Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tii Jézusban vagy az oltásban...

Tii Jézusban vagy az oltásban hisztek?

Figyelt kérdés
2021. szept. 20. 17:54
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
 131/139 anonim ***** válasza:
5%

Nézd, ha röviden összefoglalom amit írtál és „megtisztítom a magyarázkodás sallangjaitól", akkor lényegében ezt írtad:

Az e-világi tudományban meg lehet bízni, és hinni lehet azoknak az embereknek akik komoly profitot érnek el azokkal a termékeikkel (esetünkben a vakcinákkal), amelyet létrehoztak a sars-cov-2 vírus ellenében. Az a vírus ellen, amit egyébként a tudományos kísérletekkel, DNS manipulációkkal maguk hoztak létre, még ha ezt jelenleg teljesen nem is ismerik be, csak részlegesen.

Az e-világ profit/siker/karrier orientált tudósaiban azért is meglehet bízni, mert ennek a világnak nem a sátán a fejedelme, nincs is sátán! Tehát a hierarchia végén (tetején) csakis jó szándékú, ártani nem akaró tudós emberek vannak!

Nos, szerintem komoly naivitásban szenvedhetsz, és sajnos szerintem a kijózanodás drámai fog lenni a számodra! Mert nem fognak megvédeni ezek a fajta vakcinák az újabb és újabb mutációktól sem, viszont a következményeit önként és dalolva magadra vállalod!

Ugyanakkor lemondasz olyan értékekről, mint a szabad akarat, önrendelkezés, a hittől átjárt józan ész használata, és természetesen a testi egészségedről is, de ami a legdrámaibb, hogy magát Jézust is megtagadod!

2021. szept. 21. 15:28
 132/139 anonim ***** válasza:
60%

Én írtam a 47-es válaszomban is, hogy én nem oltattam be magam. Nyilán az oltásgyártó cégek nem arra utaznak, hogy lehető legmagasabb áron állítsanak elő egy darab oltást, hanem azt a pontot kell megtalálniuk, ahol lehető legtöbb vásárlás mellett a legkisebb költségű legyen egy darab vakcina. Ettől függetlenül még lehet hatékony.

Azt mondod magyarázkodok, mintha a lelkiismeretemben tudnám, hogy rossz döntés a vakcinát beadni, de én megpróbálom megindokolni, hogy nem. Régebben úgy gondoltam én is, hogy a vakcinát beadni rossz és minden indok csak magyarázat rá, de tévedtem. Ha ebből a logikából indulunk ki, szinte bármi, amit teszel, ami nem a legnagyobb szenvedéssel jár a számodra az egy rossz dolog és ha próbálod megindokolni, az csak magyarázkodás. Például ha eszel húst, akkor lehetne azt mondani, hogy valójában te csak magyarázkodol, ha a Bibliával indolkod meg, hogy szabad enned, hiszen lehetnél vegán is, amivel állatokat kímélsz meg olcsóbb is (tehát több pénzed marad Jézus szolgálatára). Ha a Bibliával indolklod meg, hogy szabad húst enned, akkor csak nagyobb bűnt követsz el, hiszen Isten kijelentését használtad egy bűnöd elfedezésére, inkább szenvedd el, hogy nem eszel húst. A valóság viszont az, hogy szabad enned húst és ezzel te is jól jársz. Tehát azt, hogy valami helyes vagy nem, nem az fogja eldönteni, hogy számomra az a dolog rossz-e vagy sem. Nem kell, hogy lelkiismeret furdalásom, mert nem száguldottam 180-nal a város közepén, pedig Jézus azt mondta, hogy nem kell törődnünk a testi épségünkkel. Az oltás beadása lehet egyszerre helyes és védheti meg a testi épségedet is.

Valóban sokan Jézusra hivatkozhatnak, amikor beadatják az oltást, viszont vannak olyanok, akik nem csak Jézusra hivatkoznak, hanem a beszédeire is. A 123-mas válaszomban is szinte mindent a Bibliából vettem. Azaz szerintem akkor nem követ el semmi rosszat valaki, ha úgy cselekszik, hogy közben az egész Biblia véleményét figyelembe vette és úgy hozta meg a döntését, a döntés meghozása közben is teljesen vágyakozva az igazságra. Tévedhetni tévedhet, persze, de ilyet hogy azzal, hogy azzal hogy valamit teljes hitből teszek és ezzel megtagadom Jézust, csak akkor mondjál, hogyha te mindig minden esetben tudod és tudtad, hogy mi a helyes! Tudod, hogy minden egyes lépésed az életben Istennek tetsző-e?

2021. szept. 21. 21:56
 133/139 anonim ***** válasza:
Oltás beadása után csak reménykedhetsz, hogy nem kapsz sztroke-ot vagy szívrohamot, ahogyan sokan. Jobbik esetben ekcémát, fáradságot, depressziót.
2021. szept. 22. 15:24
 134/139 anonim ***** válasza:
55%

Hm... a gyerekedet sem viszed orvoshoz, ha vakbélgyulladása van? Vagy eltört a lába? Imádkozol helyette?

Na és az internet? Hogy a fenébe mered használni? Mit ír a Biblia az internetről?

Nem látod, hogy az internetet a sátán találta ki? Hogy minden baromságot terjeszteni lehessen? És minden elmeroggyant mondhassa a hülyeségeit?

2021. szept. 23. 16:50
 135/139 A kérdező kommentje:
#134 Akinek eltört a lába azt nem az oltás fogja meggyógyítani. Vakbélgyulladás esetén meg mütét kell aminek semmi köze az oltáshoz.
2021. szept. 23. 18:19
 136/139 anonim ***** válasza:
Kizárólag Jézusban, a Megváltóban, a Fiúban. Tárgyakat imádni bálványozás. Az hogy ki mennyire bízik bennük, már más kérdés.
2021. szept. 25. 20:10
 137/139 anonim ***** válasza:
51%
Az oltással a véredbe fecskendezik a kis tengeralattjárókat, ahogy volt egy cikkben.
2021. szept. 25. 21:12
 138/139 anonim ***** válasza:

Atommeghajtásúak? Remélem nem, mert együtt érzek a franciákkal.

2021. szept. 25. 21:43
 139/139 anonim ***** válasza:
51%
2021. szept. 27. 11:09
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!