Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Aki nem hisz Jézusban elkárhozik?

Aki nem hisz Jézusban elkárhozik?

Figyelt kérdés
Tehát, valaki hiába jó ember, hiába él házasságban, dolgozik, neveli a gyerekeit, normálisan él, segít másokon, akkor is pokolba kerül mert nem hívő. Ez gáz szerintem Isten nem ilyen. De ha ilyen akkor nem jó. Aki nem hisz már ítélet alatt van mert nem hitt Isten egyszülött Fiának nevében, így irja a biblia. Mivel Jézus a megvalto nélküle nincs bocsanat. De szerintem ezt a vallasok talaltak ki hogy igy magukhoz lancoljak az embereket es dőljön nekik a piz
2021. ápr. 16. 03:53
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:

#30: Ez nem így van. Isten (Allah), már Mohamed előtt rengeteg prófétát bízott meg, hogy intse a saját népét az egyistenhitre. (PL: Ábrahám, Mózes, Izsák, Jézus... sőt még sok olyan is akinek a neve sem maradt fent)

De ne csinálj úgy, mintha a keresztények Istene, esetén nem állna fent ugyanaz a kérdés... :)

2021. ápr. 16. 19:25
 32/43 anonim ***** válasza:

"Isten (Allah), már Mohamed előtt rengeteg prófétát bízott meg, hogy intse a saját népét az egyistenhitre. (PL: Ábrahám, Mózes, Izsák, Jézus... sőt még sok olyan is akinek a neve sem maradt fent)"

És az említett tibeti parasztember honnan hallott volna bármelyikről is?

Arról már nem is beszélve hogy valahogy a Korán megjelenése előtt még egyiküket sem tartotta sehol senki muszlim prófétaként számon.

Szóval hogy európában léteztek zsidó-keresztény próféták, az semmit nem jelentett a világ túlfelén élőknek. Muszlem szempontból pedig még annyit se, hisz róluk még Európában sem hallott senki kb 1400 évvel ezelőttig.

2021. ápr. 16. 19:30
 33/43 anonim ***** válasza:

#32: Figyelj jó indulattal mondom, hogy nem érted...

A tibeti parasztember népéhez is jöhetett próféta, csak nem maradt fent a neve.

"Arról már nem is beszélve hogy valahogy a Korán megjelenése előtt még egyiküket sem tartotta sehol senki muszlim prófétaként számon."

Csak egyetlen Isten van. És ugyanaz az Isten, küldött prófétákat a zsidókhoz is például. Allah arabul van jelentése: Egyetlen Isten

Ő ugyanaz az Isten akiről Jézus is beszélt annak idején.

Azért kellett Mohamed prófétának "jönnie", mert a keresztények elferdítették a Jézus által átadott kinyilatkoztatásokat.

Remélem nem kavarok akkora indulatokat ezzel, mint nemrégen, csupán bemutatom a muszlim nézőpontot, amennyire szerény képességeimtől tellik.

2021. ápr. 16. 19:40
 34/43 anonim ***** válasza:

"A tibeti parasztember népéhez is jöhetett próféta, csak nem maradt fent a neve."

Akkor a parasztember ugyanúgy mehetett a lecsóba automatikusan...

"Ő ugyanaz az Isten akiről Jézus is beszélt annak idején."

Annak idején, amikor Jézus beszélt róla, erre mégsem jött rá senki. A muszlim tanok és Jézus között sehol semmi nyoma semmi kapcsolatnak a Korán előttről.

2021. ápr. 16. 19:49
 35/43 anonim ***** válasza:

#34: "Akkor a parasztember ugyanúgy mehetett a lecsóba automatikusan..."

Na ezt nem értem :D Isten tudja, ha Te hiszel benne. Isten mindenről tud.

Ha a tibeti parasztember hitt Istenben, -köszönhetően a prófétájának akinek nem maradt fent a neve- akkor Isten arról mindenképpen tud. Nem merül feledésbe a hite.

"Annak idején, amikor Jézus beszélt róla, erre mégsem jött rá senki. A muszlim tanok és Jézus között sehol semmi nyoma semmi kapcsolatnak a Korán előttről."

Nézd, én nem győzködlek semmiről sem. Nyugodtan higgy amiben csak szeretnél. Ez a Te utad. :)

2021. ápr. 16. 20:02
 36/43 anonim ***** válasza:

"Ha a tibeti parasztember hitt Istenben, -köszönhetően a prófétájának akinek nem maradt fent a neve- akkor Isten arról mindenképpen tud"

Ha valakiről egyáltalán nem marad fent semmilyen infó, akkor nem volt sem jelentős, sem széles körű hatása. Vagyis ha járt is arra próféta, a legtöbbekhez nem jutott el a híre.

2021. ápr. 16. 20:07
 37/43 anonim ***** válasza:

"Ha valakiről egyáltalán nem marad fent semmilyen infó, akkor nem volt sem jelentős, sem széles körű hatása. Vagyis ha járt is arra próféta, a legtöbbekhez nem jutott el a híre."

Vagy az is lehet, hogy ez azért van, mert rögtön elutasították a prófétát, és Isten üzenetét nem ? A Korán számos ilyen esetről beszámol.

Nem tudom hogyan történt pontosan, hiszen nem voltam ott, és nem vagyok vallástudós sem. Korlátozott a tudásom, de hiszek Istenben.

2021. ápr. 16. 20:12
 38/43 anonim ***** válasza:

"Vagy az is lehet, hogy ez azért van, mert rögtön elutasították a prófétát, és Isten üzenetét nem ? A Korán számos ilyen esetről beszámol."

Negatív tartalmú írásokat is számtalan alkalommal jegyeztek ám fel emberek. Már annak is 0 közeli az esélye hogy egy olyan fura figurát se említsen meg senki aki az egész vidéken minden egyes embernek prófétálni próbált és mindenki kivétel nélkül elutasította. De hogy az egész világon mindenütt úgy létezzenek muszlim próféták hogy sehol semmi nyomuk nem maradt, erre már gyakorlatilag 0 az esély.

Meg azért belegondolva Allahról sem fest kimondottan fényes képet, hogy Mohamed előtt évezredekig kereken 0%-os hatásfokkal terjedt az üzenete.

2021. ápr. 16. 20:18
 39/43 anonim ***** válasza:

"Meg azért belegondolva Allahról sem fest kimondottan fényes képet, hogy Mohamed előtt évezredekig kereken 0%-os hatásfokkal terjedt az üzenete."

Ez nem igaz, mert létrejött a zsidó, majd a keresztény vallás. Mindkettő Isten hatására, csak később eltértek az eredeti üzenettől.

Én nem kérem, hogy higgy Istenben, ez Rád van bízva. Tiéd a döntés. Én köszönöm, hogy ilyen kultúráltan tudunk/tudtunk erről beszélgetni, mert nagyon ritka tapasztalataim szerint. :)))

2021. ápr. 16. 20:41
 40/43 anonim ***** válasza:

Hát, azt hiszem erről nem fogunk dűlőre jutni, mert ez tényleg ilyen vagy elhiszed, vagy nem dolog. Én a magam részéről erősen szkeptikus beállítottságú vagyok.

De köszönöm én is a kultúrált eszmecserét!

2021. ápr. 16. 20:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!