A pokolba fogok jutni ha tartom a kapcsolatot a bátyámmal? 16/L
17 éves, 14 évesen jelentette be itthon, hogy ő homoszexuális.
A szüleink ki voltak készülve, a mai napig nem tudták túltenni magukat ezen, ha nem lennék én meg a húgom, valószínűleg teljesen összeroppantak volna.
A bátyám 15 éves kora óta a két utcára lakó nagynénémnél lakik, mert itthon elviselhetetlen volt a hangulat, mióta előjött ezzel. A szüleink nem beszélnek már vele, csak ha valami fontos papírt kell aláírni neki, akkor azt a nagynénim áthozza, de ennyi...
Viszont én online tartom vele a kapcsolatot, de anyukám elkezdett azzal fenyegetni, hogy így én is a pokolba kerülök, mert egyetértek a bátyám bűneivel. De én csak annyit szeretnék, hogy boldog legyen. Meg hiányzik is, nagyon jó testvér, kicsi közöttünk a korkülönbség, is tényleg nem csak testvérekként, hanem barátokként nőttünk fel.
Most van az első párom nekem is, és nagyon rossz belegondolni abba, hogy nekem szabad szerelmesnek lenni, őt meg utálják ugyanezért.
Igen, pont annyira, mint a jehova tanúi vénei és a hitgyüli lelkészei :D
Olyan kamu az egész, hogy csak na...
"Egy olyan országban élünk, ahol ha nem vagy házas és nincsenek gyerekeid, éhen is dögölhetsz, senkinek sem számít."
Akár mennyire szar az ország eznerős sarkítás, az hogy van család támogatás, még nem jelenti azt hogy mindenki másnak ez hátrány.
Az én véleményem az, hogy ne egy olyan intézményesített (kvázi) feudális hűbérrendszer sokszorosan elavult dogmái alapján döntsd el, hogy mi jó, mi nem, amely rendszer sok millió ember bizalmával élt vissza és molesztált gyerekeket (a többiről ne is beszéljünk).
Hacsak nem vagy totál szocio- és pszichopata, akkor van működő lelkiismereted, az pedig kellő iránymutatás.
Ha pedig mindenáron a bibliai dolgokhoz ragaszkodunk, akkor az első és leginkább a második nagy parancsolat lebegjen a szemed előtt!
Semmiféle pokolra nem fogtok kerülni.
Helyeslem, ha a bátyádat szereted és tartod vele aa kapcsolatot, ennek így KELL lennie.
Ha a szüleitek nem fogják föl, hogy a fiúgyermek kinött már a szülei vallásimádatából, mert egy másik srácot szeret, attól senkinek nem lesz jobb. A szüleidet is meg kéne gyöznöd, hogy a bátyád rendes ember, és a szexulítása csakis egyedül örá tartozik. Nem a szüleid szeretkeznek az ö barátjával. A szüleidnek kötelességük felnevelni a gyermeket, mert nem a gyermek kérte tölük az életet. Ha ök eddíg nem foglalkoztak az ö érzéseivel, akkor már késö.
Próbáljad meg a szüleidet megpuhítani !
Nem olvastam el az összes kommentet (úgy érzetem, hogy fölösleges végigolvasni a vitát), de reagálni szeretnék a kérdésre.
Meleg vagyok, úgyhogy tudom, hogy min ment keresztül bátyád és senkinek sem kívánom, pláne még az is, hogy kitagadták... Én nem éltem volna túl.
Tudod, nem könnyű mindazt feldolgozni, amit az ember ilyenkor (melegként, kamaszkor elején) érezni kezd. Én egyszerre kezdtem el gyűlölni magam, az életet és mindent. Megpróbáltam MINDENT, hogy „meggyógyuljak”, néhány év kísérletezés után feladtam, teljesen összetörtem, nem bírtam tovább, véget akartam vetni az életemnek, pedig senki más nem tudta rólam, csak én. Én még nem coming-outoltam, de ahhoz borzasztó sok erő és bizalom kell. Ő megbízott a szüleitekben és a szüleitek cserbenhagyták őt.
A „meggyógyulásról” készült tanulmányok egyértelműen kimutatják, hogy ennek a folyamatnak csak negatív hatása van és a szexuális vágy is megmarad az azonos nem iránt, míg nem keletkezik az ellenkező iránt. Minden, amit a részvevők érzenek az csak placebó és elnyomás keveréke. A legtöbb fejlett országban tiltottak is az ilyen terápiák, mert köztudottak a káros hatásai. Azt is kimutatták, hogy sokkal nagyobb az öngyilkossági ráta azok körében, akik résztvesznek ilyen „kúrán”.
Csak ajánlani tudom, hogy nézd meg az „Imák Bobbyért” c. filmet. Fent van Videán magyarul. YouTubeon angolul „Prayers for Bobby” címen, ha értessz angolul. Nekem nagyon sokat segített és ez volt eddig az egyetlen film, amin valaha sírtam. Lehet mondjuk amiatt, mert személyesen érint.
Ha van valami kérdésed a homoszexualitással kapcsolatban, szívesen válaszolok kérdésekre privátban. Sajnos túl sok tévhit kering rólunk a köztudatban.
"pláne még az is, hogy kitagadták"
Nem tagadták ki, a bátyám önszántából költözött el, mert nem tudtak meglenni balhé nélkül.
"Csak ajánlani tudom, hogy nézd meg az „Imák Bobbyért” c. filmet."
Még a szüleimmel is megnézettem, szerintük melegpropaganda.
Te hány éves vagy, hogy még nem merted felvállalni?
„Nem tagadták ki, a bátyám önszántából költözött el, mert nem tudtak meglenni balhé nélkül.”
Nagyjából ugyanaz. Elkergették otthonról...
„Még a szüleimmel is megnézettem, szerintük melegpropaganda.”
A vége egy kicsit. De egyáltalán nem gondoltak bele, hogy mi van, ha miattuk a bátyád is megteszi? Hogy nem képesek látni azt, amit tesznek? Amúgy a filmben történtek valós események, így propagandának nevezni elég érdekes. Mary és Bobby Griffith valóban létező személyek voltak és Bobby valóban öngyilkos lett Portlandben, 1983-ban, mert a családja kiutálta. Mary Griffith később rájött, hogy tulajdonképpen ő maga ölte meg és melegjogi aktivistaként élte le hátralévő életét 2020-ig.
„Te hány éves vagy, hogy még nem merted felvállalni?”
16. Szerintem egyetemig várok vele. Fogalmam sincs, hogy az én szüleim hogyan reagálnak majd, így inkább addig nem kockáztatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!