Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Márk evangéliumában ez a rész...

Márk evangéliumában ez a rész vajon másra is érthető?

Figyelt kérdés

Van az alábbi rész Márk Evangéliumában:

10:2. És a farizeusok hozzámenvén megkérdezék tőle, ha szabad-é férjnek feleségét elbocsátani, kísértvén őt.

3. Ő pedig felelvén, monda nékik: Mit parancsolt néktek Mózes?

4. Ők pedig mondának: Mózes megengedte, hogy válólevelet írjunk, és elváljunk.

5. És Jézus felelvén, monda nékik: A ti szívetek keménysége miatt írta néktek ezt a parancsolatot;

6. De a teremtés kezdete óta férfiúvá és asszonnyá teremté őket az Isten.

Itt ugye azt mondja el hogy Mózes az emberek természete eltorzult (keménysége) az eredeti (Paradicsombéli) állapothoz képest és azért adta meg nekik azt a törvényt, hogy elválhatnak valamilyen válólevéllel. Nekem ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem hogy ez vonatkozhat e másra is a Teremtéskori állapotra nézve? Mondjuk az emberek tálpálkozására például. Mert ugye a kezdetekkor az ember arra lett teremtve hogy növényt egyen, mivel az nem jár erőszakkal, mint az állatok fogyaszása (Mózes1 1:29). Sőt az összes állat is növényevőnek lett teremtve (Mózes1 1:30). Az állatokat mint ételt Isten csak az özönvíz után adta eledelül az embernek, de talán már előtte is ehettek, csak akkor még bűnnek számított, mert ugye az özönvizet azért bocsátotta Isten a földre, mivel "És látá az Úr, hogy megsokasult az ember gonoszsága a földön, és hogy szíve gondolatának minden alkotása szüntelen csak gonosz." Szóval mikor Noé úgymond engedélyt kapott hogy rendben, fogyaszhattok bizonyos állatokat, akkor ez azért lett lehetséges, mert ahogy Márk Evangéliumából idéztem, "A ti szívetek keménysége miatt írta néktek ezt a parancsolatot;"

Lehet-e összefüggés ebben? Mert ha Jézus azt mondta egy dologra (itt a válásra) hogy mi miattunk lett megadva ez a törvény, akkor a húsevés is talán ugyan ez miatt lett engedélyezve?

2021. okt. 31. 19:54
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/72 anonim ***** válasza:
Jézus azt mondta nekünk, hogy együk az Ő testét és igyuk a vérét. Szó szerint ez van a katolikus misén? Nem értem, miért nem lehet vért inni? Nagymamám kedvence a hagymás vér volt, nekem is sokat csinált, 95 évig élt.
2021. nov. 4. 14:32
 32/72 A kérdező kommentje:
Amit a 30as írt azt alá tudom támasztani. Falun élek és pár évben mikor egy ismerősöm nyaralt én mentem rendezni a jószágait. És bizony egyik állat se olyan igénytelen és gusztustalan mint a disznó. Szó szerint belesz@rt az ivóvizébe és a tápjába. Nem egyszer véletlenül, hanem folyamatosan. És aztán onnan iszik. Az a sok baktérium lehetetlen hogy teljesen kiürüljön belőlük a máj és vesék által. Szinte biztos hogy lerakódik bennük is.
2021. nov. 4. 15:51
 33/72 anonim ***** válasza:
67%

Na látod, ez hazugság, nem igaz. A disznó nem szarik bele a saját ételébe, sőt mindig egy helyre intézik a dolgukat, így takarítani se nehéz őket. Ellenben például a csirke, ami tényleg oda szara, ahol éppen áll, majd abból is csipeget, ha úgy adódik. De a csirkével még sincs baja a sok itt álszenteskedőnek.

2021. nov. 4. 18:44
 34/72 A kérdező kommentje:
33-láttál már élő disznót? miért hazudtolsz meg? Több napon keresztül belecsinált a saját táljába amit mindig ki kellett pucolni. Azt nem írtam hogy átraktam a tálat és ott is elkezdte ezt csinálni. Lehet hogy akkor más lett volna, de hogy amíg odajártam akkor végig ezt csinálta az 100%.
2021. nov. 4. 19:26
 35/72 anonim ***** válasza:
Láttam disznót, sőt tartottunk is, unokatesóm most is tart sokat, tehát pontosan tudom miről van szó. A disznók jellemzően egy adott helyre wc-znek.
2021. nov. 4. 19:32
 36/72 anonim ***** válasza:
Igen, a disznó okosabb, mint egy kutya. Nem véletlen tartanak házi malacot lakásban. A csirke meg buta tyúk.
2021. nov. 5. 18:34
 37/72 Blackice75 ***** válasza:
50%

Kedves válaszolók, teljesen mindegy, nonszensz az, hogy a disznó hova és hogyan ürítí székletét, az Atya rendelete alapján egyértelműen tisztátalan és nem élelem!

Amúgy meg teljesen mindegy, hogy a disznót megeszed vagy sem , paráználkodsz vagy sem, vagy élhetsz bárhogyan ha nem fogadod el a Teremtő által létrehozott örök szövetséget és annak feltételét a Torát, és a Megváltó hitét!

Totál mindegy mit csinálsz addig, mert addig nem tartozól az Atya nemzetéhez!

Nem értem miért ragaszkodik mindenki a disznóhoz ahhoz a nagy dögevőhőz, nincs más mit megenni ?

