Aki nem hisz Jézusban elkárhozik?
"Nem is tudom él-e olyan ember a Földön, aki nem hallott Jézusról?"
Pl akik a keresztény kultúrán kívül nőttek fel, és különösebben nem tájékozódtak ezügyben.
Ha itt nekiállsz megkérdezni embereket, google keresés nélkül valószínűleg nem sokan tudnák pl a taoizmust ki alapította.
"Szerintem a Pápa elég ismert ember"
A keresztények között bizonyosan.
Szerinted pl. Mongóliában ki a legismertebb vallási tekintély?
Nem tudod?
Miért?
"Még Orbán Vikit is ismerik világszerte"
Hát, nem igazán. Kérdezz meg egy átlag indiait vagy japánt, aligha hallottak valaha Orbánról!
"de a Pápa mindenhol integet, még plakátokon is"
Keresztény országokban. A hinduk között nem sűrűn fogsz ilyen plakátba futni.
"Mongóliát nem mutatják a TV-ben"
Ugye képtelen vagy elképzelni, hogy más országokban MÁST mutat a tv, mint itt?
"Nagyon sok kérdésemre nem kaptam kielégítő választ, kezdve azzal, hogy miért kellene nekem ezt az egészet elhinnem."
Mert nem kell elhinned. Nehogy már mástól várd el, hogy az örök életedet helyetted járja ki, vagy, hogy győzzön meg. Mi hívők üdvözülünk, ti hitetlenek tegyetek és gondoljatok, amit jónak láttok.
"Aki nem hisz Jézusban elkárhozik?"
Igen, de már a héten hetvenszer kitárgyaltuk. Minek kérdezed meg újra, nap mint nap?
"Tehát, valaki hiába jó ember, hiába él házasságban, dolgozik, neveli a gyerekeit, normálisan él, segít másokon, akkor is pokolba kerül mert nem hívő."
Mesélj már. Ismersz olyat, aki egész életében házasságban élt és mindig volt gyereke? Gyerekkorában is? Ha nincs ilyen, akkor miért emeled ki az életének ezen szakaszát? Csak nem azért, mert látszólag ekkor volt a legjobb? Ugye érted, h mire célzok?
És ha amúgy is a szeretetet kedveli az illető, akkor meg is fog térni. HA meg nem hajlandó, akkor valami stikli van a dologban
"Nem is tudom él-e olyan ember a Földön, aki nem hallott Jézusról? Szerintem nem vagy az őserdő mélyén fitymaszorító madzagos emberkék talán."
Mindenesetre az itt izguló ateisták hallottak róla, úgyhogy nekik nem lehet ez a mentségük :)
"Az, hogy hallott róla, még kevés, ahogy le is írták.
8000 vallás sok 100000 istenéről is lehet hallani.
Attól még nem fognak létezni."
A hívők számára is ennyi létezeik elvileg, mégis ki tudtuk szűrni, h melyik az igaz. Úgyhogy ez nem lehet kifogás. Mi leszünk az ellenpélda ítéletkor. Mi sem azért hiszünk, mert leírták, hanem utánajártunk a dolgoknak. Ahelyett, hogy gyenge, könnyedén cáfolható kifogásokat kreáltunk volna.
"Valakinek vagy van hite, vagy nincs... ezt nem lehet erőltetni."
Hite mindenkinek van. Amit nem látsz, de logikusan meggyőződtél arról, hogy van, az a hit. Kismillió ilyen dolog van, amiben hiszel. A hit nem valami misztikum, hanem a logikus gondolkodás termése.
Úgyhogy ez sem lehet kifogás ítéletkor.
"Egy nem hívő is élhet bűntelenül, az egyetlen különbség hogy nem hisz Istenben."
Minden ember követ el bűnt. Kivéve Jézust.
"A történelem legkorábbi zseniális marketinghúzása."
A materializmus. Egyetértek
"Igen, hisz a kereszténység azzal kreált igényt a vallására, hogy lenyomta az emberek torkán az eredendő bűnt. "
Miért, mi a kereszténység, ha nem egy vallás? Tehát az írtad: "egy vallás azzal kreált vallást magának"... Ennek semmi,értelme:)
És gondolod, hogy több ezer évvel ezelőtt a zsidók csak azért tevékenykedtek, hogy belőlük kialakuljon a kereszténység, és majd valamikor pár püspök és a pápa jól éljen egy másik földrészen? Ez aztán az önzetlenség!
"A kérdés hogy egy minden szempontból jó embert miért kárhoztatna el igazságtalan és gonosz módon az Isten kizárólag azért, mert nem volt hívő?"
Senki sem abszolút jó, csak az Isten, és akit az ISten jóvá tesz. ennek feltétele Krisztusban való hit. Önmagadtól nem tudsz jó lenni. Próbáld betartani a tízparancsolatot. Ideig óráig megy, aztán legyőz a bűn. Pont erre volt hivatott a törvény szövetsége, hogy ezt bizonyítsa az embernek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!