Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek a kereszténység/Jé...

Szerintetek a kereszténység/Jézus Krisztus túltesz egy pogány mítoszon vagy semmivel sem különb a története, mint pl. egy Mitrász kultusznak vagy bármelyik pogány mítosznak?

Figyelt kérdés

2022. nov. 1. 18:32
 101/146 anonim ***** válasza:
Tekintettel arra hogy senki sem cáfolta meg a "mesekönyv hasonlatot", igazából nem kell jobb érv. Abban hinni hogy emberek feltámadnak, meg hogy tengereket nyitnak szét már önmagában irracionális.
2022. nov. 5. 14:05
 102/146 anonim ***** válasza:

1. "2000 éve nem söpri le"

Az emberek manipulálhatóak! Ezt sose felejtsük el.

Rettentően bonyolult szövevényes módon része a vallás a mindennapoknak, óriási hatalma/befolyása volt/van/lesz az egyháznak. Vagyon és követők által. Jelenleg lehetetlen lesöpörni úgy ahogy te gondolod. Én az érvekről beszéltem. Azt gondolom, hogy minden vallás fent tudott maradni xy ideig. Most a kereszténység teszi ezt. Fent maradt már 2000 éve. Szépen eltöredezik egyszer aztán elpusztul talán helyébe lép egy másik majd egyszer... ki tudja? Az ősi vallások is az enyészetté váltak, annak ellenére regnálni tudtak hosszú emberöltőkön át.

2. Én is folyton ilyen 2. osztályos "érvelésekkel" "hasonlatokkal" találom szembe magam. Isten van, nem kell rá bizonyíték, maga a létezés a bizonyíték stb. Ez mind ovis szint.

Egyszer talán összefutok valakivel aki nem degradál, nem személyeskedik, talán érvelni is tud.

3. Attól hogy azt mondom, hogy nem mesekönyv attól még az marad. Mondhatom a Harry Potterre, hogy nem mesekönyv, de attól még az marad. A biblia az egy fantázia kreálmány. Ez olyan tény, mint az, hogy a gravitáció van. Ezt elvitatni próbálhatod, ilyenekkel, hogy 2. Osztályos duma. Attól még tény marad.

2022. nov. 5. 14:20
 103/146 anonim ***** válasza:

Amit leírtál, abban nincs érv. Az vélemény. De látom nem érted a különbséget, így hagyjuk.

Senki sem cáfolta még, hogy a Biblia Istentől kapott szent könyv, így nem kell jobb érv.

Isten van, ez olyan tény, mint a gravitáció.

Ezek nem érvek. Hitek és vélemények

2022. nov. 5. 14:46
 104/146 anonim ***** válasza:
100%
Isten léte nem tény hanem a te állításod. Nem lehet valamit tényként kezelni aminek a létezésére semmi bizonyíték nincs.
2022. nov. 5. 14:54
 105/146 anonim ***** válasza:
63%
Akkor az ellenkezőjét sem lehet tényként állítani, ha nincs rá bizonyíték.
2022. nov. 5. 14:55
 106/146 anonim ***** válasza:
100%
Én nem állítom hogy nincs isten. Agnosztikus vagyok. Azt állítom hogy nem lehet bebizonyítani a létét, és ebből következőleg az az állítás hogy biztos létezik ostobaság. Az egyetlen logikus válasz az hogy nem tudjuk.
2022. nov. 5. 14:58
 107/146 anonim ***** válasza:
63%

Na egy közös pont.

Erről beszélek 3 napja.

Nem TUDJUK, hanem HISSZÜK.

Van aki hiszi, van aki nem. Apropó, kijelenteni, hogy nem létezik szintén ostobaság.

2022. nov. 5. 15:00
 108/146 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak én irogatok ide. Én nem jelentettem ki.
2022. nov. 5. 15:00
 109/146 anonim ***** válasza:
63%

Oké, aki itt azt mondja a biblia egy fantázia kreálmány, ez tény.

És ezek után érveket hiányol...

Ugye nem kell elmagyaráznom a logikai szakadékokat?

2022. nov. 5. 15:04
 110/146 anonim ***** válasza:
100%
De, kérlek magyarázd el ezt a logikai szakadékot, mert én nem értem. A biblia egy létező könyv, ez nem vita tárgya. De az abban leírtak nem szükségszerűen képezik a valóságot. Sőt. Túl sok, a valóságtól szélsőségesen elrugaszkodott történést ír le ahhoz, hogy képesek legyünk valószínűsíteni hogy a benne leírtak jelentős része valóban megtörtént. Egyszerűbben fogalmazva: Inkább tartom valószínűnek azt hogy kitalációk a bibliában leírt csodák, mint azt hogy valóban megtörténtek.
2022. nov. 5. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!