Ha nem ennél disznóhúst éhen halnál?

2021. nov. 13. 21:17
 38/72 anonim ***** válasza:

"ha nem fogadod el a Teremtő által létrehozott örök szövetséget és annak feltételét a Torát, és a Megváltó hitét!"

Melyik szövetséget is pontosan? Mert velem Krisztus kötött szövetsége az utolsó vacsorán saját vérével és testével. A mózesi szövetséghez sok közöm nincs.

2021. nov. 14. 00:37
 39/72 Blackice75 ***** válasza:

A Teremtő Ábrahámmal kötött szövetsége ÖRÖK, azt a szövetséget erősítette meg Mózesnél is, és azt a szövetséget erősítette meg a Megváltóban is.

Amit úgy fordítottak a bibliában hogy új szövetség az valójában megújúlt szövetséget jelent, vagyis a régi újúlt meg de nem töröltetett el!

Ami pedig a Megváltót illeti, Ő képviseli az Atyát és az Atya szavát, igéjét, parancsolatait, vagyis a Torát, végig az Írásokban az úgynevezett Ó és Új Testamentumban is.

A Fiú az Atya nevét viseli és annak szavát képviseli, es cselekszi is meg az úgynevezett új szövetségben.

Bizonyos szavak szándékos félre fordításával érték el ezeket a hatásokat úgymond , hogy az emberek azt hiszik, hogy az Atya és a Fiú külön munkálkodnak, és azt hogy külömböző mércék meg szabályok érvényesek bizonyos népekre.

Azért nem állja meg ez a helyét, mert akkor a két féle mérce szerint ítélne az Atya, de mivel Ő nem személyválogató mint amilyenek mi vagyunk, és az Ő szava soha nem változik meg, így egy mércével ítél majd meg mindenkit igazságosan!

Visszatérve a Megváltóra és az Igére ami a Tora, első alkotasai a Teremtőnek!

Meg mielőtt bármit is megalkotott volna az Atya ,előbb megalkotta a Fiút, és az Igét és ez a kettő EGY!

Mindehól az Ó szövetségben ahol ezt olcasod hogy az "Úr" angyala megjelent vagy bármit is csinált, az a Fiú volt a Megváltó, Ő kepviseli az Atyát végig az Írásokban , kezdve az éden kertjétől mind végig egészen az úgynevezett újszövetségig , amikor is az Atya elküldi emberként megszületni a földre, hogy bizonyságtételt tegyen az Atya szaváról a Toráról!

Ezért mondja ezt :

Ján 5:45 Ne állítsátok, hogy én vádollak majd benneteket az Atyánál; van aki vádol titeket, Mózes, akiben ti reménykedtetek.

Ján 5:46 Mert ha hinnétek Mózesnek, nekem is hinnétek; mert én rólam írt ő.

Ján 5:47 Ha pedig az ő írásainak nem hisztek, mimódon hisztek az én beszédeimnek?

Azért mondja azt , ha hinnétek Mózesnek akkor nekem is hinnétek, mert Ő képviseli azt amit Mózes leírt az Atya által , és ez a Tora. Amikor leírta feljegyezte a parancsolatokat, rendeleteket akkor a Megváltóról írt!

Az Atya szava az ami megment , a Fiú képviseli azt és tesz is tanubizonyságot arról életében a földön, azert kell Őt követni és általa az Atyához eljutni majd a végén!

Nincs két út, hogy ezen a zsidók jarnak , amazon meg a keresztények , aztán mindenkinek jó lesz!

Jelen állas szerint egyiknek sem lesz jó amilyen úton rajta vannak a vallások , egyházak megtévesztő , félrevezető tanításai által, már évezredek óta a mai napig is!

A vallások az több sáv a széles úton, a világ azokon menetel előre a vesztébe, ki ki a maga választotta sávban

Néha van aki sávot vált, elhagyva a régit gondolván hogy a másik sávban jar az igaz úton, és abban hitben menetel tovább, hogy ő már rálépett az üdvösségre vezető keskeny útra, nem is sejtvén hogy meg mindig a széles sötét úton jár!

Én tudom hogy vannak Saul/Pál levelei meg még jónéhány prófeta könyvei, amiket jól félre lehet magyarázni és ezekre építette fel Sátán a kereszténységet is, nagy intelligenciával!

Ezeknek tanításait hordozva az elméjében az ember, szeme elől az Atya nem veszi le a fágylat, hanem a tévelygés útján tartja meg azt!

2021. nov. 14. 06:26
 40/72 anonim ***** válasza:

"Amit úgy fordítottak a bibliában hogy új szövetség az valójában megújúlt szövetséget jelent, vagyis a régi újúlt meg de nem töröltetett el!"

Nem, hidd el, hogy azt jelenti, ami oda van írva, Jézus egy ÚJ szövetséget kötött. Nézd meg nyugodtan az eredeti görög kéziratokat.

Tudod elég sátáni dolog, amit ti műveltek, hogy szavakat változtattok meg, toldotok be Isten szavába, hogy igazoljátok hamis és eretnek tévképzeteiteket.

"Ez a kehely az új szövetség az én véremben, amit értetek ontok."

A görög szövegben καινὴ szóval szerepel, nincs más jelentése, csak egyszerűen "új". Tehát Jézus saját szavai szerint egy új szövetséget kötött.

2021. nov. 14. 13:57
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!