A tanúk miért pont a Jehova nevet választották maguknak?
Ezek is lehettek volna nem?
Adónaj
El-Saddai
Elóhim
Jahve
Örökkévaló
Úr tanúi
Mert nyilvánvalóan fontosabb nekik hogy a világnak tetszelegjenek, minthogy az imádott Istenük nevét ne helytelenül ejtsék ki.
Legalábbis nagyon szeretnek azzal példálozni, hogy pár száz éves versekben egy költő Jehova névvel illette a keresztény istent, vagy hogy eredetileg Károli is ezt a fordítást használta. Az pedig valahogy nem izgatja őket, hogy egy ideje már nyilvánvaló tény hogy a jehova csak egy hibás félreolvasából eredő műszó...
Szia
Az általad említette "nevek", azok inkább címek, illetve az Isten szó másik nyelven.
Magyarul Isten általánosan elfogadott neve a Bibliában többnyire Jehova fordítással van visszaadva, bár pontosan nem tudjuk hogyan ejtették ki sok ezer évvel ezelőtt Isten nevét.
De az is előfordulhat, hogy másik nyelven Jahve tanúinak hívnak minket.
Miért ezt a nevet?
Mert olyan emberek világméretű keresztényi közössége vagyunk, akik tevékenyen tanúskodnak Jehova Istenről és az emberiséget érintő szándékairól. Hitnézeteink kizárólag a Biblián alapulnak.
Írhatok rólnk bővebben is ha érdekel.
Talán még az Ézsaiás 43:10-12 és a Cselekedetek 15:14-et, említhetném, amely Isten azon szándékára hívja fel a figyelmet, hogy vegyen „népet az ő nevének” a nemzetek közül.
&2
" fontosabb nekik hogy a világnak tetszelegjenek,"
Tévedés, a világnak ez egyáltalán nem tetszik. Ha tetszene, akkor nagyon sokan volnánk.
Ugyan is a prófécia szerint, a világban vannak többen, hogy Jézus szavaival éljek: "nagyon kevesen vannak" akik megmentésben fognak részesülni.
A többit pedig a Testvérek már leírták.
Címek?
Akkor miért nem Jézus tanúi vagytok?
Az apostolok Jézusról tettek tanúbizonyságot !!!
"Az Isten nevének a kiejtését illetően, mi is tisztában vagyunk azzal, hogy senki sem tudja a pontos kiejtését. Ezért ugyanannyira valószínű az, hogy a Jahve vagy a Jehova változat a jó"
Azért ez nem egészen igaz. A jehova szót anno a tetragramot és az Úr szó magánhangzóit összeolvasva írták le tévedésből.
Azaz van egy Jahve nevünk, ami lehet hogy helyes, lehet hogy nem.
Másrészt van egy Jehova nevünk, amiről már tudjuk hogy az csak egy hiba.
Akkor a kétehetőség közül hogy lehet ahhoz ragaszkodni, ami garantáltan rossz?
"Tévedés, a világnak ez egyáltalán nem tetszik. Ha tetszene, akkor nagyon sokan volnánk."
Olvasd el újra a kommentem, legyél szíves, mert nagyon mellélőttél! Köze nem vot ehhez annak amit írtam!
"Magyarul Isten általánosan elfogadott neve a Bibliában többnyire Jehova fordítással van visszaadva, bár pontosan nem tudjuk hogyan ejtették ki sok ezer évvel ezelőtt Isten nevét."
" De mivel a régi magyar bibliafordításokban a Jehova névként lett elterjedt a magyar nyelven és más magyar művekben is így utalnak rá, ezért a megszokott magyar nyelven használjuk."
Frászt. Magyarul a legelterjedtebb név: Isten. Ezt mindenki érti, tudja, miről -és kiről- van szó, ezenkívül a kiejtésével sincs probléma és biztosan nem félreolvasás eredménye.
Szemben a Jehovátokkal, amit rajtatok kívül senki nem használ...
Kedves Kérdező:
"Az apostolok Jézusról tettek tanúbizonyságot !!!"
Igen, arról, hogy Ő a megígért messiás, Isten új szövetség Követe, akit Jehova ígért, akit vártak.S nem arról, hogy Ő a mindenható Isten.
Erről beszéltek, erről tanúskodtak, hogy megtörtént, Ő volt az, aki a tetteivel helyre állítja Atyja: Jehova Isten eredeti szándékát.
Nem arról, hogy ki a Teremtő Isten. Azt tudták a Zsidók is, hogy Isten nem egyenlő azzal aki a megváltásról gondoskodik, akit majd Isten küld.
Egyébként akkor ez a prófécia, hogyan teljesedne?
(Ézsaiás 2:2) 2 És úgy lesz a napok befejező részében, hogy szilárdan áll majd Jehova házának hegye a hegyek teteje fölött, és magasabbra emeltetik a domboknál, és oda fognak özönleni mind a nemzetek.
Azt írja, hogy az utolsó napokban, sok nemzetből fogják felismerni Istent, és a szándékát. Ennek az egyike Jézus feladata volt, Isten, Őt használta fel, hogy helyre álljon a Földre vonatkozó örök élet.
Erről is tanúskodni kell, és magáról az Atyáról is, akikről a Héber iratokban szereplők is Tanúk voltak.
Sőt magát Jézust is Hű tanúnak nevezi a Jelenések könyve, aki kitartott az Atyja mellett lojálisan, mindent úgy téve, ahogy az Atyja megtanította neki.
Így mind a kettőjükről tanúskodni kell. Az Atyáról is, hogy az emberek megismerjék, hogy Ő teremtő, és arról is, hogy ki volt az akit küldött, aki a megváltásról gondoskodott. Az egyik pedig nem zárhatja ki a másikat.
(Ézsaiás 43:10, 11) 10 „Ti vagytok az én tanúim — ez Jehova kijelentése —, igen, szolgám, akit kiválasztottam, hogy ismerjetek és higgyetek bennem, és megértsétek, hogy én ugyanaz vagyok. Előttem Isten nem formáltatott, és utánam sem lett egy sem. 11 Én, én vagyok Jehova, és rajtam kívül nincs megmentő.”
Jehova Találta ki, hogy milyen jogi megmentésről gondoskodik, a Fia pedig elvállata ezt a feladatot.
Ettől függetlenül nem emelhetjük Jézust az Atyja főlé, sem egyenlővé, de ki sem hagyható, Mert hála, és köszönet jár neki ezért. Amit az engedelmességünkkel tudunk kimutatni. Hiszen most Ő vezeti a Népet, mint Isten kinevezett királya. Most és még Ezer éven át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!