Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus Isten volt, vagy angyal?

Jézus Isten volt, vagy angyal?

Figyelt kérdés
Bibliai bizonyítékokat várnék az állításokra.

2022. máj. 8. 00:44
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/84 anonim ***** válasza:
22%
Aki született, miért ne lehetne isten? Ez még mindig önkényes korlátozása istennek.
2022. máj. 8. 17:30
 52/84 anonim ***** válasza:
75%
Mert akkor nem ő az alfa és omega. Megelőzte a szülő! De ez mindenkinek egyértelmű!
2022. máj. 8. 18:10
 53/84 anonim ***** válasza:
24%

"Mert akkor nem ő az alfa és omega."

Egyrészt de, mint azt a 35. kommentelő idézte is.

"Megelőzte a szülő! De ez mindenkinek egyértelmű!"

Igen, ez egyértelmű. De hogy önkényesen miért állítasz fel nem biblikus korlátokat, hogy isten szülöttje miért ne lehetne isten, az már nem egyértelmű.

2022. máj. 8. 18:34
 54/84 anonim ***** válasza:
57%

53#

Értem, szóval azzal van gondod, hogy mi alapján definiáltam Istent. Valójában ezt nem én tettem meg, hanem a legnagyobb világvallások vezetői. Ebben speciel egyetértés van. Természetesen tévedhetnek is és minden vallás hibás alapokon nyugszik. Ez esetben igazad van.

2022. máj. 8. 18:41
 55/84 anonim ***** válasza:
22%

"Értem, szóval azzal van gondod, hogy mi alapján definiáltam Istent. Valójában ezt nem én tettem meg, hanem a legnagyobb világvallások vezetői"

Ez meg szimpla hazugság, hisz a kereszténység vezetése már a létező legkorábbi iratok alapján is istennek tartotta Jézust. Szóval lehet hogy a muszlim istendefinícióval összefér a te istenképed, vagy a zsidókéval, de a Bibliával, a kereszténységével nagyon nem...

2022. máj. 8. 18:45
 56/84 anonim ***** válasza:
44%

55

Más dolog Istennek hinni Jézust és az Isten definíciója (ami csakis neked ekkora gondot okoz). Ha Jézus született, ahogy a szentírás tartja, akkor nem Isten, ha nem született, ahogy az általad említett keresztény vezetők belemagyarázzák a szövegbe, mert azt nem úgy kell érteni, hanem máshogy, és majd mi megmondjuk hogyan...a Nicea-i zsinaton. Jóval 300 évvel Jézus halála után magyarázzák, hogy mit is akart mondani, bár nem úgy gondolta, de mi tudjuk..

2022. máj. 8. 19:04
 57/84 anonim ***** válasza:
26%
Nyilván más dolog, viszont egymásból következnek. Ha egy vallás szerint valaki isten, akkor az adott vallás istendefiníciójában értelemszerűen nem létezik olyan kikötés, ami alapján ne lehetne isten.
2022. máj. 8. 19:07
 58/84 anonim ***** válasza:
57%

Beütöd a wikipédián és még az is kiírja, hogy Istennek nincs kezdete és vége...

[link]

2022. máj. 8. 19:10
 59/84 anonim ***** válasza:
22%

Csakhogy most a keresztény istenképről volt szó.

A saját linked alapján:

"A zsidóság istenképe az Ószövetségen, míg a kereszténységé az Újszövetséggel kiegészített Biblián alapszik. A Bibliából Istent mint személyt ismerhetjük meg, aki a legfelsőbb lény, teremtője, fenntartója és kormányzója az egész világmindenségnek ( mindenható Atya, mennynek és földnek, minden láthatónak és láthatatlannak teremtője)."

Vagy épp az apostoli hitvallás:

„Hiszek egy Istenben, mindenható Atyában, mennynek és földnek Teremtőjében”. Istent egy, a kereszténységbe bevezető könyv a következőképpen határozza meg: „Isten a végtelen Szeretet, végtelen Jóság, végtelen Szépség.”

Szintén a saját linked cáfol meg újra:

"A láthatatlan Isten képmása és egyszülött Fia, és egyben ő is maga az örökkévaló Isten, egy az Atyával. Minden teremtmény előtt született, a földi és mennyei dolgok és létezők őbenne, őáltala és őérte állnak fenn. Isten akaratának engedelmeskedve megüresítette magát, emberi természetet vett fel. A Szentlélek által fogantatott, a Szűz Máriától megszületett és Jézus Krisztusként itt élt a Földön."

Ez látványos öngól lett :)

2022. máj. 8. 19:15
 60/84 anonim ***** válasza:
49%
Ott az öngól! Mindegy hány vallás, Isten csak 1 van. Ráadásul a keresztények, zsidó és muszlim vallásúaknak 1 és ugyanaz! Jézus is az Atyát tartja Istennek. Egy Isten nem tart valaki mást Istennek.
2022. máj. 8. 19:21
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!