Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A tanúk miért pont a Jehova...

A tanúk miért pont a Jehova nevet választották maguknak?

Figyelt kérdés
2018. jún. 3. 17:07
1 2
 11/16 KZitus ***** válasza:
0%

A Akkor miért nem Jézus tanúi vagytok?" - kérdezed.

nem veszed figyelembe az Ézsaiás 43:10-12 és a Cselekedetek 15:14-et. Nem Krisztus szerez népet, hanem Jehova. Bár, mivel Krisztus követői vagyunk, így keresztények is.

De azt, hogy Isten népet szerez a nevének, azt Krisztus első tanítványai(keresztények) is tudták, és írták le.

2018. jún. 4. 15:18
 12/16 Alex Fly ***** válasza:
82%

@10: köszönöm. Tökéletesen alátámasztottad Isten Igéjével, hogy az egész jehovizmus tévtanokra épül.

Hogy is idézted Ézsaiást?

" Én, én vagyok Jehova, és rajtam kívül nincs megmentő.” (Ézsaiás 43:11)

Avagy Károli szerint:

"Én, én vagyok az Úr, és rajtam kivül nincsen szabadító!"

Azt is tudjuk, ki az, aki megszabadított minket. Nem más ő, mint Jézus (Jesua/Jehosua=a szabadító Úr)

@KZitus:

"De azt, hogy Isten népet szerez a nevének, azt Krisztus első tanítványai(keresztények) is tudták, és írták le."

Pontosan. És ugye Isten népét az Ő nevéről nevezték (és nevezik azóta is) keresztyéneknek...

Q.E.D.

2018. jún. 4. 18:01
 13/16 KZitus ***** válasza:
0%

Szia

Ezek további okok, amiért a Jehova nevet választottuk:

Tudják meg az emberek, hogy te, akinek a neve Jehova, egymagad vagy a legfelségesebb Isten az egész föld felett”

Zsoltárok 83:18.

„Tudjátok meg, hogy Jehova az Isten; ő alkotott minket, és hozzá tartozunk”

Zsoltárok 100:3.

„Én vagyok Jehova. Ez a nevem. Senki másnak nem adom dicsőségemet, sem dicséretemet a faragott bálványoknak”

Ézsaiás 42:8.

„Mindenki, aki segítségül hívja Jehova nevét, megmenekül”

Róma 10:13.

„Természetesen minden háznak van építője, de Isten az, aki mindent megalkotott”

Héberek 3:4.

„Emeljétek föl szemeteket az égre, és nézzétek! Ki teremtette mindezt? Az, aki szám szerint hozza elő őket, mint egy sereget, és mindegyiket nevén szólítja. Hatalmas és tevékeny energiájának és bámulatos erejének köszönhetően egy sem hiányzik közülük”

Ézsaiás 40:26.

2018. jún. 8. 16:38
 14/16 Alex Fly ***** válasza:
ApCsel 4:12 szándékosan maradt ki? Vagy ApCsel 20:28?
2018. jún. 8. 18:32
 15/16 KZitus ***** válasza:
0%
Alex Fly nem tudom mire gondolsz, de a TE felsorolásodhoz még a 1Péter 5:2-4; az Efézus 4:11 is illik
2018. jún. 8. 20:09
 16/16 KZitus ***** válasza:
0%

Alex Fly

Hamarosan mindenki igza és tévedése napvilágra kerül

"Hogy is idézted Ézsaiást?

" Én, én vagyok Jehova, és rajtam kívül nincs megmentő.” (Ézsaiás 43:11)

Avagy Károli szerint:

"Én, én vagyok az Úr, és rajtam kivül nincsen szabadító!"" - amikor Ézsaiás ezeket a szavakat írta, Krisztus mint szabadító nem jöhetett szóba, hiszen söbb száz évvel később született - egyrézt!

Másrészt Ézsaiás a szavait a zsidó népnek mondta, Krisztus pedig "mindenki"sabadítója!

Te is élő példa vagy arra, mi történik, amikor a Biblia fordítói kiveszik Isten Jehova nevét a fordításkor, mert így jól össze lehet zavarni az olvasót, hogy kiről is olvas?: Jehováról, vagy a Fiáról Krisztusról!

"Azt is tudjuk, ki az, aki megszabadított minket. Nem más ő, mint Jézus (Jesua/Jehosua=a szabadító Úr)" - teljesen egyet értek ezzel a meglátásoddal, mert a Biblia is ezt mondja, nincsen másik név az ég latt, aki által megmentésünk lehetne. Csakhogy a Megmentőt, Jézus Krisztust az Atyja Jehova küldte el az érdekünkbe, hogy kivegyen a bűnből, amit Ádám hozott ránk.

Tehát elsősorban Jehovának lehetünk hálásak Krisztusért.

2018. jún. 8. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!