Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van olyan vallás ,amelyik...

Van olyan vallás ,amelyik tagadja Jézus istenségét?

Figyelt kérdés
2023. júl. 26. 22:29
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/86 anonim ***** válasza:
0%

"ézus ember és Isten volt egy személyben. A kereszten mint ember halt meg "

Az istenismeret és a Krisztus ismeret nem azonos Jézus szerint, tehát az egy Isten ismerete a hármasságban nem elegendő.

Ha azonos Isten és a Krisztus egy háromság-Istenben, miért kell Istenen kívül Krisztust is megismerni, egy olyasvalakit, aki plusz a háromságon kívül van, ha Isten háromszemélyű? Vagy az egyedül igaz Isten mégsem háromszemélyű, hogy rajta kívül még Krisztus is meg kell ismerni?! Az van, hogy az egyedül igaz Isten /az Atya JHVH/ egyszemélyű, senki más nincs Legfelségesebbnek nevezve, és azon felül kell megismerni a Jézust, aki Isten Fia és Felkentje.(János 17:3)

A háromsághívők Jézus Istenként imádják, ami bálványimádás, alapjáraton kárhozatra visz!

A Jézus istenségének semmi köze a Biblia egyetlen Istenének a személyéhez.

2023. aug. 7. 17:43
 72/86 anonim ***** válasza:
100%

Ehhez képest a te szektádban is lehetett, sőt kijárt az imádat Jézusnak sok sok évtizeden át, csak később módosították a tanítást, hogy nem lehet :)

(Ha jehovás vagy)

2023. aug. 7. 18:44
 73/86 anonim ***** válasza:

"Nem a milió évek a lényeg, hanem hogy hány generáció."

Igen, szóval millió évek alatt hány generáció történik meg? Ugyan arról beszélünk.

"De kiderült, hogy akárhányezer generáción keresztül sem alakul át más fajjá a muslica."

Hány generáció lett létrehozva?

"Torzszülöttek garmadája jön létre, de mind muslica marad."

Tudnád definiálni, hogy szerinted mi egy muslinca?

Mert látom elkezdted használni a 'faj' szót, aztán ki is hagytad ahogy egy definíciót bemásoltam.

"Hol van az a sokmillió félresikerült egyed? Merthogy a kövületekből valahogy hiányzanak az összes faj esetében."

Szeretném megkérdezni TŐLED, hogy le tudnád nekünk írni, hogy a tudósok szerint ezek a lények mikor léteztek?

2023. aug. 7. 19:35
 74/86 anonim ***** válasza:

Jah és az evolúcióban nincs félresikerült egyed.

Te adsz neki célt, mert tudod mi lett belőle.

2023. aug. 7. 19:37
 75/86 anonim ***** válasza:
0%

73. Keress rá a muslicakísérletekre. Miért én dolgozzak helyetted? Mondjuk, tankönyvekben nem nagyon reklámozzák, ahogy általában semmi olyat nem kötnek az orrodra, ami megkérdőjelezi a darwinizmust.

Érdekes, azt elhiszed, hogy random mutációk történtek, és úgy alakultak át az élőlények egyik fajból a másikká, mégsem gondolsz arra, hogy a random mutáció az esetek túlnyomó többségében nem előnyös az egyed számára. Ergo, ami nem előnyös, az selejtté teszi az egyedet az evolúció szempontjából. Kétfejű borjú is születik néha, de nem is él sokáig a szerencsétlen. Hol vannak a hátrányos mutációkkal született egyedek nyomai az évmilliók alatt? Amikből ugye, kiszelektálódott a szerencsésebb mutáns?

Darwin szerint nagyon is vannak félresikerült egyedek az evolúcióban, hisz ő mondta, hogy azok kiszelektálódnak, és csak az életképes szaporodik tovább. Csak éppen nem alakul át másik fajjá, ahogy ő hitte. Dehát ő még semmit se tudott a genetikáról. Épp ezért megdöbbentő, hogy ma, amikor már annyit tudunk róla, még mindig vannak, akik Darwin elméletét vallják.

Ez is egy hit, és mindenki abban hisz, amiben akar. Én ebben nem akarlak megingatni. Hidd el, hogy cickánytól származol. Nekem ez nem fáj, engem nem zavar, egész nyugodtan higgyed csak.

2023. aug. 7. 22:06
 76/86 anonim ***** válasza:

Ez az egész kommented egy nagy ignoranciából fakadó érvelési hiba.

