Gyakorikérdező2 kérdése:
Jézus dns-ből Mária és József is kimutatható lett volna? Vagy csak Mária?
Figyelt kérdés
Vagy Mária mellett, kinek a dns-e lehetett volna még kimutatható?2021. szept. 18. 07:45
2/24 anonim válasza:
Jézusról a halála után terjedtek azok az eszmék, hogy Isten fia volt. Legalábbis korabeli forrás nincs arról, hogy valaki ezt hitte volna róla, amíg élt. Ha pedig ez így van, akkor DNS vizsgálat nélkül is nyilvánvaló lett volna, hogy neki is ugyanolyan emberi szülei voltak, mint másnak.
4/24 anonim válasza:
Jézus nem Isten fia. Azt olvastam tegnap egy ortodox oldalon hogy az Atyával egylényegü és örömtől fogva az Atyatol született. Akkor hogy volna benne Mária dns-e. Csak ha Jézus így is úgy is az Atyával egylényegü akkor kérdés hogy Mária miért született tökéletesnek. Jézus tökéletes volt és mindenképpen ki tudta volna hordani. Nem lehet az hogy Mária is bűnösnek született csak mivel elvállalta hogy Jézust megszuli, felnevelt, kísérte az életében, a szenvedéseinek.us tanúja volt, ezért....jutalmul átistenűlt vagy hogy mondjam? Szentebb lett mint az angyalok, Heruvimok, Serafinok és megkapta a tökéletesség jutalmát? Hisz úgy van hogy Isten mindenkit a saját képmására teremtette és aki istenközeli állapotban él ( bár bűnös de törekszik) az jutalmul tökéletes lesz.
5/24 anonim válasza:
Már kérdésként akartam îrni hogy Jézus nem Isten fia? Csak ez az őrdöngös telefonom elírja
6/24 anonim válasza:
"Azt olvastam tegnap egy ortodox oldalon hogy az Atyával egylényegü és örömtől fogva az Atyatol született."
Hogy lehet "öröktől fogva", ha "született"?
7/24 anonim válasza:
Örömtől fogva született. Olvasd el.az www.andronikosz.blog oldalon. Valami hasonló neve van.
Levezeti ez az oldal hogy a Szentlélek miért csak az Atyatol ered.
8/24 anonim válasza:
A Fiú Öröktöl fogva születik az Atyától. Éppen azért mert egylényegü az Atyával születhet örökzöld fogva. Olvassátok el azt az andronikosz oldalt. ValAmi magyar ortodox oldal és egyértelműen leír mindent. Azt olvastam benne hogy a tömjént illata a Szentlélek illata, majd elájultam.
9/24 anonim válasza:
Le tudnád irni kérlek, a saját szavaiddal a lényegét, hogy mit jelent ez?
10/24 anonim válasza:
Én ( mint református) úgy értelmezem hogy az Atya a fő aki középen van és egy láthatatlan, felfoghatatlan, érzékelhetetlen energia. Jezus és a Szentlélek ,,az érzékelő részei,, az emberek felé. Jézus öröktöl fogva születik az Atyától és egylènyegü vele. Mondja a Crezul is Născut nu făcut, cel de o ființă cu Tatăl. Ha nem lenne Vele egylényegü akkor egyszer megszületett volna és egy külön személy volna...na. Krisztus az Atya jobb oldalán ül ( ezért is kell jobb válról balra keresztet vetni és nem fordítva és a Szentháromság miatt 3 ujjal) és Őt látták, Vele beszéltek, őáltala gondolja az ember milyen lehet Isten de tudni nem tudja mert Isten felfoghatatlan. Istent csak az látja aki udvozult meg az angyalok. A Szentlélek az Atya bal oldalán van és Tőle ered. Szentlélek által változik át a kenyér és a bor, Isten tevékeny ereje. A Világba Jézus küldte a Szentléleket de a mennyben Istentől ered. Istentől van a Fiú és a Szentlélek. Ahogy írtam, Isten mindig van, Jézus mindig születik, Szentlélek tőle van. Nem egy magamfajtátol kell kérdezd hogy mondja el saját szavaival hanem olvasni az Andronikosz ortodox magyar blogot a neten amit irtodix papok állítottak össze. Én is onnan értelmezem. Elöl adod azt az oldalt mindent elhiszel Belle beturol betűre mert érezni fogod hogy az az igazság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!