Ki az aki nem hiszi ( közöttük én sem), hogy egyik fajból áttud alakulni egy faj másik fajjá? Egyébként sincsenek olyan átmenenti fajok amik mutatnák, az átmeneteket. Hoppácska
Pombe is vagyok... (Saccharomyces cerevisiae; Schizosaccharomyces pombeaz ok, és aki érti, mik ezek, tudja miért a két névhasználat)
#45: "Egyszer már elismerted, hogy Isten teremtette az evolúció alapanyagait, miközben a tudományos közösség tagadja: „Azok a magyarázatok vagy ismeretelméletek, amelyek nem természetelvű vagy természetfeletti eseményekre vagy lényekre hivatkoznak, ...kívül esnek a tudományon, és nem részei az érvényes természettudományos tantervnek.” Biológiatanárok Országos Szövetsége - National Association of Biology Teachers"
Mondd! Neked miért kell állandóan hülyét csinálnod magadból?: "...kívül esnek a tudományon, és nem részei az érvényes természettudományos tantervnek."
Ez egy olyan magyar mondat, amit mindenki rajtad kívül ért, vagyis hogy nem képes a tudomány vizsgálni se a csodákat, se Istent. Ezek nem tartoznak a vizsgálódási körébe. SEMMI OLYAN ITT NEM SZEREPEL, hogy tagadni kéne Isten létezését! Menjél orvoshoz, ha te ebben a szövegben ezt látod. A tudomány soha semmi olyat nem tanított és nem is fog, hogy Isten nem létezik.
Itt is világosan leírja, hogy Isten tagadása nem a tudomány célja, mivel a tudomány egyszerűen nem foglalkozik Istennel, mert nem tud. Az égvilágon semmiféle véleménye nincs Istenről, éppen ezért nincs is mit oktatnia róla. Ennyi!
Istentagadó konkrét tanítást mutass egyetemesen a tudomány részéről. Ha ilyet nem találsz, akkor életedben legalább egyszer leszokhatnál arról a visszataszító kreacos tempóról, amivel folyamatosan átértelmezel mondatokat a kényed-kedved szerint.
És ÉN NEM ISMERTEM EL SEMMIT, csak azt mondtam, hogy legyen ahogy akarod, Isten teremtette az életet. Nincs jelentősége az evolúció kutatása szempontjából.
#45: "A gond az, hogy a darwini evolúció Isten nélkül magyarázza az élővilágot! Abszolút nem mondja, hogy az evolválódásra képes alanyokat Isten teremtette!"
Már akkor is így kezdtem a válaszomat, hogy baromság, és utána idéztem Darwin utolsó mondatát a "Fajok eredete"-ből:
Idézve: "Felemelő elképzelés ez, amely szerint a Teremtő az életet a maga különféle erőivel együtt eredetileg csupán néhány, vagy csak egyetlen formába lehelte bele, és mialatt bolygónk a gravitáció megmásíthatatlan törvényét követve keringett körbe-körbe, ebből az egyszerű kezdetből kiindulva végtelenül sokféle, csodálatos és gyönyörű forma bontakozott ki – és teszi ma is."
Ez a mondat szó szerint azt írja le, hogy a Teremtő megteremtette az első evolválásra képes életet, vagy életformákat!
Ezt is többször idéztem:
Idézve: "Megmagyarázza az evolúcióelmélet, hogy hogyan keletkezett az élet? Nem, azt nem! Az evolúcióelmélet - pontosabban a természetes kiválasztódás elve - abból a feltételezésből indul ki, hogy már léteznek az evolúció alanyai"
A feltételezésbe bármit belehihetsz, és nem állítja, hogy Isten tuti nem teremtett életet. Nem egyszer, ezerszer idéztem neked már ezt az oldalt is, és képes vagy újra és újra visszajönni az agyrémeiddel.
#45: "Az előbb még azt mondtad: „"Ott kezdődik, hogy honnan vannak egyáltalán evolválódásra képes alanyok?" - Mondjuk Isten teremtette őket."
Igen. Mondjuk... Na és??? Ezt is ezerszer írtam. Egy közepesen értelmes óvodás is megértené: ha Isten teremtette az első evolválásra képes élőlényeket, az odáig Isten teremtése volt. Amikor ezekből mindenféle élőlények jönnek létre természetes módon, az meg a teremtés után a biológiai evolúció volt.
