Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hívők, szerintetek, ha egy...

_Harry Potter_ kérdése:

Hívők, szerintetek, ha egy fiatal játszik a GTA-val, akkor bűnt követ el, és a elkárhozik?

Figyelt kérdés

A GTA egy olyan videójáték, amiben van verekedés, lövöldözés, káromkodás, és még hogy polgárpukkasztóbb legyen a felsorolás, egy kis erotika is.

Mit gondoltok, ha egy fiatal ilyen játékkal játszik, akkor Isten szemében bűnt követ el, és ha "nem hagy fel vele", a pokolba kerül?

Köszönöm a válaszokat.

2015. okt. 14. 19:46
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
63%
Ha nem a valóságban teszi nem.
2015. okt. 14. 19:59
 2/25 anonim ***** válasza:
58%
Hívők szerint akkor is elkárhozol, ha csak szimplán élvezetből kefélsz.
2015. okt. 14. 20:00
 3/25 anonim ***** válasza:
58%
Nem számít bűnnek, mert senkinek nem ártasz vele.
2015. okt. 14. 20:10
 4/25 anonim ***** válasza:
18%
A Szexet kerüld mert arra rágerjedsz a valóságban is, viszont attól hogy kinyírsz valakit a játékban attól nem lesz vágyad arra hogy a valóságban is megölj valakit. (Feltéve hogy nem vagy pszichopata) Ha úgy érzed rossz hatással van rád a játék, akkor hagyj fel vele, ha nem akkor úgy gondolom nincs mitől félned. (Persze ha rendesen élsz szellemi életet mellette, olvasod a Bibliát stb.)
2015. okt. 14. 20:29
 5/25 A kérdező kommentje:

Azt tapasztaltam, hogy a hívők nem úgy vélekednek a dolgokról, hogy valamivel ártasz-e valakinek, vagy sem. Hanem úgy ítélkeznek, hogy ez bűn, az meg nem bűn. Ha valami bűn, akkor = kárhozat.

A kérdés azért érdekes, mert a fiatalok köztudottan játszanak videójátékokkal, így jön a kérdés, hogy véleményük szerint Isten vajon hogy gondolkodik erről.

Vajon Isten tényleg képes lenne a kárhozatra küldeni azért valakit, mert egy ilyen játékkal nyomul?

2015. okt. 14. 20:29
 6/25 A kérdező kommentje:

20:29

A szexet nem kerülöm, bizony rágerjedek a barátnőmre lazán, ha együtt vagyunk. Pszichopata nem vagyok, viszont a Bibliát időnként olvasom a szentírástudomány fényében, érdekes olvasmány, de amúgy nem az alapján élem az életemet. Ebből gondolom rájöttél, hogy nem vagyok hívő. :-)

Tehát akkor, ha jól értem a válaszod hallgatólagosan az, hogy ha valakire nincs rossz hatással a játék, akkor nem kerül kárhozatba?

Na, ez király. 1-0 tehát a GTA javára.

2015. okt. 14. 20:35
 7/25 gnoomage ***** válasza:
23%
Ha élvezed egy másodpercig is a sexet vagy fél másodpercig megirigyled valakinek a cipőjét bűnt követsz el. Szerinted az hogy emberek százait mészárolod le fejben semmiség de egy kis öröm súlyos bűn?...Bár, a keresztes hadjárat is csak erről szól. Ki tudja, magas ez a sok érthetetlen ellentmondás a vallásokban.
2015. okt. 14. 20:51
 8/25 anonim ***** válasza:

Mivel, nem vagy hivo, igy ertelemszeruen a pokolba kerulsz, gta ide, vagy oda.

Ez olyan, mintha egy kutya kerdezne, ha sokat eszik, szalonna lesz belole, mint a disznobol?

2015. okt. 14. 20:54
 9/25 anonim ***** válasza:
54%
Mindenesetre jó úton halad ahhoz, hogy ott végezze, de amíg itt van, addig dönthet....Ám ha ilyesmivel játszik, nem ez a legnagyobb problémája. Ez inkább a még nagyobb problémájának egy indikátora. Az juttatja az általad firtatott helyre, hacsak máshogy nem dönt az erre alkalmas időben: akkor, amikor Jézus megszólítja.
2015. okt. 14. 22:10
 10/25 A kérdező kommentje:

Asperrimus...

Nem értem, minek kell ilyen nyakatekert választ adni, hogy aztán nekem kelljen kibogozni, hogy mit is gondolsz. Egy igen-nem is megtette volna.

Avagy nem olvastad-e az Írásban, hogy a te beszéded legyen igen-igen, nem-nem, és minden ami ezen felül van, az a gonosztól való?

(A félreértések elkerülése végett, nem hiszek a pokolban, még a Biblia sem tanít róla, csak alaposan kifacsartak pár igét. A Kérdés a hívők szemszögéből lett feltéve, akik pokol-menny [katolikusoknál még "purgatóriumban" is] gondolkodnak.)

2015. okt. 14. 23:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!