Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Aki nem hisz Jézusban elkárhozik?

Aki nem hisz Jézusban elkárhozik?

Figyelt kérdés
Tehát, valaki hiába jó ember, hiába él házasságban, dolgozik, neveli a gyerekeit, normálisan él, segít másokon, akkor is pokolba kerül mert nem hívő. Ez gáz szerintem Isten nem ilyen. De ha ilyen akkor nem jó. Aki nem hisz már ítélet alatt van mert nem hitt Isten egyszülött Fiának nevében, így irja a biblia. Mivel Jézus a megvalto nélküle nincs bocsanat. De szerintem ezt a vallasok talaltak ki hogy igy magukhoz lancoljak az embereket es dőljön nekik a piz
2021. ápr. 16. 03:53
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
50%
Sztem nem. (Ateista vagyok.)
2021. ápr. 16. 07:03
 2/43 anonim ***** válasza:
Mit jelent az, hogy "Jézusban elkárhozni" ?
2021. ápr. 16. 08:29
 3/43 anonim ***** válasza:
54%

Igen, hisz a kereszténység azzal kreált igényt a vallására, hogy lenyomta az emberek torkán az eredendő bűnt. Vagyis ha szentebb életet élsz az összes szentnél is, ők akkor is bűnösnek fognak tartani, és a bűnhődéstől természetesen csakis az ő hitük tud megszabadítani.

A történelem legkorábbi zseniális marketinghúzása.

2021. ápr. 16. 08:38
 4/43 anonim ***** válasza:
63%

Aki azért nem hisz Jézusban mert nem jutott el hozzá az Evangélium üzenete azokat az embereket az Úr a cselekedetei alapján fogja megítélni. Itt nem csak arra kell gondolni, hogy nem hallott róla, hanem arra is, hogy nem értette meg azt, vagy félre értette és emiatt utasította vissza.

De ha valaki hallotta az Evangélium üzenetét, minden kérdésére kielégítő választ kapott, és mégis vissza utasítja, annak az embernek felelnie kell majd a Teremtő előtt.

2021. ápr. 16. 09:09
 5/43 Demion ***** válasza:
88%

"De ha valaki hallotta az Evangélium üzenetét, minden kérdésére kielégítő választ kapott"

Nagyon sok kérdésemre nem kaptam kielégítő választ, kezdve azzal, hogy miért kellene nekem ezt az egészet elhinnem. Ha már az egyház az evangéliumokban írtakat egzakt tényként, isteni sugalmazásként akarja eladni, nem nekik kellene ezt valamivel bizonyítaniuk?

2021. ápr. 16. 09:55
 6/43 anonim ***** válasza:
26%

Itt nem csak Jézus személyéről van szó, hanem arról az elrendezésről, ami az emberek megváltását eredményezi.

Jézusban hinni tehát azt jelenti, hogy elfogadom Istennek azt az elrendezését, hogy Ő az aki vállalta tökéletes emberként bűntelenül a halált, hogy az emberek vissza kapják Isten új rendjében az örökké tartó élet lehetőségét, amit Ádám eljátszott.

Ha valaki ezt nem hiszi el, vagy nem fogadja el, az nem érez hálát köszönetet Istennek ezért, ennek következtében nem is él ennek megfelelően. Ezért sajnos nem részesülhet abban az ígéretben, hiszen nem is tesz semmit érte.

Sajnos sokan magától értetődőnek veszik ezt, és ugyan úgy szeretnének ebben az ajándékban részesülni, mint akik tesznek is annak érdekében.

Ez olyan volna, mint ha két ember közül csak egy dolgozik, de aki nem dolgozik az is várja, hogy fizetést kapjon.

2021. ápr. 16. 10:05
 7/43 anonim ***** válasza:
100%

"Ha valaki ezt nem hiszi el, vagy nem fogadja el, az nem érez hálát köszönetet Istennek ezért, ennek következtében nem is él ennek megfelelően"

Dehogynem. Egy nem hívő is élhet bűntelenül, az egyetlen különbség hogy nem hisz Istenben.

A kérdés hogy egy minden szempontból jó embert miért kárhoztatna el igazságtalan és gonosz módon az Isten kizárólag azért, mert nem volt hívő?

2021. ápr. 16. 10:09
 8/43 anonim ***** válasza:
100%

A hit az nem munka!

Valakinek vagy van hite, vagy nincs... ezt nem lehet erőltetni.

2021. ápr. 16. 10:31
 9/43 anonim ***** válasza:
20%
Nem is tudom él-e olyan ember a Földön, aki nem hallott Jézusról? Szerintem nem vagy az őserdő mélyén fitymaszorító madzagos emberkék talán.
2021. ápr. 16. 11:11
 10/43 anonim ***** válasza:

Az, hogy hallott róla, még kevés, ahogy le is írták.

8000 vallás sok 100000 istenéről is lehet hallani.

Attól még nem fognak létezni.

2021. ápr. 16. 11:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!