A pokolba fogok jutni ha tartom a kapcsolatot a bátyámmal? 16/L
17 éves, 14 évesen jelentette be itthon, hogy ő homoszexuális.
A szüleink ki voltak készülve, a mai napig nem tudták túltenni magukat ezen, ha nem lennék én meg a húgom, valószínűleg teljesen összeroppantak volna.
A bátyám 15 éves kora óta a két utcára lakó nagynénémnél lakik, mert itthon elviselhetetlen volt a hangulat, mióta előjött ezzel. A szüleink nem beszélnek már vele, csak ha valami fontos papírt kell aláírni neki, akkor azt a nagynénim áthozza, de ennyi...
Viszont én online tartom vele a kapcsolatot, de anyukám elkezdett azzal fenyegetni, hogy így én is a pokolba kerülök, mert egyetértek a bátyám bűneivel. De én csak annyit szeretnék, hogy boldog legyen. Meg hiányzik is, nagyon jó testvér, kicsi közöttünk a korkülönbség, is tényleg nem csak testvérekként, hanem barátokként nőttünk fel.
Most van az első párom nekem is, és nagyon rossz belegondolni abba, hogy nekem szabad szerelmesnek lenni, őt meg utálják ugyanezért.
"Ők nem a házasságra kaptak meghívást, ami nem baj. Nem kötelező mindenkinek házasodni."
Egy olyan országban élünk, ahol ha nem vagy házas és nincsenek gyerekeid, éhen is dögölhetsz, senkinek sem számít.
Nem kerulsz pokolra, és nagyon sajnálom, hogy a szuleid agyát így átmosta az egyház.
Nem is tudom, mit mondjak.
Sajnos a szuleidet nem változtathatod meg. Ilyen emberekkel és papokkal vannak korulvéve.
De te már eléggé utánajártál, hogy képben légy. Tehát tudod, hogy nem kerul pokolra és te sem.
Mi lenne, ha ráhagynád anyukádra ezt, és tartanád a tesóddal a kapcsolatot? A bátyádnak rengeteget jelentene.
2 dolog még.
1. Igazából, ahogy mások írták, az egyház sem azt írja elo, hogy kozosítsd ki a meleg gyerekedet és szakítsd meg vele a kapcsolatot. Az embert továbbra is szeretni kell, csak nem elfogadni a bunt. A szuleidnek biztos azt mondták, hogy ha csak szóba állnak vele, már "pártolják a bunt".
Azt a részt a katekizmusból esetleg mutasd meg anyukádnak, hogy te ezt koveted:
"Tisztelettel, együttérzéssel és gyöngédséggel kell fogadni őket. Kerülni kell velük kapcsolatban az igazságtalan megkülönböztetés minden jelét."
2. A világi torvények szerint azt, amit a bátyáddal muvelnek a szuleid, súlyos érzelmi bántalmazásnak és elhanyagolásnak nevezik. Egy 15 éves kiskorú gyermekkel teljesen megszakítani a kapcsolatot, és érzelmi feszultség miatt elkoltozésre bírni - ez szerintem jogba utkozik. Egy ugyvéd esetleg pontosabban el tudná mondani.
Ha van valami ingyenes honlap, ahol erre rá tudnál egy ugyvédnél kérdezni, vagy utánanézni magadtól a torvényben? Akkor fel lennél fegyverkezve anyukáddal szemben.
Eleve ki a bátyád gyámja? Hivatalosan a gyámhatóság tud róla, hogy a nagynénéd neveli? Errol volt 15 éves korában valami bírósági végzés? Kiskorú gyermeknek joga van ahhoz, hogy a szuleit rendszeresen lássa, akkor is, ha más a gyámja.
Anyukádat elhallgathatod azzal, hogy ha nem engedi, hogy a bátyáddal tartsd a kapcsolatot, felhívod a gyámhatóságot és bejelented, hogy mi folyik.
Es mondd meg neki, hogy az egyház és az állam torvényeit is megszegi. Ha nagyon makacs, mondd azt, hogy o fog pokolra kerulni és bortonbe is. Hiába tolti be kozben a bátyád a 18-at, utólag is felelosségre lehet vonni oket.
Nyilván nem akarod rács mogott látni a szuleidet - ezt csak azért mondom, hogy érv legyen a kezedben. Nem kell megtenned. Abszolút biztos vagyok abban, hogy a bátyádnak nagyon fontos, hogy maga mellett tudjon téged, ha csak online is. Nagyon torékeny korban és élethelyzetben van.
De nem tudom 100%-ra, kérlek, nézz utana, csak egy zsigeri otlet volt. Gyermekjogi szervezetektol is kérhetsz ehhez segítséget. UNICEF stb. Melegszervezetek is kepben vannak, és online elérheted oket.
Vallásszabadság van, de jogállamban a vallások eloírásai nem írhatják felul az állam torvényeit. Nyilván ezért is hangsúlyozza az egyház katekizmusa, hogy nem szabad oket hátrányosan megkulonboztetni, es emberként el kell fogadni, megérteni stb.
Minden jót es sok erot ehhez!
"De te már eléggé utánajártál, hogy képben légy. Tehát tudod, hogy nem kerul pokolra és te sem."
Hát de gyakorlatilag mégis, mert nekem a bátyám boldogsága fontos, de ez az egyház szerint bűnpártolás.
Nincs bűnpártolás. Te a tanítottak alapján elfogadod és szereted.
Sehol nem mondja azt hogy gyűlölködj és utasítsad el.
44
Nem, az egyház szerint nem bunpártolás, ha szóbaállsz a bátyáddal. Ld. a katekizmus részlet.
Azok szerint bunpártolás, akik az anyukáddal beszélnek. Papok, hittestvérek stb.
Az egyház szerint ok kovetnek el bunt.
43. vagyok
Kozben gyorsan ránéztem kulfoldi (angol nyelvu) oldalakra ebben a témában, hogy meleg tizenévest kitagadnak a szulei, de így hirtelen egy olyat sem találtam, ahol a gyerek még kiskorú lett volna - mind tizennyolc feletti, egyetemista korú stb.
Dobbenetes, amit írsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!