Jehova tanúi könyebben feldolgozzák az elvesztést mint a világiak?
Szia
A veszteség akkor is veszteség, ha pontosan tudjuk miért halt meg a szerettünk, és azt is mi a jövőbeni kilátása.
Hiszen akit elvesztettünk, őt MOST nem látjuk, érezhetjük, hallhatjuk!
8. éve halt meg egyik szerettem, máig is érzem a hiányát.
Nem kell ezen csodálkozni.
Krisztus elment feltámasztani a barátját Lázárt, és anikor meglátta Lázár rokonainak fájdalmát, maga is könnyekre fakadt.
Nem vagyunk egyformák, van akinek könnyebb, van akinek nehezebb. Még akkor is ha tudjuk, hogy a feltámadáskor találkozhatunk vele.
Azonban az valamennyit könnyebit a fájdalmon, ha néha elgondolkodunk azon, hogy a feltámadás után mit fogunk együtt megélni, átélni Krisztus ezer éves uralma alatt. Nem bűn tervezgetni a jövőre nézve, a pozitív gondolatok még az egészségnek is jót tesz.
Miért pont a Jehova tanúi?
Más felekezet nem?
Ezek szerint nem tanítja Őket a Segítő, csak a Bibliát használják. Mondjuk érthető, hogy miért is Jehova tanúi a nevük.
Miért nincsenek gyógyulások Náluk stb. most, ami eddig átjött.
A Segítő, aki Vigasztaló is, akit Jézus elküldött.
Akit azért küldött Jézus, hogy elvezessen minden igazságra.
Jézus egy szavával meggyógyítja a szíveket. Én ezt fájdalmas gyászomban kétszer is megtapasztaltam. Tudom elhunyt szeretteinkkel találkozni fogok. Arról nem is beszélve, hogy Jézust is végre !!!
A Szent Szellem hiánya nélkül minden gyülekezet halott.
Ezért is mondja Jézus a Jel.könyvében az a neved, hogy élő, de halott vagy.
4.
Érdekes megállapítás. Eddig azzal vádoltak, hogy nem a Bibliát használjuk. Most meg az, hogy a "segítő szellem" hiánya miatt nincsenek gyógyulások.
Eközben egyik sem igaz ránk, mert a Biblia a fő tankönyvünk, ugyanakkor Isten szelleme az ami által tanulunk, vígasztalódunk, stb.
Kiváncsi vagyok milyen vádak vannak még ellenünk.
A hozzászolásomban ugyan ezt mondtam el. Csak másként.
"Tudom elhunyt szeretteinkkel találkozni fogok."
Én pedig ezt írtam: "elgondolkodunk azon, hogy a feltámadás után mit fogunk együtt megélni, átélni Krisztus ezer éves uralma alatt."
Az ellenséges érzület kiforgat gondolatokat, érzéseket, pedig szinte ugyanarról beszélünk.
5# Elnézést, de én nem vádoltam , csak megállapítottam..
Jézus tanítványaként eszem ágában sincs vádolni. Imádkozni Értetek is annál inkább.
Mindenesetre nem Jézus Krisztus uralma és szellemisége alatt vagy az Te is érzed, nemde ?
Nem egyet iszunk, így nem érthetünk egyet.
Jehova tanúi közül is tértek már meg jó páran és lettek Jézus tanítványai...csak erről nem nagyon szólnak a hírek.
6
Ha nem az Uralma alatt lennénk, akkor nem ismernénk el Krisztus királyi hatalmát, kinevezését, mint aki a gyülekezet feje, és vezetője.
Semmi ilyesmit nem érzek, sőt. Jézus betartva az ígéretét, egységben vezeti a földön élő hűségeseit, megosztottság, vallásköziség alkalmazása nélkül.
Hírek? Hogy ne szólnának? Nagyon jól tudjuk, és tisztában vagyunk azzal, hogy nem mindenki marad hűséges, az elsőszázadban is hullottak ki emberek a gyülekezetekből.
Ha nem így volna, akkor a Biblia nem írna róla.
Továbbra is vallom, hogy Jézus szavai szerint, nagyon kevesen fognak megmenekülni, nem lesz világ megtérés.
Ki Számodra Jézus Krisztus ?
Akik Krisztushoz tartoznak van bizonyságtételük, hogyan találkoztak Vele.
8.
Az előzőekben leírtam, hogy ki Jézus, és minek tartom.
A Bibliában sehol nincs leírás arról, hogy a minden tanítványa, akik késöbb keresztelkedtek meg, mindegyik találkozott volna Jézussal, és ez volt a bizonyság.
Jézus szavai szerint tanítványokat kell képezni, és megtanítani nekik Krisztus parancsait, és segíteni azokat megtartani, betartani.
Sehol nem mondta, hogy embereknek megjelenik, hogy találkozzanak vele. S ez lesz a bizonyíték.
Ha Sátán arra is képes, hogy a halottak képében megjelenjen és félre vezesse az embereket, akkor bármire képes.
Ugyanakkor, nem tudjuk Krisztus hogyan nézett ki, ezért azonosítani sem lehet.
Egy film karaktere pedig nem bizonyíték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!