Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Márk evangéliumában ez a rész...

Márk evangéliumában ez a rész vajon másra is érthető?

Figyelt kérdés

Van az alábbi rész Márk Evangéliumában:

10:2. És a farizeusok hozzámenvén megkérdezék tőle, ha szabad-é férjnek feleségét elbocsátani, kísértvén őt.

3. Ő pedig felelvén, monda nékik: Mit parancsolt néktek Mózes?

4. Ők pedig mondának: Mózes megengedte, hogy válólevelet írjunk, és elváljunk.

5. És Jézus felelvén, monda nékik: A ti szívetek keménysége miatt írta néktek ezt a parancsolatot;

6. De a teremtés kezdete óta férfiúvá és asszonnyá teremté őket az Isten.

Itt ugye azt mondja el hogy Mózes az emberek természete eltorzult (keménysége) az eredeti (Paradicsombéli) állapothoz képest és azért adta meg nekik azt a törvényt, hogy elválhatnak valamilyen válólevéllel. Nekem ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem hogy ez vonatkozhat e másra is a Teremtéskori állapotra nézve? Mondjuk az emberek tálpálkozására például. Mert ugye a kezdetekkor az ember arra lett teremtve hogy növényt egyen, mivel az nem jár erőszakkal, mint az állatok fogyaszása (Mózes1 1:29). Sőt az összes állat is növényevőnek lett teremtve (Mózes1 1:30). Az állatokat mint ételt Isten csak az özönvíz után adta eledelül az embernek, de talán már előtte is ehettek, csak akkor még bűnnek számított, mert ugye az özönvizet azért bocsátotta Isten a földre, mivel "És látá az Úr, hogy megsokasult az ember gonoszsága a földön, és hogy szíve gondolatának minden alkotása szüntelen csak gonosz." Szóval mikor Noé úgymond engedélyt kapott hogy rendben, fogyaszhattok bizonyos állatokat, akkor ez azért lett lehetséges, mert ahogy Márk Evangéliumából idéztem, "A ti szívetek keménysége miatt írta néktek ezt a parancsolatot;"

Lehet-e összefüggés ebben? Mert ha Jézus azt mondta egy dologra (itt a válásra) hogy mi miattunk lett megadva ez a törvény, akkor a húsevés is talán ugyan ez miatt lett engedélyezve?

2021. okt. 31. 19:54
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/72 anonim ***** válasza:

"ürülékben fetrengő légylárvát, hiszen tiszta nem ?"

Ilyet már biztos ettél te is, mert ha ettél valaha gyümölcsöt, mert bármennyire figyeli az ember, nem mindig lehet észrevenni.

2021. nov. 2. 19:26
 22/72 Blackice75 ***** válasza:

Kedves #21

Ebben teljesen igazad van, én ezt meg sem kérdőjelezem!

De, én nem arról beszélek amit tudatlanságában eszik meg az ember, hanem arról ami tudatosan, és ezt megpróbáljuk azzal kimagyarázni, hogy a Megváltó már törölte és meg lehet enni minden sz.rt szó szerint!

Azért nem jutnak el az emberek, az igazságnak a felismerésére mert hozzák magukkal a világ vallási tanításait es azoknak tükrében igyekeznek megérteni Elohim szavát, ami a Torah!

A Megváltó nem törölt semmit soha, Ő volt az Atya szava , az emberként megszületett Torah.

Egyetlen igét sem tudnak felhozni az Írásból(biblia) ahol a Megváltó maga mondja vagy kijelenti , hogy töröltem ezt azt amazt!

Pál, számukra tévesen tanitott leveleivel igyekeznek megvédeni, azokat a vallási filozófiákat amiket az elméjükbe égettek,meg még Apcsel... és kevés esetben más prófétak igéivel.

Nekünk,nekem meg kell védenem/védenünk Pált ezekkel a hamis dogmákkal szemben!

És itt nem az egyénnel, a felebarátainkkal van a baj, hanem azzal a hazug világi vallasi teológiával, filozófiával amit ők igazságnak fognak fel!

