Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok a Magyar Katolik...

Mit gondoltok a Magyar Katolikus Rádióról és a Mária Rádióról? Szoktátok hallgatni őket?

Figyelt kérdés

2021. nov. 16. 22:46
 1/3 anonim ***** válasza:
51%
Hallgassa a fene.
2021. nov. 16. 23:26
 2/3 anonim ***** válasza:

Szal most van Szent József éve. Ezért ahová járok, a Szent József templomba mi sem hónap harmadik szerdáján van kilenced amit a rádióban közvetítenek. Szóval rózsafüzér, szentmise, szentségimádás, reformátusként én se értem. Egyszer kíváncsiságból elmentem szemtemberben ( január óta tartják azt hiszem másik januárig, mivel nem vagyok katolikus nem tudom hogy vannak ezek) és azt hittem nem bírom ki. Mikor másodszor kellett elmondani a 10 Üdvözlégyet ( mert 50 szer mondtuk és közbe kell mondani hogy Jézus bocsáss meg buneinket és ments meg minket a pokol tüzétől) Szentmise után majdnem felálltam és otthagytam.annyira untam és még utána volt a Szentségimádás ami annyi hogy a pap egy napkorong alakú bálványt kihoz és ( térdelsz mert mondod az udvozlegyet amúgy is) ahányszor megemeli keresztet vetsz. Csak azért nem mentem el mert féltem hogy a Mária tv is ott van nemcsak a Rádió ami biztos hogy ott volt és nem akartam szégyenbe hozni a templomot. De azután nem mentem klencedre hanem az Erdélyi rádióból hallgatom. Mert még egyszer nem bírnám ki.

Szentségimádás kifogytam azon kívül még kétszer, egyszer szerencsére kívül álltam a templomajtoban, ez akkor volt mikor a Páka Magyarban volt, 1 hétig szentségimádás volt, kívül álltam az ajtóban és akkor mentem be mikor a tabernákukumnál tette a monstranciat. Egyszer meg nem volt nálam a szemüvegem, hátul ültem mert utálom hogy meghint szenteltvizzel és hogy tudjak ellógni az Euharisztikus imádság végén. De megjártam mert mire 3szrevettem hogy a pap megemelt valamit és le kell térdelni már késő volt, a pap megnézte hogy nem térdeltem le. Ha láttam volna leterdeltük de nem volt nálam a szemüvegem mert nem tudtam hogy random csinál szentségimádás holott csak egy pénteki nap volt. Azóta nem is nagyon járok oda.

Nálunk az Erdélyi Mária rádióba betelefonalnak jó pénzért és elmondanak 10 Ave Máriát. Én el tudok rajta szórakozni. Kifizet egy csomó telefonszámlát hogy elmondja az Udvozlegyet a sok balga ember. Én biztos nem fizetnek azért plussz a hogy elmondjam.az Üdvözlégyet. Inkább elmennék a templomba ahol a pap vezeti az egészet és mondanám.a többivel, az ingyen van.

2021. nov. 17. 09:29
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Magyar Katolikus Rádió pl. nagyon jót tesz a léleknek, sok kórus ének is van benne, egy másik, jobb világban érezhetem magam.
2021. nov. 17. 10:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!