"semmi olyat nem kötnek az orrodra, ami megkérdőjelezi a darwinizmust."

Szóval van egy kísérlet, de te nem akarod leírni mennyi nemzedék volt.

Hm... mintha pont lényeges lenne ez a részlet.

"Mondjuk, tankönyvekben nem nagyon reklámozzák"

Én is csak videókban hallok erről a kísérletről.

Bár magyarországon nem a legjobb az okattás. Rengeteg olyan dolgot nem tanulunk meg ami igazán fontos.

"Kétfejű borjú is születik néha, de nem is él sokáig a szerencsétlen."

Szerintem itt van a kutya elásva, te azt gondolod hogy a mutációk alatt a tudósok új végtagokat és szerveket jelentenek.

Nyilván, de nem úgy hogy leszületik egy egészséges tehénből egy kétfejű 😂

Látom nem figyeltél oda hetedik osztályban biosz órán.

2023. aug. 8. 08:14
 77/86 anonim ***** válasza:
31%

A Jézus istenségébe az egész kereszténység bele fog bukni, mert veszi a jogot arra, hogy ő fogalmazza meg, kicsoda Isten, de sem Isten sem Jézus önmagáról tett kijelentéseit nem veszi figyelembe, egyszerűen félrelöki.

Amit Tamás mond, azt idézi, de amit Jézus mond Istenről (Jn 20:17), az nem kell neki, levegőnek nézi.

Ehhez hasonló felfogás már csak az adventistáknál van, akik a mindenkit elátkozó NE kívánd /10 p./ parancsolatot a keresztények nyakába varrja, amit senki nem tud megtartani, ezért mindenkit elátkoz.

A bálványimádó háromság és a tízparancsolat is elátkozza azokat, akik alaphitként magukra kötelezőnek jelentik ki!

Ettől függetlenül rendületlenül igazságként hirdetik.

2Kor 11:13-15 Mert az ilyenek hamis apostolok, álnok munkások, akik a Krisztus apostolaivá változtatják át magukat. Nem is csoda; hisz maga a Sátán is átváltoztatja magát világosság angyalává.Nem nagy dolog azért, ha az ő szolgái is átváltoztatják magokat az igazság szolgáivá; akiknek végök az ő cselekedeteik szerint lészen.

2023. aug. 8. 12:37
 78/86 anonim ***** válasza:
52%

76. Dehogynem figyeltem 7.-ikben. Csak akkor még nem gondolkodtam, csak benyeltem, amit bemagoltattak velünk. Aztán elkezdtem gondolkodni.

Igen, az evolúció-elmélet szerint tandom mutációkkal alakultak ki új végtagok. Márpedig csak olyan végtagok alakulnak ki, amik bele vannak programozva az élőlény DNS-ében.

A hal nem növeszt lábakat, és nem jön ki a szárazra. Nincs ilyen program a DNS-ében. Még ha véletlenül bele is kerülne, noha tudjuk, hogy információ nem keletkezik magától, de a darwinizmus hanyagolja ezt a tényt, még akkor is ott a probléma, hogy hogyan alakul ki egyidejűleg a szárazföldi léthez szükséges légzőszerv, emésztőrendszer, csontrendszer, bőr, szem, ésatöbbi. Mert ugye, ezeknek mind egyszerre kellene megjelenniük ahhoz, hogy a hal a szárazon tudjon élni. Ez pedig nem kis információmennyiség a DNS-ben. Évente delfinek, bálnák százai halnak meg úgy, hogy partra vetődnek szegények. Pedig ők emlősök és tüdővel lélegzenek, de hát vízi életre vannak predesztinálva. Akárhány millió évet adsz hozzájuk, akkor is meg fognak pusztulni a szárazon. A hal meg pláne.

2023. aug. 8. 21:32
 79/86 anonim ***** válasza:
52%

77.

"A Jézus istenségébe az egész kereszténység bele fog bukni"

Szerintem ezzel a jóslattal késtél 2000 évet :-D

2023. aug. 8. 21:33
 80/86 anonim ***** válasza:
már régen az egyházszakadásnál belebuktak, aztán ahogy napjainkra kialakult mindenféle csűrtcsavart irányzat, egyértelmű belőle hogy nagyon nem tudott megmaradni annak aminek szánták. de azért megmosolyogtató látni hogy mindenki máshogy értelmezi, addig sem reményvesztettek az emberek. csak ne hangoztatnák néhányan olyan hangosan a nézetüket. élni és élni hagyni
2023. aug. 8. 21:49
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!