Elmagyarázná nekem valaki, hogy ezen a Mária-ábrázoláson mi a sértő?
Lehet, hogy másnak nyilvánvaló, de én nem vagyok keresztény :)
Az kétségtelen, hogy nem ez a hagyományos ábrázolása, de nekem így elsőre nem jön át, hogy miben sérti a keresztény hitelveket.
Ha lehet, kérem kulturáltan válaszoljatok és ne térjünk el a tárgytól. Köszönöm :)
Majd akkor hiszem el, hogy komolyan gondolja, ha Mohamed prófétát ábrázolja tomboy nőként. Amúgy nem több, mint gusztustalan provokáció, amit csak azért mernek megcsinálni, mert a keresztények nem robbantják rá érte a házat.
Nem értem, miért nekem kell megmagyarázni, miért sértő, inkább annak kéne megmagyarázni, hogy miért nem az, aki úgy gondolja, hogy nem az.
Engem speciel az zavar a legjobban, hogy már megint egy elmebeteg, aki nem meri felvállalni a véleményét.
Én vállalom, hogy a homokosokat beteg embernek tartom.
Egyszer látnám már, hogy az ilyenek még a kérdezőhöz hasonlók vállalják a véleményüket és leírják, hogy utálják a heterokat vagy a keresztényeket.
Ebben mi fehérek, mindig tisztábbak leszünk, mint bárki más.
Nem bújunk a náci, homofób stb kártyák mögé.
Növesszetek gerincet!
„Értem, tehát hitelvet nem sért”
Már hogyne sértene, hogy az anyaság ideájára valaki azt mondja ki, hogy férfi? Ha Mária jézus anyja, akkor nem lehet férfi. Vagy te úgy gondolod, hogy az evangélium tekintélyét és hitelességét nem kezdi ki, hogy gyakorlatilag mindent megkérdőjelez, amit Máriáról elmond? Ennyi erővel az sem baj, ha Mária egy kutya volt, mert hát most mi bajotok van a kutyákkal.
De itt Mária nem férfi, hanem transz, ebbe simán belefér az anyaság.
Tehát ha ez a probléma, akkor azt gondolom, akkor lehet sértő, ha a transzneműséget elítélendőnek tartják a keresztények.
A transzneműséget elítélendőnek tartják a keresztények?
“Ha azt vesszük, hogy Jézus sem volt fehér, akkor akár azt is hihetjük, hogy a Szűz Máriának szakálla volt, nem?" – írta magyarázatként Riccardo Simonetti.”
Írja a link. Na most, az nem légből kapott ötlet, hogy Jézus nem volt fehér, elvégre 1. századi palesztin zsidó volt.
De árulja el nekem valaki, hogyan értelmezhető az egész szűzen fogantatás, ha Mária transznemű lett volna? Elvégre akkor női reprodukciós szervekkel sem rendelkezett volna, miért azon csodálkozott volna, hogy hangsúlyozom, hajadonként gyermeket vár, nem pedig pusztán azon, hogy egyáltalán tud gyermeket várni? Meg attól, hogy transznemű, miért hordott volna szakállat?
Tehát még ha el is hiszem, hogy ezzel nem a provokáció volt a cél, akkor is, még a feltételezés is ostobaság (mielőtt irtó cinikus módon megkérdi valaki, igen nagyobb mint a szűzen fogantatás).
“A transzneműség miben sérti a kereszténységet?”
Nem az sérti a kereszténységet, de nem lehetett volna transznemű apáca vagy hitoktató? Muszáj volt mindjárt Szűz Máriát?
Ez olyan mint a vizeletbe dobott feszület, emlékszek arra is megkérdezte valaki, hogy ugyan mi sértő van ezen.
Komolyan nem akarom elhinni, hogy valaki nem érti, mi sértő van ezeken. Főleg hogy ha bárki Mohamedről vagy egy burkás Máriáról csinálna ilyeneket ti lennétek az elsők akik felháborodnátok. A képmutatás, az egyetlen szó amivel le tudom írni.
Nem provokáció a célom, de egyik írás sem magyarázta el, mi a képen a sértő és nekem még most sem tiszta. Te most azt írod, ha valaki transznemű, az önmagában egy rossz dolog, mint a vizelet. Ebből a szempontból érthető, de akkor mégis arról van szó, hogy a transzneműség bűnös dolog, nem?
(Az nem derül ki a képből, hogy Mária itt transz nő vagy férfi, szóval ahogy írtam, belefér az anyaság.)
“Nem provokáció a célom…”
Nem neked, a kép készítőjének.
“…de egyik írás sem magyarázta el, mi a képen a sértő és nekem még most sem tiszta.”
Elmagyaráztam.
“Te most azt írod, ha valaki transznemű, az önmagában egy rossz dolog, mint a vizelet.”
Ha ennyit sikerült leszűrni, akkor tényleg nem vagy a legélesebb kés a fiókban, már ne is haragudj, mert én nagyon nem ezt mondtam.
“Ebből a szempontból érthető, de akkor mégis arról van szó, hogy a transzneműség bűnös dolog, nem?”
Nekem inkább úgy tűnik, hogy még ez előtt eldöntötted, hogy a itt konkrétan a transzneműség a baj, és a kérdést azért tetted fel, hogy igazulni tudd ezen feltételezésedet, de mivel nem sikerült egyértelműen megbizonyosodnod, inkább szándékosan félre érted amit írunk, hogy legyen min megsértődni.
“(Az nem derül ki a képből, hogy Mária itt transz nő vagy férfi, szóval ahogy írtam, belefér az anyaság.)”
Ha biológiai nő aki férfiként azonosítja magát, miért visel a képen női ruhát?
Ha biológiai férfi aki nőként azonosítja magát, mért hord szakállat a képen?
Hát az biztos, hogy nem vagyok túl művelt a kereszténység témakörében, ezen majd szeretnék a jövőben javítani. Ezért is kérte, hogy magyarázzátok el nekem konkrétan, hogy hogyan sértő ez a kép.
De te sem magyaráztad el, csak a transzneműségén lovagoltál. Szakállas nők meg vannak. Nem ragaszkodom ehhez a magyarázathoz, de a kép egyetlen különbsége a hagyományos ábrázolásokkal szemben Mária szakálla, és a kommentek alapján erre vannak kiakadva a válaszolók, tehát eddig számomra minden arra utal, hogy itt a transzneműséggel van baj.
De ha nem, légyszi fejtsétek ki, mint egy dedósnak, hogy megértsem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!