagy Istent dicsőit-e?

A vallás történelme tele van karizmatikus vezetőkkel, akik arra ösztönözték az embereket, hogy hódolattal legyenek irántuk, azonban katasztrófát hoztak követőikre.

A Biblia olyan ajándékokról beszél, amivel Istent lehet dicsőiteni.

Pl valakinek jó tanítói képssége van, ezt kapta.

(Efézus 4:11, 12) 11 És ő néhányakat apostolokul adott, néhányakat prófétákul, néhányakat evangéliumhirdetőkül, néhányakat pásztorokul és tanítókul, 12 hogy képezzék a szenteket, szolgáljanak másokat, és építsék Krisztus testét.

Ezért az ajándékok arra kell, hogy szolgáljanak, hogy másokat segítsenek szellemileg, erősítsék a hitben, szeretetben, Isten imádatában.

Az Istentől kapott ajándékokközétartozik az örök élet lehetősége.

Pál ezt írta a rómabeli gyülekezetnek: „a bűn zsoldja halál; az Isten kegyelmi ajándéka [khaʹri·szma] pedig örök élet a mi Urunk Krisztus Jézusban”

Ez az egyik legnagyobb ajándék, amit úgy kapunk meg, hogy nem szolgáltunk rá.

Vannak a szolgálati kiváltságok, amit ajándékba kapunk.

Pl Timóteus utazófelvigyázói kinevezést kapott, hogy látogassa a gyülekezeteket. (1Timóteusz 4:13) 13 Míg oda nem megyek, továbbra is odaadóan foglalkozz a felolvasással, a buzdítással és a tanítással.

De vannak szellemi ajándékok:

(Róma 1:11, 12) 11 Mert nagyon szeretnélek látni benneteket, hogy megerősítselek titeket szellemi ajándékokkal, 12 vagy inkább, hogy kölcsönösen bátorítsuk egymást a hitünk által, ti engem a tiétek, én pedig titeket az enyém által.

Képességünket, hogy erősíteni tudjuk mások hitét azáltal, ha beszélgetünk velük, Pál úgy tekintette, mint szellemi ajándékot. Az ilyen szellemi ajándékok egymás közötti kicserélése a hit megerősödését és a kölcsönös bátorítást eredményezi.

A Biblia ilyen ajándékokról beszél, ami szükséges a testvérek hitének, és a gyülekezet erősítésének felhasználásában, nem pedig a "nyelveken szólás", ami már megszünt.

jan. 27. 20:51
 22/108 anonim ***** válasza:
30%

18

De megszünt. Mert már nem részleges a tudás, hiszen a Biblia teljes egészében elkészült. Amikor ezeket a képességeket kapták, még nem volt kész a teljes írás. Ezért mondta, hogy az ismeret részleges.

jan. 27. 20:57
 23/108 anonim ***** válasza:
64%

21#,22#

A Jehova tanúinál ez a nézet is téves. Félre magyarázzák.

Nézegetik, kutatják az írásokat, de nem ismerik Jézus Krisztust.

Miért mondta volna ezt Jézus, hogy aki az Ő tanítványát ilyen jelek és csodák követik?

Jézus tanítása az alap.

Ő nem változik.

Ahol Őt követik ott az Úr munkálkodik jelek és csodák által ma is.

Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz.

2 Korintusi 4:6

Mert Isten az, aki ezt mondta: „Ragyogjon fel a világosság a sötétségből!” Ő gyújtott világosságot a mi szívünkben is, akik hiszünk Jézusban. E világosság által ismerjük fel Isten dicsőségét Krisztus arcán.

jan. 27. 21:15
 24/108 anonim ***** válasza:
76%

(1Korintusz 13:8–10) . . .De a prófétálás vagy a nyelveken szólás ajándéka, és az, hogy valaki csoda útján ismeretet kap, meg fog szűnni. 9 Mert van ismeretünk, de az részleges, és prófétálunk, de az nem teljes. 10 Amikor viszont megérkezik, ami teljes, meg fog szűnni, ami részleges.

Ha már lassan 2000 éve megérkezett ez a teljesség, akkor hogy lehet, hogy a Jehova tanúi mindig valami új világosságot találnak? Hogy tanításaik évtizedről évtizedre változnak?

jan. 27. 21:19
 25/108 anonim ***** válasza:
22%

23

Szia.

Az imént írtam le, a Biblia tudósok megállapítását, a Márk evangélumának betoldásáról. Jézus nem mondott ilyet.

Márk 16:17, 18, Kár.: „Azokat pedig, a kik hisznek, ilyen jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek; új nyelveken szólanak. Kígyókat vesznek föl; és ha valami halálost isznak, meg nem árt nékik: betegekre vetik kezeiket, és meggyógyulnak.”

A régebbi görög kéziratok, a Codex Sinaiticus és a IV. századi Codex Vaticanus 1209. számú kézirata nem tartalmazzák ezeket a verseket.

Dr. B. F. Westcott, a bibliai kéziratok egyik szaktekintélye azt mondta, hogy „ezek a versek . . . nem részei az eredeti írásoknak, hanem betoldások” (An Introduction to the Study of the Gospels. London, 1881, 338. o.). Jeromos (Sophronius Eusebius Hieronymus), az ötödik században élt bibliafordító ezt mondta: „szinte egyetlen görög kézirat sem tartalmazza ezt a részletet” (The Last Twelve Verses of the Gospel According to S. Mark. London, 1871, J. W. Burgon, 53. o.). A New Catholic Encyclopedia (1967) ezt írja: „Szókincsben és stílusban oly élesen elütnek az evangélium többi részétől, hogy aligha képzelhető el, hogy Márk írta volna azokat [a 9–20. verseket]” (IX. köt., 240. o.). Egyetlen olyan feljegyzésről sincs tudomásunk, hogy a korai keresztények mérget ittak vagy kígyót vettek fel hívő voltuk bizonyítékaként.

