Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért annyira agresszívek a...

Miért annyira agresszívek a Jehova Tanúi? Miért kell egyáltalán házalniuk este és vacsoraidőben zargatni az embert munka után?

Figyelt kérdés

Ha szépen, intelligensen visszautasítom őket, akkor egyszerűen nem értenek belőle, elmegy a fülük mellett és csak hadobálják a sok hülyeséget, amivel persze nem értek egyet, mindezt iszonyú creepy módon mosolyogva, még a házba is be akarnak jönni.

Ha elzavarom őket, akkor én vagyok a szemét ember. Miért ennyire rámenősek és passzív agresszívak?

jan. 26. 18:15
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/108 anonim ***** válasza:
17%

40# No, de akkor nem Jézus Krisztust követed...

Na, mert akkor lenne annyi bölcsességed, hogy miért is követik jelek és csodák a Benne hívőket.

Jézus ma is itt jár közöttünk és aki enged Neki, azt tudja használni a szükségben lévők felé.

Én pl. köszönöm, hogy meggyógyított és nem kell állandóan gyógyszert felíratnom a fejfájásra.

YouTube különben tele van bizonyságokkal gyógyulásokról.

[link]

jan. 28. 16:22
 42/108 anonim ***** válasza:
22%

Ha számít valakinek Isten szava, akkor az abban leírtak a lényegesek.

Jézus személyéről is írtak, és még sem ismerték fel amikor ott volt közöttük, és megvalósította azt, amiről szóltak az írások. Senki más nem tudta bizonyítani, nem tette ezeket.

Nem csak egy "azonosító jel" volt Jézus felismeréséhez, hanem sokkal több.

Napjainkban is ugyan ez van, nincs másként.

Egyet egyet itt-ott kiemelnek, de hogy mindegyik "jellel" rendelkezne valamelyik....

Az írásokat is semmibe veszik, akkor mit várhatunk?

Jézus kiemelte az első legnagyobbat, ami az önfeláldozó szeretetre épül.

Azt mondta, hogy erről ismerik meg a követőit, tanítványait:

(János 13:35) 35 Arról fogja tudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretet van köztetek.”

Olyan szeretetnek kellene jellemezni őket, mint amilyet Jézus is mutatott, ha kell a halált is vállalta másokért.

(1Korintusz 13:8) 8 A szeretet soha nem múlik el. De a prófétálás vagy a nyelveken szólás ajándéka, és az, hogy valaki csoda útján ismeretet kap, meg fog szűnni.

Nincs feljegyzés sehol, hogy az utolsó apostol halála után, bárki rendelkezett volna ilyen képességekkel.

Ugyanakkor Jézus, nem mindenkit gyógyított meg, és nem mindenkit támasztott fel, ahogy az apostolok sem.

Mert ezek a "jelek" ideiglenesen azonosították azokat, akik egy időben éltek Krisztussal. Másrészt, a feltámadás, és a gyógyítás, Krisztus ezer éves uralma alatt fog megtörténni.

Akiket pedig meggyógyítottak, vagy feltámasztottak, újra meghaltak, megbetegedtek.

Jézus nem ebbe a világba tartogatja az ígéreteit. Ezek a csodák, csak egy időre azonosította, hogy lássák a próféciák beteljesedését, mely szerint a megváltó eljött, és letette az életét.

A többi keresztényt azonosító "jel" hol van?

"Nem része a világnak, ezért gyűlölik Őket" /nem másért/

(János 15:19) 19 Ha része volnátok a világnak, a világ kedvelne benneteket, hiszen az övéi lennétek. De mivel nem vagytok része a világnak, hanem kiválasztottalak titeket a világból, ezért a világ gyűlöl titeket.

"Menjetek minden nemzetből valókat tanítani, hogy megtartsák a parancsaimat" /ebben Jézus támogatást nyújt./

Máté 28:20 ..tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. Én pedig veletek leszek mindennap a világrendszer befejezéséig.” Kik azok akikkel Jézus lesz? Akik tanítanak....

Világméretű egységnek örvendenek Krisztusban:

(János 17:21) 21 hogy mindnyájan egyek legyenek, mint ahogy te, Atyám, egységben vagy velem, és én egységben vagyok veled, és hogy ők is egységben legyenek velünk, . . .

(1Korintusz 1:10) . . .mindnyájan egyetértésben beszéljetek, és ne legyen köztetek széthúzás, hanem legyetek teljesen egységesek, ugyanúgy gondolkodjatok, és ugyanazon a véleményen legyetek.

Ezzel szemben a "keresztény vallások" nem egységesek a tanításban, és részét alkotják a világnak. Személyre szabják Isten szavát, az egyik tiltja a paráznaságot, a másik engedélyezi.

Ez lenne az egység Jézussal és Istennel?

