Szerintetek a kereszténység/Jézus Krisztus túltesz egy pogány mítoszon vagy semmivel sem különb a története, mint pl. egy Mitrász kultusznak vagy bármelyik pogány mítosznak?
132-es Te valami rögtönítélő bíró vagy?:) Sértegetett, elengedtem a fülem mellett.
Nem beszéltem lekezelően.
Neked aki kereszténységből oktatsz ki, példát kellene mutatnod: ne ítélj, hogy ne ítéltess.
Szégyeld magad, a lekezelő stílusod miatt.
134 Amit most Te művelsz, az pedig jó, úgy érzed?
Van önkritikád?
Nem békességszerzőnek kellene lenned vádaskodó helyett?
Nem érzed, hogy épp a kereszténység ellen vagy eme cselekedeteddel?
Kellemes gondolkodást. De kérlek szedd össze magad.
De pont erről beszélek! Nekünk nem mások megalázásával kell az igaz hitet hírdetnünk, hanem megértéssél és szeretettel. Ez a legfontosabb. Jézus is ezt tanította.
Családon belül úgy gondolom lehetünk őszínték egymással. Ha szavaimmal megbántottalak akkor elnézésedet kérem, de a leírtakhoz akkor is tartom magam. Keresztényként így nem szabad viselkedni.
Szeretettel teli tanácsaim a jövőre nézve:
- ne ítélkezz (nem miattam, nekem nem fáj, a saját lelked miatt)
- szentírás (ha vét ellened testvéred fedd meg négyszemközt. Ha nem hallgat rád, hívj oda 2-3 másik tanút) szóval, ha még valaki úgy érzed nem felel meg a keresztény mércének, intézd vele négyszemközt, mondjuk privátban.
Én is sajnálom, ha megbántottalak és szintén tartom, hogy keresztényként nem szabad így viselkedni.
Béke.
Sajnálom hogy a szavaim nem jutottak el hozzád! Remélem egyszer jobb belátásra térsz, és ráébredsz hogy mire céloztam. Mindenesetre imádkozom hogy így legyen.
Minden jót neked!
Viszont kívánom.
Talán utólag Te is átgondolod majd és megérted.
Minden jót!
Köszönöm testvérem! Komolyan nagyon remélem hogy megérted.
Isten veled!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!