Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek a kereszténység/Jé...

Szerintetek a kereszténység/Jézus Krisztus túltesz egy pogány mítoszon vagy semmivel sem különb a története, mint pl. egy Mitrász kultusznak vagy bármelyik pogány mítosznak?

Figyelt kérdés

2022. nov. 1. 18:32
 91/146 anonim ***** válasza:
Semmivel sem különb az amit írtál mint amit egy afrika törzs tagja írna le ide. Írná az afrikai törzstag: Mindenki az én igazi istenem keresi, csak nem tudják (a keresztények se pl) hogy az én istenem az igazi. Vannak elbeszéléseink, hogy márpedig a mi istenünk az igazi.
2022. nov. 4. 16:11
 92/146 anonim ***** válasza:

Ezért hívják úgy, hogy HIT és nem úgy, hogy TUDÁS.

A keresztények (a világ egy jelentős része) ebben az egy Istenben HISZ, és azt vallja, hogy ez az igazság.

Mi zárná ki azt, hogy a keresztény és az afrikai törzs tagja ugyanarról az Istenről beszéljen?

2022. nov. 4. 16:15
 93/146 anonim ***** válasza:
Semmi. Ez esetben akkor el kellene dönteni, egy diskurzust követően, hogy akkor most Isten fekete volt vagy fehér? Isten gonosz vérengző csecsemő gyilkos vagy az afrikaiak szerinti éjjeli lélektolvaj. Jézus a fia vagy fia se volt? Ezeket a különbségekez kellene megbeszélnetek akkor. Had ne soroljuk ide akkor Zeuszékat, Hóruszékat, Marsékat, Allahot. Meg kellene beszélni, minden vallással, hogy most akkor milyen is az 1 isten aki kerestek közösen miközben a hinduknál van több száz. Most akkor egy van vagy több száz? Ki gondolja rosszul? Mert nyilván mindig a másik gondolja rosszul. Az afrikai szerint te, a keresztény szerint az afrikai, a iszlám szerint a keresztény, a mitrász szerint a többiek, a hindu meg van győződve, hogy sok isten van mindenki más bolond aki azt hiszi egy van. Érted a problémát?
2022. nov. 4. 16:26
 94/146 anonim ***** válasza:
Ha kitaláljátok, hogy van egy barlang a hegyen de mindenki mást gondol a hegyben lévő barlangról, van 10000 féle elképzelés hogy az a barlang milyen, miközben soha senki nem látta a barlangot, nem járt benne. Akkor kinek adsz igazat, hogy milyen az a barlang? Én személy szerint azt mondanám nincs barlang. Előbb bizonyítsák be hogy van.
2022. nov. 4. 16:30
 95/146 anonim ***** válasza:

Részben értem, de újra megismétlem a szót: HIT. Én ebben hiszek. Ha valaki holnap arcra borul és imádni kezdi a napot, hát, az ő dolga. Úgy vélem téved. A Nap nem isten. (Lehet egy afrikai törzs szerint a mai napig az).

Amiről Te beszélsz az RACIONALITÁS. Üljünk le egy kerek asztal köré, egyezzünk meg, mit tartunk igazságnak.

Nem kell megegyeznünk. Például azért sem mert a legelszántabb, legtisztább, legőszintébb, legnagyobb szent sem tudná itt a földön a teljes igazságot Istenről. Így a legjobb szándékkal is parttalan lenne a vita.

2022. nov. 4. 16:32
 96/146 anonim ***** válasza:

95 Csak egy kérdés: Mit teszel akkor, ha valaki azt állítja: személyesen beszéltem egy emberrel, aki már járt fent a barlangnál. Sajnos már nem él ez az ember.

Más még nem jutott fel, de Ő igen, és elmesélte milyen.

A lehetőség adott: elhiheted, vagy nem hiszed el.

2022. nov. 4. 16:35
 97/146 anonim ***** válasza:

Egy nyílt hitvitában a hithű keresztények bármikor bármelyik vallás képviselőit le tudnák győzni. Ha az a vita nem a mellébeszélésről és téma elterelésről szólna, hanem őszinte és tisztességes érvelésről.

Ezért tudott így elterjedni a kereszténység a világban, mert magas szellemi fölényben vannak tanításai más vallásokhoz képest. Úgyhogy csak erőszakkal tudtak a keresztényekkel elbánni. Vitában nem.

2022. nov. 4. 17:04
 98/146 anonim ***** válasza:

Na ja, de a racionalitás meg simán lesöpri a kereszténységet is. Nincs olyan érv a keresztények zsebében ami fenyegetést jelentene.

Két mesekönyvet, fanfáziavilágot összehasonlítani, nyilván nagy poén, amikor viszont össze kell hasonlítani a valóságot a mesékkel, na akkor jönnek a gondok. :D

2022. nov. 4. 21:15
 99/146 anonim ***** válasza:
71%
100!
2022. nov. 5. 06:56
 100/146 anonim ***** válasza:
46%

Ha a racionalitás lesöpri a kereszténységet, akkor senki sem racionális? Vagy nem volt ideje 2000 év alatt lesöpörni? Vagy valamiért mégse sikerült...?

Senki nem akar érvekkel meggyőzni senkit a kereszténység igazáról.

A kereszténységet támadók próbálkoznak érvekkel hamisnak beállítani a keresztény tanításokat, mivel sajnos nem értik, hogy a hit nem észérveken alapul.

Olvastam már sokkal korábban, ezer helyen ezt a mesekönyv hasonlatot. Azt hittem van ettől újabb érv is, mert ez kb. egy 2. osztályos gyerektől lenne "érvként" elfogadható, aki még csak ismerkedik a világgal.

2022. nov. 5. 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!