Ezért a keresztényeket nem követik ilyen jelek.

jan. 27. 21:24
 26/108 anonim ***** válasza:
66%

24

Szia.

Sajnos a Biblia verset belekevered abba, hogy Isten folyamatosan, és fokozatosan tárja fel az igazságot, nem egyszerre.

A kettő nem ugyan az.

A vers arról szól,hogy bizonyos természet feletti "ajándékok" amiket kaptak megszűnik a Biblia teljes elkészülte után.

Ez nem jelenti azt, hogy ezzel mindenki mindent tud.

(Dániel 12:4) 4 Te pedig, Dániel, tartsd titokban ezeket a szavakat, és pecsételd be ezt a könyvet a vég idejéig. Sokan fognak kutatni, és bőséges lesz az igaz ismeret.”

Azzal, hogy a Biblia elkészült, Isten titokban tartja egy ideig bizonyos írásoknak a helyes értelmezését. Ezeket fokozatosan tárja fel.

Jézus sem mondott, vagy tárt fel egyszerre mindent a tanítványainak. Arról tudtak, ami az Ő idejükben szükséges. Napjainkban pedig arrólkapunk folyamatos tájékoztatást, ami erre az időre vonatkozik.

jan. 27. 21:31
 27/108 anonim ***** válasza:

Ez szerepelt az idézetedben:

"Mert van ismeretünk, de az részleges, és prófétálunk, de az nem teljes."

Na most akkor részleges vagy nem? Mikor részleges, akkor vagy most?

"Azzal, hogy a Biblia elkészült, Isten titokban tartja egy ideig bizonyos írásoknak a helyes értelmezését. Ezeket fokozatosan tárja fel."

Ezt a Bibliából tudnád idézni?

jan. 27. 21:41
 28/108 anonim ***** válasza:
41%

27

Ember, ott van az orrod előtt!

(Dániel 12:4) 4 Te pedig, Dániel, tartsd titokban ezeket a szavakat, és pecsételd be ezt a könyvet a vég idejéig. Sokan fognak kutatni, és bőséges lesz az igaz ismeret.”

Jézus követői semminek semmit nem rágták a szájukba. Kaptak alapelveket, törvényeket, próféciákat és azon felül Isten fokozatosan fedte fel előttük a járandó utat. (Lásd Péter nem akart bemenni a római házába és vele enni, de ekkor egy látomás van felfedték neki hogy igenis ezt meg szabad tegye. Nem volt a szájába rágva Jézus által az együtt töltött évek alatt ez az információ, idő kellett hozzá hogy eljusson erre a pontra.)

És logikus is. Képzeld el, ha neked holnap azt mondaná valaki, hogy amit csinálsz az nem jó és 180 fokot kell változtass. De mindenben. Nem jobb hanem bal kézzel kell írj, nem a bal hanem a jobb Feleken kell rágj, nem szabad x dologra gondolj csak y-ra, nem szabad hason aludj csak háton, s emellé jönne egy megemészthetetlen mennyiségű tanulni való, akkor mit szólnál? Nyilván azt mondanád: ez sok egyszerre. Ezért fedi fel Isten is a szándékát hosszú-hosszú évszázadok/ évezredek alatt.

Mózes idejében az emberek nem rendelkeztek akkora ismerettel Isten szándékáról, mint Jézus napjaiban, s ők sem rendelkeztek annyival mint a mai emberek, akik már az összképet látják a múltról (mai létező Biblia).

jan. 27. 21:54
 29/108 anonim ***** válasza:
76%

Ember olvasd már el, melyik könyvről van szó?

"Te pedig, Dániel, tartsd titokban ezeket a szavakat"

De ha nem jött el az ismeret teljessége, akkor ezek se szűntek még meg:

"De a prófétálás vagy a nyelveken szólás ajándéka, és az, hogy valaki csoda útján ismeretet kap, meg fog szűnni"

jan. 27. 21:59
 30/108 anonim ***** válasza:
50%

25#

Szia !

Nekem hozhatsz bármilyen régi iratot...a hitem Jézus Krisztus.

Az Ő tanítványait követik ilyen jelek: gyógyulások, beszélnek nyelveken és ördögöt is űznek ma is. Hallottam ismerős hívő mérget ivott és nem ártott neki.

Én is hígítatlan almaecet ittam, ki is feküdtem tőle.Egy ismerős hívő telefonon, másik hívő testvér jött át hozzánk.. Kettő embert is küldött az Úr, ezzel együtt visszatért az erő a testébe és fel tudtam kelni.

Azért nem működnek jelek Nálatok, mert nem hisztek benne.

Megkötözitek Jézus Krisztust a hitetekkel.

2 Korintusi 4:5

Mert mi nem magunkat, hanem Jézus Krisztust hirdetjük, és azt, hogy ő az Úr. Magunkat pedig úgy ajánljuk, mint akik rabszolgáitok vagyunk, Jézus kedvéért.

jan. 27. 22:01
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!