A korai keresztényiség nem volt szekta. Nem is arra volt szánva, hogy különálló szektákra hulljon szét.

Amikor Atyjához imádkozott, Krisztus azért könyörgött, hogy tanítványai ’mindannyian egyek legyenek’ Tanítványai közt ’szeretetnek kellett uralkodni’

Mindez természetesen kizárta a széthúzó szekták megalakulását egy darabig...

Most mit látunk? Egységes keresztényeket, önfeláldozó szeretettel egymás iránt? ......

A többi jelről, már nem is beszélek....

jan. 28. 17:27
 43/108 anonim ***** válasza:
76%

Ti se vagytok egységesek, ti is részei vagytok a világnak. Plusz írásod alapján eléggé farizeusi lelkület is van bennetek.

jan. 28. 17:32
 44/108 anonim ***** válasza:
24%

43.

Ez tévedés. A világon mindenütt egy tanításban részesülnek a Tanúk, akárhol élnek is. Ezt a honlapunkon is jól lehet látni.

A világban élni, és annak részévé válni, nem ugyanaz.

Nem avatkozunk bele a világ dolgaiba. Ez minden országban egységesen megfigyelhető. Vannak országok ahol nem tulajdonítanak nagy jelentőséget ennek, vannak ahol viszont szabadság megvonás, vagy akár halális jár érte.

A farizeusok nem szerették az embereket. A Tanúk a szabad idejükből lehetőség szerint áldoznak az embereknek, mint Pál is írta:

(Róma 1:14–16) 14 Görögöknek is, idegeneknek is, bölcseknek is, ostobáknak is adósa vagyok, 15 úgyhogy kész vagyok hirdetni a jó hírt nektek is, akik ott, Rómában vagytok. 16 Mert nem szégyellem a jó hírt. . . .

Fura lenne ha ezt az emberek iránt érzett gyűlöletből tennénk....

jan. 28. 17:45
 45/108 anonim ***** válasza:
48%

Nem igaz, amiket írsz, például vannak igaz hitű Jehova tanúi is, tehát nem vagytok egységesek.

A világ részei vagytok, mert szinte minden világi szolgáltatást használtok.

A szabadságmegvonást írhatod, de például a kopt keresztényeket meg is ölik hitük miatt.

"A Tanúk a szabad idejükből lehetőség szerint áldoznak az embereknek"

Ez jellemzően nem igaz, hanem van egy adott óraszám, amit térítéssel kell tölteni, vagy házalás formájában, vagy Blahán és más tereken állva kis őrtornyos állvánnyal, vagy akár online formában, mint teszitek itt.

jan. 28. 17:50
 46/108 anonim ***** válasza:
37%

45

Az óra szám nem kötelező érvényű. Ez csak egy maghatározás azoknak akiknek lehetősége van többet tenni.

Jehova Tanúi nem "térítenek, hanem Isten királyságának jó hírét hírdetik, és tanítványképzőmunkában vesznek részt mindenhol.

A szolgálat, minden magát kereszténynek nevező kötelessége. Sehol nem írta, hogy csak a "kinevezettek, apostolok, vagy felvigyázóknak kell tenni. Egyszerű emberek is részt vettek, mint Pl Akvilla, és Priscilla, akik szintén Sátorkészítésből tartották fent az életüket, nem volt kinevezett apostol, sem felvigyázó.

Az "igaz hitű" Jehova tanúi, sajnálatos módon elhagyták az egyetlen Jézus által kinevezetteket, mert volt egy idő, amikor az üldözés miatt, nem volt lehetéségük kapcsolatban maradni velük. Így féltek, mert sokan adták ki magukat tanúnak, miközben nem voltak azok, hanem beszivárogtak némelyek a politikai erőkből, hogy letartóztathassák Őket.

De Ők mai napig sem prédikálnak, vagy tesznek olyat, amit világméretekben kellene a Biblia alapján.

Ugyan akkor ez, csak egy "szakadás", ellenben más kereszténységhez mérten, ahol 42.000 féle keresztény felekezet van.

A kopt keresztények, nem azért vannak üldözve, amiért Jézus követői.

Hanem azért, mert a világba beolvadt keresztények által okozott kárt bosszulják meg, akik embereket kínoztak meg, vagy öltek meg Jézus nevében.

Ezt az arabok nem felejtik, és összemossák a hitehagyott kereszténységgel.

jan. 28. 18:05
 47/108 anonim ***** válasza:
52%

Sajnálom, hogy magadat próbálod igazolni...

Ettől sajnos nem lesz meg az a kapcsolat, amiért Jézus Krisztus kereszt halált halt Érted.

Keresd Őt és ha meg van Őt kövesd.

Jézus az Út, az Igazság és az Élet.

Amíg nem mész át a keskeny kapun, addig hazugságban vagy.