A Megváltónak nem volt saját neve és saját akarata sem:

Ján 17:26 És megismertettem ő velük a te nevedet, és megismertetem; hogy az a szeretet legyen ő bennük, amellyel engem szerettél, és én [is] ő bennük [legyek].

Ján 10:25 Felele nekik Jézus: Megmondtam nektek, és nem hiszitek: a cselekedetek, amelyeket én cselekszem az én Atyám nevében, azok tesznek bizonyságot rólam.

Ján 7:16 Felele nekik Jézus és monda: Az én tudományom nem az enyém, hanem azé, aki küldött engem.

Ján 14:24 Aki nem szeret engem, nem tartja meg az én beszédeimet: és az a beszéd, amelyet hallotok, nem az enyém, hanem az Atyáé, aki küldött engem.

Az a beszéd pedig, amiről szó van az igében, az a Torah!

Az Ige és a Fiú aki az ige vagyis a Torah , a vilag Teremtése előtt meg lett alkotva.

Ján 17:24 Atyám, akiket nekem adtál, akarom, hogy ahol én vagyok, azok is én velem legyenek; hogy megláthassák az én dicsőségemet, amelyet nekem adtál: mert szerettél engem e világ alapjának felvettetése előtt.

A világ felvettetése előtt!!!!

Ádám is Énok is Nóé is Abrahám is a Torah szerint élt cselekedett, és még sokan mások is az ő korszakaikban.

Az Atya, mielőtt a földet megteremtette volna, és mindent ami rajta van az emberrel együtt, előtte megalkotta a Torát az instrukciokat , rendeleteket ahogyan ezen a földön élnünk kell.

A kezdetek kezdete az igével kezdődik, ami a Torah!

János 1, 1-től 18-ig !

Az utolsó versre figyeljünk csak a 18-asra:

Ján 1:18 Az Elohimet(Istent) soha senki nem látta; az egyszülött Fiú, aki az Atya keblében van, az jelentette ki [őt].

Tehát, mindig a a Fiú képviselte az Atyát amikor megjelent valahol valakinek vagy valamiért, végig az ószövetségben: Yahuah Angyala!

Ő jar a kertben Ádámmal, és Évával, Ő beszélt Káinnal, es Ábellel, Ábrahámmal, Izsákkal, Jakobbal vagyis Izraellel, Ő mutatta az egyiptomból kivezető utat felhő és tűzoszlopban stb.. stb...

És levágott Yahuah Angyala 185 ezer asszír katonát is!

Én nem leszólni szeretném azokat az emberkéket, úgymond felebarátaimat, akik igyekeznek válaszólni a kérdésekre úgymond jóhiszemű buzgósággal, azt gondolván hogy tudják!

Sajnos nem tudják, a még szomorúbb az, hogy nem nyitják meg a szívüket az igazság befogadására, ezért nem értik az igéket, sőt eleve arra vannak , voltak tanitva , hogy nem fontos az Atya neve , a parancsolatai, nem kell mert eltörőlte, lehet enni mindent jézus szeret olyannak amilyen vagy!

Ez mind az ellenség megtévesztő tanítása , aki létrehozta az egyházait erre a célra évezredek óta!

Az Atya a szavából ismerszik meg ami a Torah , és emberként azt a Megváltó Yahusha képviseli a számunkra, vagyis Ő tesz a Toráról bizonyságot!

Es az Atya szava(Torah) soha nem változik meg!

4Móz 23:19 Nem ember az Isten, hogy hazudjék és nem embernek fia, hogy megváltozzék. Mond-e ő valamit, hogy meg ne tenné? Ígér-e valamit, hogy azt ne teljesítené?

Jó éjt mindenkinek

2021. nov. 2. 21:10
 23/72 anonim ***** válasza:

"De, én nem arról beszélek amit tudatlanságában eszik meg az ember, hanem arról ami tudatosan"

Ezt te próbálod kimagyarázni, mert nincs különbség, hogy miként eszed meg. Ha valami által szerinted tisztátalan leszel, akkor teljesen mindegy, hogy tudatosan eszed vagy "véletlenül".