MI A TÖKÖT TUDSZ EZEN ENNYIT VERGŐDNI??? MI EBBEN A HAZUDOZÁS? Ez egy sima feltételezés, semmi több. Azt is írhattam volna, hogy az első élőlények spontán keletkeztek (én ezt tartom sokkal reálisabbnak, és ezt is kutatom, mert csak ezt lehet kutatni), vagy azt is írhattam volna, hogy az első egyszerűbb élőlények pont ugyanúgy öröktől fogva léteztek, mint akár Isten - mi a különbség? -, semmi. És még ezer vagylagos kitaláció... semmi jelentősége, hogy melyik az igaz, ha csak a biológiai evolúciót vizsgáljuk.
NEKED SÜRGŐSEN ORVOSNÁL LENNE A HELYED!!! - konkrétan veszélyt jelentesz a környezetedre! :(
Na most ugyanezt meséld el a pontyról, hogyan változik át saját magától, a számára természetidegen környezetben földi élőlénnyé, de úgy, hogy közben állandóan ugyanolyan túlélőképességgel rendelkezik, mint volt a vízben. Pontról pontra mutasd be, és másról ne szövegelj ideoda rángatózó tématörténeteket, mert azzal csak a figyelmet el akarod terelni a már korábban tett dilettáns kijelentéseidről!Tehát,a ponty nem ment ki. De ha kiment, akkor halljuk a pontos koreográfiát. És csak ezt, és semmi mást! Érthető amit mondok? Nem vagyok benne biztos, hogy érted a kérdés lényegét.
Ez volt a kérdésem.
Ott kezdődik a történet: „a ponty is órákon át elvan egy nedves szatyorban".
Innen folytasd a ponty átalakulását, hogy miközben átalakul, és kialakulgatnak neki akármik, majd te sorolod, hogy mik, közben is túlél és természetesen szaporodik...
És követjük a módszert,a pontyot betesszük egy nedves szatyorba. Ill, mivel a természetben nincsen nedves szatyor, kitesszük a horgásztó füvére. Mondjuk tavasszal és reggel 7 órakor. Hogyan tovább???
[Érthető amit mondok? Nem vagyok benne biztos, hogy érted a kérdés lényegét.]
Hogy nem értetted meg, az mutatja, hogy nem válaszoltál a kérdésre, hanem megint elterelted a szót másfelé. Mert ez a módszered, az összevissza ugrálás.
@52: Fél órán belül a ponty elpusztul. Elég szadista módszer, de önelégült valláskárosultaktól mit várjon az ember...
Tudod, ez nem így működik.
Mondjuk azért annyi lehetne benned ,hogy ha elkezdesz egy témát akkor azt ott folytatod s befejezed, nem pedig félmondatot kiragadva-kiforgatva új kérdést írsz ki… Mondjuk főállású provokátor kreacostól nem is szabadna semmit sem elvárni, legalább is tisztességet biztos nem. Még szerencse ,hogy ezek szerint az ilyesmit nem tiltja a Biblia☺️
https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomany..
https://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__egyeb-kerdesek__124..
#52: "Na most ugyanezt meséld el a pontyról, hogyan változik át saját magától, a számára természetidegen környezetben földi élőlénnyé, de úgy, hogy közben állandóan ugyanolyan túlélőképességgel rendelkezik, mint volt a vízben."
A bőrlégzést a legtöbb fő halcsoport esetében dokumentálják, és csak néhány eltérés különbözteti meg a levegőt lélegző fajokat. Tehát erre a ponty is alkalmas. Még a pontyok légzési módszerei között is vannak igen drámai különbségek. Pl. néhány pontyfaj hónapokig képes túlélni gyakorlatilag oxigén nélkül (például jég alatt vagy álló, söpredékes vízben), mivel a glikogént tejsavvá metabolizálja, amely aztán etanollá és szén-dioxiddá alakul. Az etanol a kopoltyúkon keresztül a környező vízbe diffundál.