Istent nem lehet becsapni.

Ő látja, hogy Jézusban vagy vagy nem.

jan. 28. 19:05
 48/108 anonim ***** válasza:
48%

"Az óra szám nem kötelező érvényű."

Azért ha valaki egyáltalán nem csinálja, pedig tehetné, gondolom nem néznek rá túl jó szemmel, esetleg figyelmeztetik is.

"A szolgálat, minden magát kereszténynek nevező kötelessége."

Ez így van, de mindenki másként szolgál, mert ki erre, ki arra kapott ajándékot.

"Ugyan akkor ez, csak egy "szakadás", ellenben más kereszténységhez mérten, ahol 42.000 féle keresztény felekezet van."

Hogy érted, "ellenben"? Hiszen ki vagytok akkor a 42.001-edik felekezet, az igazhitűek, akik külön váltak tőletek, pedig a 42.002-edik felekezet. Bár tudtommal volt még 1-2 csoport, csak nekik nem jut eszükbe a nevük, ők szintén kiváltak tőletek.

"A kopt keresztények, nem azért vannak üldözve, amiért Jézus követői."

Nem, őket azért üldözik, mert keresztények.

Titeket viszont nem Krisztus miatt üldöznek 1-2 helyen, hanem államellenes magatartás miatt sokszor.

jan. 28. 20:18
 49/108 anonim ***** válasza:
48%

48.

"államellenes magatartás miatt sokszor."

Mit gondolsz, Jézus első követőit, miért üldözték?

Az "állam megparancsolt" nekik valamit, amit Ők nem tettek meg. Vagy is "állam elleneség" volt a vád.

(Cselekedetek 4:18–20) 18 Azzal hívatták őket, és megparancsolták nekik, hogy ne beszéljenek, és ne is tanítsanak Jézus nevében. 19 Péter és János azonban ezt felelte nekik: „Hogy helyes-e Isten szemében inkább rátok hallgatni, semmint Istenre, ítéljétek meg magatok. 20 Mi azonban nem hagyhatunk fel azzal, hogy beszéljünk azokról, amiket láttunk és hallottunk.”

Ettől függetlenül a Tanúk, nem "állam ellenesek", mivel Jézus tanítása szerint, adóznak, meg adják a császárnak ami a császáré.

De nem adják a "császárnak" ami az Istené.

(Róma 13:6, 7) . . .. 7 Adjátok meg mindenkinek, ami megilleti: aki az adót követeli, annak az adót, aki az illetéket, annak az illetéket, aki a félelmet, annak a félelmet, aki a tiszteletet, annak a tiszteletet.

A Tanúk nem is vesznek részt állam ellenes tüntetésekben és nem szervezkednek emberek, vagy uralkodók ellen. Sőt még a munkáltatóik által követelt tüntetéseken sem vesznek részt, semlegesek.

Ezért tévedés hogy "állam ellenesek vagyunk".

Ha még is annak bélyegeznek, az azért van, mert nem hagyjuk abba az Istentől kapott utasítást. Ember nem írhatja felül azt.

Illetve megteheti, de a keresztény nem engedelmeskedik, ha Isten másként dönt egy ügyben. Mivel nem része a világnak....

jan. 28. 20:38
 50/108 anonim ***** válasza:
48%

48

Én is voltam úttörő, amíg a körülményeim engedték. Ha pedig valamiért nem tudtam végezni amit vállaltam, akkor sem néztek rám rossz szemmel.

Aki úttörő, az saját önszántából az, és nem azért mert köteleznek rá.

Engem soha nem kényszerített senki semmire itt.

Mai napig is szeretettel vagyok körbe véve, ahogy más testvéremet is, Sőt amiben lehet támogatást nyújtunk fiataloknak, és az időseknek egyaránt. PL: rendszeresen látogatjuk, és segítjük.

Ha kell az otthonaikban takarítunk, vagy csekket feladunk, bevásárolunk, illetve autóval el visszük a gyülekezetbe és haza is szállítjuk.

A költözéskor felajánljuk a segítségünket, autóinkat. Ilyesmiben többször részt vettem magam is, és nekem is segítettek hasonló helyzetben.

Akik azt híresztelik, hogy "rossz szemmel" néznek rá, az nem mond igazat, mert valamit elkövetett, vagy vaj van a füle mögött, és hülyének nézi a testvéreit. De még ilyenkor is szeretettel fegyelmeznek, nem azért mert rosszat akarnak neki.

Ha valakit rendre utasítanak, az nem kellemes, és ha nem fogadja el, akkor jön, hogy " rossz szemmel" néztek rá. Mindenki követ el hibákat, és ha tanácsokat kapunk, megfogadjuk, és nem gondoljuk, hogy "rossz szemmel néztek" ránk.

jan. 28. 20:51
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!