Van olyan vallás ,amelyik tagadja Jézus istenségét?
Van antiteista pozíció, de az vallástól függ.
De az az ateizmus egy kisebb része és ott is több különböző ok lehet Jézus istenségének tagadására.
De ez nem vallás, hanem ok.
Köszönjük a prédikálást, ja nem.
Azt nem feltétlenül tudom, hogy istenkáromló lenne, de valószínű.
16-os ,köszönöm a linket,elolvastam és így tökéletesen érthető!
Te tartozol valamilyen valláshoz?
# 16
Jeremiás könyvében ígérte meg Isten: "Ímé, eljőnek a napok – azt mondja az Úr –, és új szövetséget kötök az Izráel házával és a Júda házával... Törvényemet az ő belsejükbe helyezem, és az ő szívükbe írom be, és Istenükké leszek, ők pedig népemmé lesznek... megbocsátom az ő bűneiket, és vétkeikről többé meg nem emlékezem. (Jer 31,31-34).
Jézus azt mondta az utolsó vacsorán: "Igyatok ebből mindnyájan, mert ez az én vérem, az új szövetségnek vére, amely sokakért kiontatik bűnöknek bocsánatára." (Mát 26,28).
Ki ígérte meg, hogy új szövetséget fog kötni a népével? Isten.
Ki kötötte meg ezt az új szövetséget az utolsó vacsorán a híveivel? Jézus.
Tehát Istennek és Jézusnak azonosnak kell lennie.
Jézus az Isten kinyilatkoztatása emberi testben. A láthatatlan Isten "dicsőségének visszatükröződése és az ő valóságának képmása". (Zsid 1,1).
Jézus nem csak Isten, hanem AZ Isten.
Jézus a Biblia versek alapján Isten. Tamás például csak akkor jött rá, amikor a Feltámadottat meglátta, de rájött és Istennek vallotta. Még neked se késő, mindaddig, amíg élsz, te is megvallhatod Krisztust, hogy neked is örök életed legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!