Jézus Isten volt, vagy angyal?
"Nem próbálom behatárolni, az általad említett idő az anyagi világra vinatkozik, Isten nem anyagból van, az anyagi világ ideje felett áll. "
Akkor Jézus is, tehát örökkévaló, hisz pontosan annyira független az időtől.
"Kálvinisták, Luteristák is Bibliahamisítással vádolták a Katolikusokat."
Mint már írtam fentebb, mindegyik nagy felekezet elfogadja az apostoli hitvallást (a Szentháromságot), és ezen nem is volt vita.
De hagyjuk a protestánsokat és a korabeli nem keresztény forrásokat és vizsgáljuk meg csak az Újszövetség írásait. Egyöntetűen tanúságot tesznek Jézus Istenségéről.
41
Jézus nem örökkévaló, mert van kezdete. A Biblia csak YHVH-t említí annak.
42
Mivel egymást a Biblia meghamisításával vádolják ezért egyes hamis tanokat közösen el is fogadhattak.
"Jézus nem örökkévaló, mert van kezdete."
Ha egyszer az idő megteremtése előtt létezett (a Biblia pedig állítja, hogy semmi nem létezik amit ne Jézus teremtett volna), akkor nem függ az időtől, ergo örökkévaló.
46
Ezen eszmefuttatás szerint a semmibe Jézus is beletartozna.
Ha tovább olvasod a Bibliát kiderül, hogy az anyagvilág teremteséről beszél, ahol az anyagra vonatkozó időt is megteremtette Isten Jézussal karöltve. Innen a teremtésbeli többesszám. Az Angyalok és szellemteremtmények, valamint a világuk megteremtését nem taglalja a Biblia, mégsem tagadja őket egyetlen világvallás sem.
Szentiras.hu
"22Az ÚR útjának kezdetén alkotott engem, művei előtt réges-régen. 23Az ősidőkben formált engem, kezdetben, a föld keletkezése előtt. 24Mikor még nem voltak mélységek, megszülettem, mikor még nem voltak tele a források vízzel. 25Mielőtt a hegyek helyükre kerültek, a halmok létrejötte előtt megszülettem; 26amikor még nem alkotta meg a földet, a rónákat, még a világ legelső porszemét sem. 27Ott voltam, amikor megszilárdította az eget, amikor kimérte a látóhatárt a mélység fölött. 28Amikor megerősítette odafönt a fellegeket, amikor felbuzogtak a mélység forrásai, 29amikor határt szabott a tengernek, hogy a víz át ne léphesse partját, amikor kimérte a föld alapjait, 30én már mellette voltam, mint kedvence, és gyönyörűsége voltam minden nap, színe előtt játszadozva mindenkor. 31Játszadoztam földje kerekségén, és gyönyörködtem az emberekben. 32Ezért, fiaim, hallgassatok rám, mert boldogok, akik megőrzik útjaimat! 33Hallgassatok az intésre, hogy bölcsek legyetek, és ne hanyagoljátok el azt! 34Boldog ember az, aki hallgat rám, ajtóm előtt vigyázva minden nap, ajtófélfáimat őrizve. 35Mert aki engem megtalál, az életet találja meg, és kegyelmet nyer az ÚRtól. 36De aki vétkezik ellenem, magának árt, gyűlölőim mind a halált szeretik."
Figyelmedbe ajánlom: alkotott engem, megszülettem. Egy Istennél ez nem fordulhat elő!
Forrás:
"Ezen eszmefuttatás szerint a semmibe Jézus is beletartozna."
Nehezen, mivel nem teremtmény. Az ige pedig elég világos, "nála nélkül semmi sem lett, ami lett". Avagy nem létezik semmi, ami teremtve lett, és ami megteremtésének Jézus ne lett volna része.
"Egy Istennél ez nem fordulhat elő!"
Már miért ne fordulhatna elő? Egy mindenható istenről beszélünk, nem? Vagy te még mindig egy korlátolt istenben hiszel, aki nem csak hogy rabja valami állítólagos felsőbbrendű időnek, de még képtelen arra is hogy saját maga részeként új isteni lényeget alkosson?
Nemhogy nem biblikus, de még logikailag is önellentmondásos az istenképed. Te kitalálsz magadnak önkényes kereteket, és ezekkel korlátozni akarod istent, hogy valamiképp belegyömöszölhesd abba az istenképbe amit te előregyártottál saját magadnak. Ahelyett hogy arra törekednél, hogy ténylegesen megismerd a valódi istent. Miért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!