A többi hülyeségedre most nincs kedvem reagálni, csak az álszentséged emeltem inkább ki.

2021. nov. 2. 21:13
 24/72 anonim ***** válasza:

A vérivást az Ószövetség azért tiltotta meg, mert a testnek az élete a vérében van, az Újszövetség (az Apcsel 15) nem mondja mért nem szabad. De simán lehet, hogy van erkölcsi jelentősége és emellett nem egészséges A tiszta és tisztátalan állatok megkülönböztetésének szerintem az volt a lényege, hogy egy árnyéka legyen az Újszövetségnek. A tisztátalan állat Izraelt vagy az Istenfiakat jelentette, a tisztátalanok pedig a pogányokat. De elképzelhető, hogy volt egészségügyi értelme is, sokan mondják, hogy a tisztátalan állatok hamarabb romlottak meg a sivatagos meleg környezetben.

Arra meg talán nem igazán lehet válasz találni, hogy mért evett később az ember húst. Annyit ír róla a Biblia, hogy Isten megengedte Nóééknak, hogy húst egyenek, részletesebben nem ment bele. Lehet tényleg az volt, amit te mondtál, de az is lehet, hogy valahogy az állatok változtak meg.

2021. nov. 2. 22:11
 25/72 anonim ***** válasza:

Pont nem úgy használom kényem-kedvem szerint, ha nem teszek különbséget a könyvek között, csak akkor ha maga a Biblia mondja. A Biblia nem mondja, hogy az apostoli levelek szabályozó levelek lennének és csak azt lehetne értelmezni. Én pont hogy nem hozok létre magamnak üdvösségi szabályokat, az Apostolok cselekedetei 15. rész is pont ezt írja. Aki megigazulni akar, annak a Megváltóban való hit által kell és nem kell elhordozatlan terheket a nyakába tenni, de ezt a pár szükséges, és nem is hiszem hogy teher lenne.

Én nem szeretem, amikor keresztények elkezdik tanulmányozgatni a Bibliát, mert néha kiragadnak belőle részeket vagy a saját érzéseik alapján értelmezik. Én az egészet összefüggően próbálom látni. De nem véletlen írtam, hogy próbálom. Lehet nem mindenben van igazam, de azt teszem és mondom, amit megértettem, mint ahogy Jézus is azt mondta a farizeusoknak, hogy "...és én azokat beszélem a világnak, a miket tõle hallottam vala" János 8:26

2021. nov. 2. 22:27
 26/72 anonim ***** válasza:

"Pont nem úgy használom kényem-kedvem szerint, ha nem teszek különbséget a könyvek között, csak akkor ha maga a Biblia mondja. A Biblia nem mondja, hogy az apostoli levelek szabályozó levelek lennének és csak azt lehetne értelmezni"

Isten az emberi értelmet is használtatja, amikor a Bibliáról van szó. Az értelmet ezek szerint te nem használod, így akkor marad számodra a félreértelmezés. Így nem fogsz haladni a megszentelődésben, de lehet, hogy el sem tudsz indulni, mt nem a helyes úton van.

Amúgy a Biblia írja, hogy szabályozó levelek. Szerintem te még el sem olvastad értelemmel az apostoli leveleket.

"Én nem szeretem, amikor keresztények elkezdik tanulmányozgatni a Bibliát, mert néha kiragadnak belőle részeket vagy a saját érzéseik alapján értelmezik."

Akkor miért így csinálod? János 8:26-félmondatával igazolod magad? Simán kihagyod az apostoli leveleket, így te magad teologizálod az ószövetséget és az evangéliumot. És szépen félre is mész.

" de azt teszem és mondom, amit megértettem"

És mivel nem ellenőrzöd az apostolok leveleivel a gondolataid, így nincs kontrollod. Inkább Pál leveleit próbáld megérteni, jobban jársz. ÉS az is a Bibliában van ...

