Jézus Isten volt, vagy angyal?

Egy cikk, ami kimerítően tárgyalja a kérdésed.
Állította-e valaha Jézus, hogy ő Isten?
További irodalom: John Maisel: Isten-e Jézus?

"Vagyis létezésének van oka. Istennél ez a probléma nem áll fenn."
1. Ez eleve nem probléma.
2. Sehol nem írja a Biblia, hogy ne lehetne isten létezésének oka.

"Pedig írja. Isten öröktől fogva létezik. Nem született, nincs előzménye."
Tekintve hogy az időt is isten teremtette, ez Jézusra is igaz.

Jézus önmaga állítja, hogy az Atyja nagyobb nála. Tehát nem egyenlőek!
Ő Isten teremtésének kezdete, az az, elsőként hozta létre mint élőt. Mivel mindenben Ő az első, és volt kezdete, ezért nem lehet egyenlő, vagy egyenrangú azzal, aki örökkévaló, vagy is nincs kezdete, és nem is lesz vége.

"Jézus önmaga állítja, hogy az Atyja nagyobb nála."
Amikor emberként itt volt. Egy embernél persze hogy nagyobb isten. Csak ugye Filippi 2:6-8 igékből azt is tudjuk, hogy Jézus pont hogy az istenségét hagyta maga mögött, amíg eljött emberként.
"Mivel mindenben Ő az első, és volt kezdete, ezért nem lehet egyenlő, vagy egyenrangú azzal, aki örökkévaló, vagy is nincs kezdete, és nem is lesz vége."
Miért ne lehetne? Ezt csak te találtad ki, mint feltételt.

Szent István Társulati Biblia Példabeszédek könyve 8. fejezet
A teremtő bölcsesség
22„Alkotó munkája elején teremtett az Úr, ősidőktől fogva, mint legelső művét. 23Az idők előtt alkotott, a kezdet kezdetén, a föld születése előtt. 24Amikor létrehozott, még ősvizek sem voltak, és a forrásokból még nem tört elő víz.

Kezdetben volt az Ige, és az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige. (János 1:1)
Mivel Jézus az Ige, eszerint az igevers szerint Jézus Isten, aki nem ért egyet az a Bibliával nem ért egyet.
"Bizony, bizony, mondom néktek, mielőtt Ábrahám lett volna: én vagyok. (János 8:58)
Ez egy utalás 2. Mózes 3:14-re. Jézus azt állította, hogy ő az Ószövetségből az ÉN VAGYOK. Ez olyan mintha azt mondta volna, hogy ő Isten, aki nem ért egyet az a Bibliával nem ért egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!