Elmagyarázná nekem valaki, hogy ezen a Mária-ábrázoláson mi a sértő?
Lehet, hogy másnak nyilvánvaló, de én nem vagyok keresztény :)
Az kétségtelen, hogy nem ez a hagyományos ábrázolása, de nekem így elsőre nem jön át, hogy miben sérti a keresztény hitelveket.
Ha lehet, kérem kulturáltan válaszoljatok és ne térjünk el a tárgytól. Köszönöm :)
A keresztények többsége számára Szűz Mária olyan, mintha valamiként saját édesanyjuk lenne. Ezen felül mintakép, a legszentebb, legjobb ember, aki egyedül méltó volt megszülni Krisztust a földre.
Na most ha egy ennyire tisztelt nőt megsértenek anyai és nűi mivoltában, valami szakállas manusként ábrázolják, az rendkívül rosszízű gúny és nagyon sértő.
Gondolj arra, hogy valaki saját édesanyád ábrázolná valami rendkívül groteszk módon. Valószínűleg neked se tetszene.
Én keresztény református vagyok de ez már nekem is sok. Szűz Mária Istenszülö aki megszülte ami Megváltónkat, Jézust. Hogyan lehet Őt beállítani transzneműnek
A Szűzanya tökéletes volt mivel szeplőtelenül fogant és ugye a transznemuseg és minden elferdules a toketelestol a bűn következménye hát akkor hogy lehet odatenni.....
Egy katolikus vagy ortodox hs meglátná azt a képet keresztet vetne és azt mondaná Uram óvj meg minket a látható és láthatatlan ellenségtől akik az embereket ráveszik hogy gunyolodjanak.
Ateista vagyok, mégis elég egyértelmű, hogy miért problémás. Mária nem volt transz, sose ábrázolták vagy gondolták annak, ez az "ábrázolás" is csak azért készült, hogy a hívőket provokálja, amiért sok ostoba úgy gondolja, hogy egy hívő biztosan bigott és mindenkit gyűlölő ember, ami nyilván nem igaz.
Manapság sajnos sokan ilyen színvonalon csinálnak viccet a kereszténységből, ami azért is ironikus, mert az iszlámmal például nem mernék ugyanezt megtenni.
Talán az, hogy ugye Isten mindenkit tökéletesre teremtett, de ők meg rossznak ítélik meg ezt a munkát.
De igazából nem látok bele, szóval csak tipp. De ha keresztények gyűlölködnek az kissé képmutatás szerintem, mert ugye a vallás egyik alapja, hogy mások felett ne ítélkezz, szeress mindenkit ahogy van.
Ez intelligencia kérdése csak.
Láthatóan nem rendelkezel ezzel, így nem is tudod megérteni.
Martin Luthert se szoktuk fehérként ábrázolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!