Hiszek Jézusban teljes szívemből. De még nem választottam irányzatot. Jehova utál engemet?
"Jehova utál engemet?"
Nem, sőt szeretetét azzal nyilvánítja ki, hogy nem kényszerít egyetlen vallásba sem.
A hit a szívből jön, a vallás a külsőségek megnyilvánulása.
Először tanulmányozzad hited elmélyítésére az eredetihez legközelebb álló, (tehát nem a friss szekták átírta!) Bibliát, aztán dönthetsz arról, melyik közösségnek leszel tagja!
"Hiszek Jézusban teljes szívemből." Ennyi tökéletesen elegendő.
Próbáld követni, megérteni a tanításait, végezz lelki gyakorlatokat, de a Bibliát nyitott szívvel és ugyanakkor kritikusan tanulmányozd, mert sok benne a hamis rész. Próbáld megtalálni, hogy mi az benne, ami harmóniában lenne Jézus tanításaival, és szellemiségével.
Sok sikert!
Minden spirituális útra kb igaz, hogy kb 5 %-át adják az írások, a többi a gyakorlás, a belső munka.
Legyél katolikus, vannak csodák, sok orvos és tudós is hívő. Katolikus egyetemek, mint a Pázmány Péternek is van pl. bölcsész és informatikai kara is. A döntés a tied.
Orvosok:
Harvard Business School egyik volt professzora, aki ateista volt előtte inkább:
https://www.youtube.com/watch?v=EWDevlijGUI
Ez is egy jó videó szerintem, pont evangelizációról szól, igen jól érvel a püspök atya a hit mellett:
5-ös vagyok.
Szerintem nincs igazad 7-es.
Részemről szkeptikus és ateista voltam 15 éve még, van két diplomám (az egyik egy mérnöki), egy sikeres vállalkozást felépítettem, -lett időm és pénzem- a csajozások között elkezdtem gyakorolni egy kínai spirituális irányzatot.
Az egész világképem megváltozott a gyakorlás eredményeképp.
Sokkal mélyebben megértettem mi a világ, mennyivel több minden van, mint amit a hétköznapi világnak gondolunk.
Semmilyen dogmát, vallást, agymosást nem kaptam, pusztán a gyakorlások során valahogy folyamatosan születik bennem egy sokkal szélesebb megértése a Vilàgnak.
Értem (érteni vélem) a különböző vallásokat, -elfogadom őket-, és bár én ebben nem osztozom, de làtom a különböző spirituális utak hasznosságát és hitelességét.
A gyakorláson 95%-a oda esik, amit a mainstream tudomány sötét anyagnak és sötét energiának hív.
Nem átadni akarom ezt, nem meggyőzni bárkit, csak el akartam mondani, hogyha valaki a széles világlátását még szélesebbre nyitja, akkor kb kizárt hogy ne kezdje el megérteni és elfogadni a vallásokat is.
Pont a római katolikusba születtem bele, de elutasítom a purgatóriumot, a Mária közbenjárót. Jézus ilyenekről nem tanított. Csak mennyről és pokolról.
https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR1YCl8awydRSIFPXoU1n..
amúgy ez a videó számomra meggyőzött és nem tudja semmi sem le rombolni a hitemet szerintem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!