Tehát hazugság, hogy a ponty azonnal elpusztul a szárazföldön, hiszen nedves környezetben bőven elvan akár egy órát is, ráadásul vizzel keverten képes pipálni is, vagyis már eleve képes részlegesen a légköri oxigént is használni, így még tovább tud félig vizes szárazföldőn hosszabban is ellenni. Mi kell mindehhez? Sekély partok, vizes, mocsaras felület. A pontyok elképesztően sok formában léteznek, vagyis könnyen változik a formaviláguk a szelektáló környezet tükrében, és képzeljük most a réges régen volt devonba őket, amikor még nincs ragadozója a parton, viszont már mindenféle apró állati halkaja van bőven a partokon. A tavacskáknak sokszor menetrendszerűen csökken a mérete (szárazság, menetrendszerű hordalékérkezés-elzáródás stbstb), vagyis a benne élő ponytkolóniák élettere szűkül, az élelem fogy, vagyis egyre több ponty kénytelen kivetődni a partra élelemért, ahol viszont bőség van. Amelyik pontynak az uszonya erősebb, mint a többieké, jobban tud kígyózni a teste, az uszonya kissé lejjeb van a has irányában, az valamivel ügyesebb lesz a többieknél, vagyis ezek képesek a túlélésre, a többiek kevésbé. Értelemszerűen elterjednek azok a pontyok az ilyen területeken, amelyeknek erősebb a... stb.
Szintén értelemszerűen a rengeteg ponty között lesz, amelyiknek a bőrlégzése jobb, mint a többieké, tehát az új genetikai anyag terjed, és lassan eltűnnek a kevésbé jó bőrlégzésűek. Közben a pontyok elterjednek könnyedén a mindenféle vízi környezetekben, mivel a devonban vagyunk és az életterek és környezetek szinte teljesen üresek, vagyis irgalmatlan nagy sebességű a szaporodás az egész földrészen, és új fajok is kialakulnak a rengeteg alfajhalmozódásból.
Pl.ilyenek lesznek már:
https://www.youtube.com/watch?v=NghjVnkn5uA
A 0:18-nál az is látható, hogy milyen vízi környezetre gondolok. Itt nem fog kiszáradni a kopoltyú se.
Minél nagyobb a szaporodás, minél több a meghódított élettérféle, annál hatalmasabb lesz a pontyok variációja és annál több a genetikai variáció is, és így egyre több a partramászó változat is. Természetesen lábasodik az uszony is:
A haltest egyébként még az élete során is képes alkalmazkodni, vagyis bár az eredeti genetikai anyaga, a jellemző haléltre szakosodott, de potenciálisan alkalmas a rugalmas testváltozásra is.
[link] (itt részletesebb a videó)
A halak anatómiája megváltozott mindössze 8 hónap alatt, ahogy egyre erőteljesebben kényszerültek a szárazföldi létre. Az uszonyaik közelebb nőttek a haltest tengelyéhez, így az alátámasztást növelve képesekké váltak a fejüket is emelgetni a már uszonnyal történő lépegetéssé változott mozgásvilágukban. A mellső felületet alkotó csontok meghosszabbodtak, és szorosabban kapcsolódtak össze azokkal a más csontokkal, amik kinyúlnak oldalt az uszonyokhoz. Ám még a fejrész is változott, mert szó szerint egy primitív nyakkezdemény is megjelent, amitől a hal magát a fejét is kissé jobban tudta mozgatni külön. A vállcsont, ami a koponya hátsó részéhez csatlakozik, gyengült, és így kissé elvált külön a testtől, már ami a mozgathatóságot illeti.
Nemcsak a bőrlégzés lesz egyre jobb és a pipálási képesség, hanem a rengeteg génvariáns között kell lennie olyannak is, ahol már kopoltyú szárazságtűrő hatása is nő, és lassan eljutunk a remeterák szerű kopoltyúhoz, illetve az egyes kétéltű halakéhoz, amelyik egy hosszabb komolyabb vízi élettér-hiány mellett is használható, de a kopoltyút azért nedvesen kell tartani.
Ezzel ismét újabb genetikai variációkkal nőtt a pontyok populációja, mivel mindenfelé elterjedtek szinte az egész üres kontinensen... Innentől lesz - persze fokozatosan - béllégzés, úszóhólyaglégzés, tollszerű, vagy szivacsos képződmények tárolják az oxigént, és mindenféle egyéb, ami ma is van. A kopoltyú védelmére egy addiginál sokkal jobban záródó rendszer jött létre, mivel a szárazföldön egyre kevésbé kell használni, és így a nedvesen tartása is egyre hosszabb ideig megoldható, és amúgy is kezd tünedezni, vagyis egyre kisebb felületet kell nedvesen tartani. Az újabb légzési megoldások persze később tudnak evolválva fejlődni, minél hosszabb ideig tartanak a szárazföldi tartózkodások, de a rengeteg különféle megoldásból mindig lesz jobb, így lassan a versenyben a háttérbe szorulnak azok, amelyek nem a tűdőszerű megoldásokkal jöttek létre, és nem ezek terjednek gyorsabban, és jobban.
