Van olyan vallás ,amelyik tagadja Jézus istenségét?
Hát persze, igaz, hogy nem egyezik se nevük, se funkciójuk, se titulusuk, ezen felül Jézusról a Biblia kijelenti tényszerűen, hogy nem angyal, de biztos igazad van.
Jezus nem angyal,Jezus, Istennek a fia,Jezus nem Isten,de istensegnek nevezem!
Ezt,hogy Jezus angyal ezt a Jehova Tanúi gondolják így vagy nem?
Inkább úgy mondanám, hogy a milleriták, illetve az ebből kiszakadt összes felekezet, a legnagyobb közülük az adventista és Jehova tanúi.
# 42: "Jezus nem Isten,de istensegnek nevezem!"
Hát én meg ezt nem értem. Mi a különbség az Isten és az istenség között?
Igaz, Jézus nem angyal, ebben lehet hogy tévedtem, de egyet értek veled, ő Isten fia és nem Isten, amit viszont az előző válaszolók nem értenek
Valószínűleg az előző válaszolók értik, csak ők veled ellentétben a Bibliát is ismerik, ami alapján Jézus egyértelműen az Atya egyszülöttje és egyben Isten is.
A hivatkozott Jehova tanúinak nézetükhöz több helyen meg kellett hamisítani a Szentírást.
Én már nagyon elakarom engedni ezt a vitát, lehet igazad van, lehet nem. Kérlek csak magyarázd meg, hogy hogy lehetne Jézus egyszerre Isten, és a saját egyszülött fia?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!