2021. nov. 3. 10:49
 27/72 anonim ***** válasza:

Szerintem valamit félreértesz. Én ugyanúgy olvasom az összes az összes levelet is.

2021. nov. 3. 14:03
 28/72 anonim ***** válasza:

"Szerintem valamit félreértesz. Én ugyanúgy olvasom az összes az összes levelet is."

Mégis más a véleményünk :)

2021. nov. 3. 14:45
 29/72 anonim ***** válasza:
De nem is értem teljesen mire akarsz kilyukadni.
2021. nov. 3. 14:57
 30/72 Blackice75 ***** válasza:

5Móz 14:8 És a disznót, mert hasadt ugyan a körme, de nem kérődzik; tisztátalan legyen ez nektek. Ezeknek húsából ne egyetek, holttestüket se illessétek. Ézsaiás 66:17 Akik magukat megszentelik és mossák a [bálvány] kertekért, egy [pap] mögött, a középen; akik disznóhúst esznek és férget és egeret, együtt pusztulnak el mind, mondja az YAHUAH!

Közismert, hogy a izraelita és muszlim hitű emberek vallási előírások miatt nem fogyasztanak disznóhúst. A Tórában pontosan fel vannak sorolva azok az állatok, amelyeknek húsa vallási szempontból fogyasztható. A Biblia egy alapszabályt is tartalmaz, e szerint csak azon állatok húsa megengedett a fogyasztásra, amelyek páros ujjú patások és kérődzők. A disznó nem ilyen.

A vallás és tudomány nem szokott túl gyakran egyetérteni, ám több tudományos indíték is van arra vonatkozóan, hogy érdemes kerülni a disznóhúst. A disznók valóban tisztátalan állatok, gyakorlatilag mindent – vizeletet, fekáliát, férgeket stb. – megesznek. Ez a gusztustalan étrend nem jelentene problémát az emberek számára, ha a disznóknak olyan emésztőrendszerük lenne, amelyik hatékonyan eltávolítaná a toxikus anyagokat, ám ilyennel nem rendelkeznek.A kérődzők 24 órán belül megemésztik a növényi táplálékot, addig a disznóknak minden néhány órába kerül. Ez az időintervallum nem elegendő a méreganyagok eltávolítására, amelyek így megtapadnak a belső szerveken és a zsírsejtekben. Mi több, a disznók nem rendelkeznek verejtékmirigyekkel, amelyek fontos szerepet töltenek be a méregtelenítésben.

A disznók e mellett parazitákat, vírusokat és más egészségkárosító betegségeket hordoznak. Lássuk, milyen organizmusokat hordoz a disznóhús, a következő oldalon folytatom! Elgondolkodtató sorok a disznóhúsról!

Taenia solium (galandféreg): bélparazita, ami megfertőzi a szöveteket és csökkenti az étvágyat.

Menangle vírus: lázat, hidegrázást, verejtékezést és fejfájást okoz.

Hepatitis E: vírusos májgyulladás, ami krónikussá válva cirózist okozhat.

hirdetes

Trichinella: bélféreg, ami lázat, rossz közérzetet, ödémát és izomfájdalmat okoz.

Yersinia enterocolitica: a volatilis baktérium a fogyasztóvédelmi hatóságok szerint a tesztelt disznóhúskészítmények 69 százalékában jelen van. Diszkomfort érzést, lázat, SZÉLSŐSÉGES ESETBEN PEDIG HALÁLOS FERTŐZÉST OKOZHAT.

A disznóhús esetében ráadásul a főzéskor keletkező hőmérséklet hatására sem pusztulnak el ezek az organizmusok, és a fagyasztás sem jelent teljes garanciát erre. Következésképpen a legnagyobb odafigyeléssel elkészített disznóhús is tartalmazhat veszélyes vírusokat és parazitákat.

2021. nov. 4. 00:20
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!