Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi lesz így a családtagjaimmal?

Mi lesz így a családtagjaimmal?

Figyelt kérdés
Nagyon féltem őket a kárhozattól. Én hívő vagyok, ők pedig csak megvannak keresztelve mint katolikus de semmi több. Meg hisznek Istenben. Azonban élik az életüket, jó emberek, erkolcsosen élnek , csak ugye a Biblia azt mondja aki nem tér meg elkárhozik. Mert hiába jó ember valaki Egyedül Isten Fia Jézus Krisztus tud meg igazítani mert mindenki bűnös kivétel nélkül, és csak Krisztus vére ami lemossa a vétkeinket. De ők csak élnek elvezik az életet az Úr meg a megtérés nem is érdekli őket. De megvan írva hitetlenek, Isten törvényeit semmibe vevők nem oroklik a mennyek országát. Nekem ez nagyon fáj mert akkor anyu, papa, mamay apu meg rokonaim mind a pokolba jutnak.. örökkön örökké kárhozatban élnek... gyülekezet szerint ahova járok a sátán elvakitja őket távol tartsa őket Istentől a világi élvezetekkel
2022. máj. 23. 12:44
 81/93 anonim ***** válasza:
93%

Sokak szerint jelenti ezt. De szerinted mit jelent?

Egyébként senkinek nem tűnt fel, hogy a kérdező eltűnt?

2022. máj. 24. 12:18
 82/93 anonim ***** válasza:

Annyira azért nem:

[link]

Szerintem elég jól érthetően itt le van írva.

2022. máj. 24. 12:19
 83/93 anonim ***** válasza:
80%

Sokak szerint már az is istenkáromlás, ha valaki nem él vallásos életet, nem jár templomba.

Ez a baj a vallásokkal és ezért nem tudom őket komolyan venni, mert ahány hívő, annyiféle értelmezés.

Közben senki nem él úgy ahogy előadja, mindent betartani lehetetlen lenne.

A hívők kimazsolázzák a nekik tetsző és általuk könnyen betartható dolgokat, a többit meg a szőnyeg alá söprik. De ha más nem tart be valamit amit ők maguk sem, akkor megy az ítélkezés, meg a "pokolra jutsz, elkárhozol" rigmusok.

Vicc.

2022. máj. 24. 12:30
 84/93 anonim ***** válasza:
45%

"Sokak szerint már az is istenkáromlás, ha valaki nem él vallásos életet, nem jár templomba."

Mitől lenne az? Ilyen hülyeségeket nem kéne írni.

2022. máj. 24. 12:41
 85/93 anonim ***** válasza:
77%

84, ahogy a hozzászólásom kontextusából rájöhettél volna, nem szerintem.

Oké, szerinted sem, akkor egyetértünk.

Sokan meg nem értenek egyet velünk.

2022. máj. 24. 12:45
 86/93 anonim ***** válasza:
0%
De ezzel csak az a probléma, hogy bármi hülyeséget állíthatsz keresztényekről, ami messze nem igaz egyik felekezet szerint sem. Ennek az érvelésnek így nincs értelme.
2022. máj. 24. 13:17
 87/93 anonim ***** válasza:
81%

86 értem, szokásos jó keresztényként mások tapasztalatait (azaz ebben az esetben az enyémet) semmissé nyilvánítod. Grat, ezúttal sem csalódtam pozitívan, pontosan ezt lehet várni a hívőktől.

Most hazudtolj meg újra és újra kedved szerint, én befejeztem a veled való társalgást.

2022. máj. 24. 13:54
 88/93 anonim ***** válasza:
76%
Hát igen, sajnálom, hogy a 32%-os figura elbagatellizálja a bűnöket és szerinte csak rossz ember él a Földön és nem lehet különbséget tenni jó és rossz között. Ha ez így van, akkor egyforma rossz a Pápa, Orbán és egy sorozatgyilkos is. Ami tényleg egy érdekes világnézet. Pl. Orbán Viktor lépten-nyomon hazudik, azt már tudjuk a 12 év során (és csal), de nem hiszem el, hogy nem létezik olyan becsületes ember a Földön, aki tényleg nem össze-vissza hazudik.
2022. máj. 24. 17:49
 89/93 anonim ***** válasza:
0%

Az, hogy jó ember, ugyanazt jelenti, mint hogy krisztust követi.

Ők már nem tudnak elkárhozni. Túl fejlettek hozzá. Tudják, hogy a jóságot kell éltetniük.

2022. máj. 24. 18:34
 90/93 anonim ***** válasza:
100%

Tehát ha valaki gyerekeket erőszakol és öl meg, de hívő, akkor a mennybe kerül? Aki pedig szeretetszolgálatnál dolgozik és árváknak segít, egész életében jó dolgokat tesz, de nem hisz istenben, az megy a pokolba?

És te ezzel így meg vagy elégedve? Ez rengeteget elmond az erkölcseidről és a világnézetedről. Na meg a mentális állapotodról is.

És egyébként mi van a ministránsfiúkat molesztáló papokkal?

2022. máj. 24. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!