Kész. Ennyi, és nem túl bonyolult.
Tök ugyanazt soroltam, mint eddig. Csak a jelen halakat mind pontynak hívtam. Neked ez miért nem ment?
#53: "igen kedves Pombe erre én is kíváncsi vagyok amit az 52es ír."
Érdekes. Fogadjuk, hogy Tevenyereggyarto és Tom Benko a ponty szót könnyedén be tudta helyettesíteni a mai mindenféle átmenti formát képviselő halak nevébe, amikről eddig írtam.
Vagy te ezek felett eddig elsiklottál? Bocs, ha túl sokat írtam, de legutóbb is ezt tettem, így sajna, azt se fogod elolvasni... Hát, ez van.
Tevenyereggyarto(@56)
Az első linkedből:
#9: "Pombe! Ugyan pár napja írtál erről, de a kérdező nem olvas.Hozzál már ide néhány lépegető, vagy tüdős halat!"
#10: "jaj csak Pombét ne XD"
:DDD
Imádom, amikor a kreacosok rettegnek tőlem. Ebben a topikban nem is vettem részt... De én ezt bóknak veszem. :)
Amúgy érdekes, hogy ahol kreacosok vannak, mindenki arra jut, hogy ezek nem olvasnak, csak read-only...
Mellesleg, azért tényleg gyertek néha (te is Tom), mert egyedül az őrültek házában...
That's all Folks! :)
Ahhh... a szúnyogirtó pontyról meg is feledkeztem!
Számos más hal is képes kiugrani a vízből a szárazföldi élelemért, de pl. a szúnyogirtó ponty azért teszi ezt, mert "rájött", hogy a ragadozó elől ez egy kiváló menedékhely, és utána ügyesen visszamászik a vízbe.
A kreacosokat meg a guta kerülgeti ettől.. :D - még pont a ponty is cserben hagyja őket... :( - brühühühü
De akkor gyorsan elmondanám, mielőtt bárkit is félrevezetnék, hogy a devonban természetesen nem az játszódott le pontosan (vagy pontyosan :)), mint amit leírtam az #56-ban, csak ugye egy általam korábban felemlegetett nedves műanyagzacskó a kreacos vitapartnerem perverz vágyait leküzdhetetlenül feltüzelte, miközben betegesen megkívánt még egy abban vergődő pontyot is, és így ragaszkodott ahhoz, hogy a pontyokból vezessem le a kétéltűek kialakulását.
A valóságban - a fosszilis leletek alapján jól láthatóan, és követhetően -, az akkori izmosúszójú halakból lettek később a gerinces lábas eleinte kezdetleges kétéltűszerűségek. Eme korabeli halak hasonlóak voltak a modern bojtosúszójúhal-alakúakhoz és tüdőshalakhoz. Ezek több ízületből álló lábszerű uszonyokat fejlesztettek ki, amelyek több ujjban végződő uszonyai már alkalmasak voltak eleve arra, hogy a tengerfenéken kúszhassanak/lépegethessenek ezekkel (ma is vannak ehhez hasonló tengerfenéki-, és partközelben élő halak). Tehát a valóságban nem a pontyszerűek másztak ki először a partokra, hanem már eleve a közel lábnak nevezhető szervekkel tették ezt a halak akkoriban, vagyis sokkal gyorsabban beindult így a szárazföld meghódítása, mint ami sebességet a pontyok tudtak volna produkálni.
"és képzeljük most a réges régen volt devonba őket."
A kérdés nem az volt, hogy te mit hogyan hová merre meddig képzelsz el, hanem hogy reggel 7-kor kitettük a halat a tópartra, és hogyan kezdett bele az átalakulásba. Nem kell a sok rizsa, meg a rózsa, aminek a tüskés bokra alá bemászott a ponty.
"néhány pontyfaj hónapokig képes túlélni gyakorlatilag oxigén nélkül (például jég alatt vagy álló, söpredékes vízben), mivel a glikogént tejsavvá metabolizálja, amely aztán etanollá és szén-dioxiddá alakul. Az etanol a kopoltyúkon keresztül a környező vízbe diffundál."
