Jézus Isten volt, vagy angyal?
28
Nem egyszülött fia, hanem elsőszülött.
Mózes 1. könyve, a teremtésrõl 6:1
Történt pedig, hogy amikor az emberek kezdtek elszaporodni a földön, és leányaik születtek,
Mózes 1. könyve, a teremtésrõl 6:2
látták az istenfiak, hogy szépek az emberek leányai, ezért feleségül vették közülük mindazokat, akiket kiszemeltek maguknak.
27
Az időt jelenleg termodinamikai változásként mérjük (Jézus földi eletében is). Az anyag megteremtése előtt másfajta időmérés volt csak lehetséges, mindenestre a Jézus létének kezdete volt.
Ha ez igaz lenne, az azt jelentené, hogy isten korlátozott, hisz létezik idő, ami felette áll, és amit nem ő teremtett.
Jelenések 1
10 Lélekben valék ott az Úrnak napján, és hallék hátam megett nagy szót, mint egy trombitáét,
11 A mely ezt mondja vala: Én vagyok az Alfa és az Omega, az Elsõ és Utolsó; és: A mit látsz, írd meg könyvben, és küldd el a hét gyülekezetnek, a mely Ázsiában van, Efézusban, Smirnában, Pergámumban, Thiatirában, Sárdisban, Filadelfiában és Laodiczeában.
12 Megfordulék azért, hogy lássam a szót, a mely velem beszéle; megfordulván pedig, láték hét arany gyertyatartót;
13 És a hét gyertyatartó között hasonlót az ember Fiához, bokáig érõ ruhába öltözve, és mellénél aranyövvel körülövezve.
14 Az õ feje pedig és a haja fehér vala, mint a fehér gyapjú, mint a hó; és a szemei olyanok, mint a tûzláng;
15 És a lábai hasonlók valának az izzó fényû érczhez, mintha kemenczében tüzesedtek volna meg; a szava pedig olyan, mint a sok vizek zúgása.
16 Vala pedig a jobb kezében hét csillag; és a szájából kétélû éles kard jõ vala ki; és az õ orczája, mint a nap [a mikor] fénylik az õ erejében.
17 Mikor pedig láttam õt, leesém az õ lábaihoz, mint egy holt. És reám veté az õ jobbkezét, mondván nékem: Ne félj; én vagyok az Elsõ és az Utolsó,
18 És az Élõ; pedig halott valék, és ímé élek örökkön örökké Ámen, és nálam vannak a pokolnak és a halálnak kulcsai.
34
Miért jelentené azt? Az anyag előtt létezett már a szellemvilág a maga sajátosságaival. Azt is Isten teremtette.
33
"Véleményem szerint jóérzésű keresztény ember nem köt bele a Szentháromság tanba."
Ez nem jó érzés kérdése. A keresztény irányzatok Bibliahamisítással vádolják egymást (főleg a Katolikust), s gondolom jó érzésből háborúkat is indítottak ezek miatt. Nem beszélve a kiválasztott népről, aki még prófétának ismeri el Jézust, nemhogy Istennek.
"Miért jelentené azt?"
Mert időben próbálod behatátolni isten tetteit azelőtt, hogy megreremtette volna az időt.
"Ez nem jó érzés kérdése. A keresztény irányzatok Bibliahamisítással vádolják egymást (főleg a Katolikust), s gondolom jó érzésből háborúkat is indítottak ezek miatt. "
Az apostoli hitvallást minden nagyobb keresztény felekezet elfogadja.
Korabeli nem keresztény források is megerősítik, hogy a keresztények Istenként tisztelték Jézust.
A homousion homoiusion vita meg szerintem nem olyan döntő jelentőségű, hogy azon háborúzni kellett volna. Feleslegesen kelted a feszültséget, nem is vagy keresztény, hanem csak kötekszel.
38
Nem próbálom behatárolni, az általad említett idő az anyagi világra vinatkozik, Isten nem anyagból van, az anyagi világ ideje felett áll. Jézus szavai az irányadók, az ő szavai szerint teremtmény, valamint az Úr nagyobb Ő nàla. Attól még a legnagyobb hatalommal ruházta fel YHVH, de Istenként imádni bálványimádás.
39
"Korabeli nem keresztény források is megerősítik, hogy a keresztények Istenként tisztelték Jézust."
Sokan a Sátánt is istenítik, sőt vannak akik az internetet.
Kálvinisták, Luteristák is Bibliahamisítással vádolták a Katolikusokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!