Szerintetek a kereszténység/Jézus Krisztus túltesz egy pogány mítoszon vagy semmivel sem különb a története, mint pl. egy Mitrász kultusznak vagy bármelyik pogány mítosznak?
#82:
Én ezzel nem érveltem, hogy a történések előbb voltak... Jézus pszichológiai és önismereti igazságaira próbáltam felhívni a figyelmedet.
Ne beszélj mellé, mert amit művelsz, az már a szájkarate kategóriáját súrolja.
A hit Isten ajándéka.
Van aki nem kéri. Van aki jobban szeret magában, a pénzében, a szomszédban, a családjában, akármiben hinni.
Nem problem.
Minden embernek egy élete van. Az egyik beéri ezzel a 60-80 évvel a másik az örökkévalóságra készül.
Intelligens ember nem sérteget mást azért mert annak van hite.
Nem tudom feltűnt e, de te folyton sértegettél, putris cigánynak állítottál be, alacsony szellemi szintűnek, anyám apám idekeverted. Folyamatosan ellentmondasz magadnak. Önmagad paródiája vagy haver. Érvek nincsenek csak
Isten és a kereszténység szerinted jó, ez az érved.
Ez nem érv. Ez egy vélemény.
Az hogy szerinted igaz ami a könybe le van írva megint csak a te véleményed, ahogyan nekem más a véleményem erről. Egydzer sem érdeklődtél az én hitemről, ez arra enged következtetni, hogy téged nem is érdekel ki miben hisz. Csak az számít neked, hogy te miben hiszel mit képviselsz. Ez fasizmus.Te egy fasiszta vagy még ha nem is tűnt fel neked.
Miért firtatnám miben hiszel?
Miért akarnék neked érvelni?
Miért akarnálak meggyőzni?
Miért érdekelne mit tartasz fasizmusnak, kommunizmusnak vagy bármilyen ideológiának?
A te életed. Éled, ahogy tetszik. Haver.
A logika abban hibás, hogy éppen a szabad akarat miatt nem "félmunka".
Éppen az teszi gyarlóvá az embert.
Ellenben az ember nem tudna Istent teremteni magának. Soha. Kitalálni sem.
92 Ez a logika szerintem teljesen téves.
Az inkább lehet igaz, hogy az összes vallás összes Istenkeresése mögött az egy Isten van. (ahogyan az újszövetségi levelekben is benne van az Ismeretlen Isten szentélye...)
Volt amikor az emberek azt hitték a nap az isten vagy a mennydörgés vagy egy totemoszlop. Fene tudja.
Egyik sem az.
De az ember valamiért mégis folyton folyvást keresi.
Lehet ezért van az, hogy tévedni EMBERI dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!