- Nem a vízben vagyunk, hanem a szárazföldön. Reggel még nedves a dű, de kezd a nap feljönni, és a ponty kezd hasonlítani az aszaltszilva ábrázatára, ami a nagykalendárium 22. oldalán van rögzítve.
"Amelyik pontynak az uszonya erősebb, mint a többieké, jobban tud kígyózni a teste, az uszonya kissé lejjeb van a has irányában, az valamivel ügyesebb lesz a többieknél, vagyis ezek képesek a túlélésre, a többiek kevésbé. Értelemszerűen elterjednek azok a pontyok az ilyen területeken, amelyeknek erősebb...
Egyenlőre ott tartunk hogy rájött a pontyra a fáradó szárazság, vagy a száradó fáradtság, és te meg lovagoltatod a devonban a képzeleted szerint? Én meg nyomba levonom a következtetést, hogy hadoválsz megint, és ha sokat hadoválsz még, a ponty végképp búcsút int az árnyékvilágnak, mielőtt átalakulnak az evolucionista meséd dajkálgatása közepette.
"Szintén értelemszerűen a rengeteg ponty között lesz, amelyiknek a bőrlégzése jobb, mint a többieké,"
- A te értelmed szerint nyilván. D ha tíz pontyot teszünk ki a vízpartra reggel 7-kor, este hétre értelemszerűen nyikk-nyakk. Hogy te más értelmen vagy, bizonyára elvarázsolt a pontylégzés bámulatos ritmusa, amely a ponytot még a Lánchídon is képes átugratni, deltéve ha nem akad meg a láncba.
"Közben a pontyok elterjednek könnyedén a mindenféle vízi környezetekben, mivel a devonban vagyunk".
A tóparton vagyunk. ahol teszteljük a halak kimerészkedését a szárazföldre, értelemszerűen kint vannak a média képviselői, hogy lefilmezzék a nagy evolúciós átalakulást. Hogy a devonba mi volt, az a te fantáziád mellékterméke, a mesedélutánt hagyjuk későbbre, most a tudományos tények érdekelnek minket.
"irgalmatlan nagy sebességű a szaporodás az egész földrészen, és új fajok is kialakulnak ".
Óh, a szárnyaló képzelet már a vívmányokról áradozik, miközben a pontyunk igen olyan megmerevedett állapotot mutat, még ásítani sincs kedve, nem hogy szaporodni. Na és hol alakultak ki új fajok, a tó másik partján? Ott tiszta homokos a talaj, az ikra keveredik a homokkal és a csajpontyoknak nagyon nem fekszik ez a szitu - értelemszerűen.
"egyre több a partramászó változat is. Természetesen lábasodik az uszony is:".
- Természetesen, értelemszerűen. A pontyok látják a vízben a partra mászó akció sikerét, és ők is megkívánják a nyúlhúst, hiszen ha lábasodik az uszony, előbb utóbb futóversenyre is lesz lehetőség, és akkor annyi a nyúlnak.
Közben az árnyék is igencsak kinyúlt, estére a ponty is kimúlt - értelemszerűen. Már akinek van értelme felfogni, hogy mi van a jelenben, nem a devonról szőtt százrészes mesében, amit az evolucionisták szövögetnek nappali álmaikban.
"A halak anatómiája megváltozott mindössze 8 hónap alatt,"
- Nekem meg lejárt a horgászengedélyem, sebaj, jövőre ugyanekkor ugyanitt.
"egy primitív nyakkezdemény is megjelent, amitől a hal magát a fejét is kissé jobban tudta mozgatni külön. A vállcsont, ami a koponya hátsó részéhez csatlakozik, gyengült,"
Mire a nyakkezdemény megjelent, a halőr szintén és a legyengülő vállcsont miatt nem ismerte fel a ponytbébi matrónát. Ez volt a szerencséje a ponytot partra rakó rakodóknak, nem úgy a pontynak, aminek a szavatosságát a kék kopoltyú alatti izé is kezdte jelezni, hogy annyi a kísérletnek, meg a nagyfantáziájú evolucionista hadovászásnak. Oké, egyenlőre ennyi. De ha nekiugrasz ismét a történetnek, figyelemmel kísérem a történelem menetét, hogyan alakul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!