Hívők, szerintetek, ha egy fiatal játszik a GTA-val, akkor bűnt követ el, és a elkárhozik?
A GTA egy olyan videójáték, amiben van verekedés, lövöldözés, káromkodás, és még hogy polgárpukkasztóbb legyen a felsorolás, egy kis erotika is.
Mit gondoltok, ha egy fiatal ilyen játékkal játszik, akkor Isten szemében bűnt követ el, és ha "nem hagy fel vele", a pokolba kerül?
Köszönöm a válaszokat.
Azt tapasztaltam, hogy a hívők nem úgy vélekednek a dolgokról, hogy valamivel ártasz-e valakinek, vagy sem. Hanem úgy ítélkeznek, hogy ez bűn, az meg nem bűn. Ha valami bűn, akkor = kárhozat.
A kérdés azért érdekes, mert a fiatalok köztudottan játszanak videójátékokkal, így jön a kérdés, hogy véleményük szerint Isten vajon hogy gondolkodik erről.
Vajon Isten tényleg képes lenne a kárhozatra küldeni azért valakit, mert egy ilyen játékkal nyomul?
20:29
A szexet nem kerülöm, bizony rágerjedek a barátnőmre lazán, ha együtt vagyunk. Pszichopata nem vagyok, viszont a Bibliát időnként olvasom a szentírástudomány fényében, érdekes olvasmány, de amúgy nem az alapján élem az életemet. Ebből gondolom rájöttél, hogy nem vagyok hívő. :-)
Tehát akkor, ha jól értem a válaszod hallgatólagosan az, hogy ha valakire nincs rossz hatással a játék, akkor nem kerül kárhozatba?
Na, ez király. 1-0 tehát a GTA javára.
Mivel, nem vagy hivo, igy ertelemszeruen a pokolba kerulsz, gta ide, vagy oda.
Ez olyan, mintha egy kutya kerdezne, ha sokat eszik, szalonna lesz belole, mint a disznobol?
Asperrimus...
Nem értem, minek kell ilyen nyakatekert választ adni, hogy aztán nekem kelljen kibogozni, hogy mit is gondolsz. Egy igen-nem is megtette volna.
Avagy nem olvastad-e az Írásban, hogy a te beszéded legyen igen-igen, nem-nem, és minden ami ezen felül van, az a gonosztól való?
(A félreértések elkerülése végett, nem hiszek a pokolban, még a Biblia sem tanít róla, csak alaposan kifacsartak pár igét. A Kérdés a hívők szemszögéből lett feltéve, akik pokol-menny [katolikusoknál még "purgatóriumban" is] gondolkodnak.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!