A pokolba fogok jutni ha tartom a kapcsolatot a bátyámmal? 16/L
17 éves, 14 évesen jelentette be itthon, hogy ő homoszexuális.
A szüleink ki voltak készülve, a mai napig nem tudták túltenni magukat ezen, ha nem lennék én meg a húgom, valószínűleg teljesen összeroppantak volna.
A bátyám 15 éves kora óta a két utcára lakó nagynénémnél lakik, mert itthon elviselhetetlen volt a hangulat, mióta előjött ezzel. A szüleink nem beszélnek már vele, csak ha valami fontos papírt kell aláírni neki, akkor azt a nagynénim áthozza, de ennyi...
Viszont én online tartom vele a kapcsolatot, de anyukám elkezdett azzal fenyegetni, hogy így én is a pokolba kerülök, mert egyetértek a bátyám bűneivel. De én csak annyit szeretnék, hogy boldog legyen. Meg hiányzik is, nagyon jó testvér, kicsi közöttünk a korkülönbség, is tényleg nem csak testvérekként, hanem barátokként nőttünk fel.
Most van az első párom nekem is, és nagyon rossz belegondolni abba, hogy nekem szabad szerelmesnek lenni, őt meg utálják ugyanezért.
"Ha valaki pokolra jut, az a szülő aki pokollá teszi a gyereke életét, meg eldobja olyan dologért amiről a gyerek nem tehet."
Nem dobták ki a bátyámat, saját döntése volt, hogy átköltözik, mert csak a veszekedés ment.
"Viszont házasság előtt számodra is tiltott minden szexuális érintkezés, legyen az akár csak egy csók is."
16 vagyok, nem feküdtünk még le a barátommal. A csók meg nem bűn.
"Van egy erős tippem, hogy ez a kérdés kitaláció, és azt is el tudom képzelni hogy a kérdezőnek több felhasználója van. Egy másik kérdés kapcsán következtetek erre. "
Nincs másik felhasználóm, de kíváncsivá tettél, linkeld légyszi azt a kérdést.
És mi van azzal hogy "szeresd felebarátaidat"? Meg hogy "úgy szeressétek egymást ahogy én szeretlek benneteket"? Szóval ezek a legelsődlegesebb parancsok, nem?
Nem kell megérteni, nem kell szeretni senkinek azt aki más. Elég ha tolerálja és megtanul mellette élni. Nem vele. Mellete. Ennyi a minimum, szerintem.
"16 vagyok, nem feküdtünk még le a barátommal. A csók meg nem bűn."
De, a csók is bűn és paráznaság. Jézus azt mondta, hogy aki bűnős vággyal néz másra, már akkor vétkezett. Te ezt a bűnös vágyat ki is éled. Ha a bátyád nem éli ki, akkor jelenleg te sokkal bűnösebb vagy, mint ő.
"Sok millió meleg gyógyult már meg."
Ez hazugság, utánaolvastam, és később mind beismerték, hogy csak azért játszották el, hogy 'meggyógyultak', mert ezt várta el tőlük a környezetük."
Nem hazugság, olvasd el Joseph Nicolosi könyveit erről. Mondjuk ott a páciensek meg akartak változni, tehát mindennek az alapja az, hogy meglegyen az egyén elhatározása. Persze, rohadtul nem divatos ezt így kimondani és nagyon sokan támadják most a propagandának megfelelően, hogy létezik terápia azok számára, akik szeretnének ezen változtatni. Persze, aki nem szeretne változtatni, azon nem segít a pszichoterápia.
Plusz azt írtad egy év után adták fel. Nos, egy év az még baromi kevés idő ebben. Én szorongással és pánikbetegséggel jártam mindenféle terápiára és alig segít valami, de ez másik történet.
Ettől függetlenül a legrosszabb, amit a család csinálhat, hogy pokollal fenyegetőzik és kiutálja az ilyen nehézséggel küzdő családtagot. Ez abszolút nem a krisztusi magatartás és egyik történelmi egyház sem ezt a hozzáállást tanítja (nem tudom, ez milyen család, szektás is lehet, ott jellemző ez a mentalitás).
"Én szorongással és pánikbetegséggel jártam mindenféle terápiára és alig segít valami, de ez másik történet."
Vagyis rajtad sem segít Isten, de mástól elvárod, hogy "gyógyuljon meg".
"nem tudom, ez milyen család, szektás is lehet, ott jellemző ez a mentalitás"
Katolikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!