Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus Isten volt, vagy angyal?

Jézus Isten volt, vagy angyal?

Figyelt kérdés
Bibliai bizonyítékokat várnék az állításokra.

2022. máj. 8. 00:44
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/84 anonim ***** válasza:
51%

28

Nem egyszülött fia, hanem elsőszülött.

Mózes 1. könyve, a teremtésrõl 6:1

Történt pedig, hogy amikor az emberek kezdtek elszaporodni a földön, és leányaik születtek,

Mózes 1. könyve, a teremtésrõl 6:2

látták az istenfiak, hogy szépek az emberek leányai, ezért feleségül vették közülük mindazokat, akiket kiszemeltek maguknak.

2022. máj. 8. 12:17
 32/84 anonim ***** válasza:
49%

27

Az időt jelenleg termodinamikai változásként mérjük (Jézus földi eletében is). Az anyag megteremtése előtt másfajta időmérés volt csak lehetséges, mindenestre a Jézus létének kezdete volt.

2022. máj. 8. 12:21
 33/84 anonim ***** válasza:
33%
#31 ha mindenáron kötözködni akarsz, nem muszáj elfogadnod a Szentháromság tant. Nem ez alapján fog elbírálni Jézus. Véleményem szerint jóérzésű keresztény ember nem köt bele a Szentháromság tanba.
2022. máj. 8. 12:26
 34/84 anonim ***** válasza:
27%

Ha ez igaz lenne, az azt jelentené, hogy isten korlátozott, hisz létezik idő, ami felette áll, és amit nem ő teremtett.

2022. máj. 8. 12:27
 35/84 anonim ***** válasza:
92%

Jelenések 1

10 Lélekben valék ott az Úrnak napján, és hallék hátam megett nagy szót, mint egy trombitáét,

11 A mely ezt mondja vala: Én vagyok az Alfa és az Omega, az Elsõ és Utolsó; és: A mit látsz, írd meg könyvben, és küldd el a hét gyülekezetnek, a mely Ázsiában van, Efézusban, Smirnában, Pergámumban, Thiatirában, Sárdisban, Filadelfiában és Laodiczeában.

12 Megfordulék azért, hogy lássam a szót, a mely velem beszéle; megfordulván pedig, láték hét arany gyertyatartót;

13 És a hét gyertyatartó között hasonlót az ember Fiához, bokáig érõ ruhába öltözve, és mellénél aranyövvel körülövezve.

14 Az õ feje pedig és a haja fehér vala, mint a fehér gyapjú, mint a hó; és a szemei olyanok, mint a tûzláng;

15 És a lábai hasonlók valának az izzó fényû érczhez, mintha kemenczében tüzesedtek volna meg; a szava pedig olyan, mint a sok vizek zúgása.

16 Vala pedig a jobb kezében hét csillag; és a szájából kétélû éles kard jõ vala ki; és az õ orczája, mint a nap [a mikor] fénylik az õ erejében.

17 Mikor pedig láttam õt, leesém az õ lábaihoz, mint egy holt. És reám veté az õ jobbkezét, mondván nékem: Ne félj; én vagyok az Elsõ és az Utolsó,

18 És az Élõ; pedig halott valék, és ímé élek örökkön örökké Ámen, és nálam vannak a pokolnak és a halálnak kulcsai.

2022. máj. 8. 12:30
 36/84 anonim ***** válasza:
77%

34

Miért jelentené azt? Az anyag előtt létezett már a szellemvilág a maga sajátosságaival. Azt is Isten teremtette.

2022. máj. 8. 13:16
 37/84 anonim ***** válasza:
61%

33

"Véleményem szerint jóérzésű keresztény ember nem köt bele a Szentháromság tanba."

Ez nem jó érzés kérdése. A keresztény irányzatok Bibliahamisítással vádolják egymást (főleg a Katolikust), s gondolom jó érzésből háborúkat is indítottak ezek miatt. Nem beszélve a kiválasztott népről, aki még prófétának ismeri el Jézust, nemhogy Istennek.

2022. máj. 8. 13:26
 38/84 anonim ***** válasza:
20%

"Miért jelentené azt?"

Mert időben próbálod behatátolni isten tetteit azelőtt, hogy megreremtette volna az időt.

2022. máj. 8. 13:27
 39/84 anonim ***** válasza:
52%

"Ez nem jó érzés kérdése. A keresztény irányzatok Bibliahamisítással vádolják egymást (főleg a Katolikust), s gondolom jó érzésből háborúkat is indítottak ezek miatt. "

Az apostoli hitvallást minden nagyobb keresztény felekezet elfogadja.

[link]

Korabeli nem keresztény források is megerősítik, hogy a keresztények Istenként tisztelték Jézust.

A homousion homoiusion vita meg szerintem nem olyan döntő jelentőségű, hogy azon háborúzni kellett volna. Feleslegesen kelted a feszültséget, nem is vagy keresztény, hanem csak kötekszel.

2022. máj. 8. 13:40
 40/84 anonim ***** válasza:
77%

38

Nem próbálom behatárolni, az általad említett idő az anyagi világra vinatkozik, Isten nem anyagból van, az anyagi világ ideje felett áll. Jézus szavai az irányadók, az ő szavai szerint teremtmény, valamint az Úr nagyobb Ő nàla. Attól még a legnagyobb hatalommal ruházta fel YHVH, de Istenként imádni bálványimádás.

39

"Korabeli nem keresztény források is megerősítik, hogy a keresztények Istenként tisztelték Jézust."

Sokan a Sátánt is istenítik, sőt vannak akik az internetet.

Kálvinisták, Luteristák is Bibliahamisítással vádolták a Katolikusokat.

2022. máj. 8. 14:10
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!