Meddig tart egy böjti nap? Előző nap estétől aznap estéig, vagy épp úgy mint a polgári nap, éjféltől éjfélig?
Figyelt kérdés
tegnap 22:37
1/3 anonim 

válasza:

24 óra.
Húsvétig böjt van.
Böjt alatt nem koplalsz, elhagyod a húst, sok zöldséget, gyümölcsöt eszel.
2/3 anonim 

válasza:

Hamvazószerdától húsvét vasárnapig éppen negyven a böjti napok száma.
Az egyház mára enyhített a böjti szabályokon, de hamvazószerdára és nagypéntekre szigorú böjtöt ír elő: a 18 és 60 év közötti hívek csak háromszor étkezhetnek és egyszer lakhatnak jól.
E két napon és nagyböjt többi péntekén a 14 évesnél idősebb tagjait arra kéri az egyház, hogy a böjti fegyelem részeként ne fogyasszanak húst.
A kérés mögött az a mélyebb meggyőződés áll, hogy a böjt, az áldozatvállalás segíti a hívő embert "lelkileg egyesülni" az "igazi áldozattal, Jézus Krisztussal" - írták.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. 24 óra. Erre voltam kíváncsi. A nagyböjt időtartamával és a szabályokkal a szigorú és a hétköznapi böjti napokra tisztában vagyok. Szeretném komolyan venni az idei nagyböjtöt. A lelki tartalommal nem volt probléma - a szabályokkal jelentős részével sem, csak mivel gyakran dolgozom éjszaka, szerettem volna tudni a nap pontos meghatározását.
ma 01:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!