Miért pont Amerikából indult el szinte az összes szekta megalakulása, mint pl. a Jehova tanúi egyháza is?
Miért nem keletről,miért nem Európából,miért pont Amerika? Szinte minden rosszat az óceánon túlról kaptunk.
Miért?
Ez nem elgondolkodtató?
Évszázadokon keresztül Amerikában volt a legnagyobb vallásszabadság, ezért ott sokkal szökkentek szárba az ilyesmik.
Tény, hogy sok rossz is jött onnan, de azért van rosszabb dolog is, mint az olyan vallások, amik neked vagy nekem esetleg nem tetszenek.
Kösz a válaszokat!
2es megmondom őszintén,hogy engem az iszlám különösképen nem zavar. Ők hisznek amiben hisznek,ha nyugat nem dugja bele az orrát a dolgaikba talán nem is tudjuk,hogy léteznek. De ez már politika. Lehet,hogy az iszlám agresszív de ami a szektákat illeti ők nem agresszívek de viszont lehet,hogy sokkal veszélyesebbek.
Kedves utolsó megpróbálok eleget tenni kérésednek és leírom,hogy mire célzok.
Ugye mindannyian tudjuk,hogy a próféták meg a kereszténység kialakulása honnan indult.
Na most, Kolumbusz felfedez egy új Kontinenset és stb. stb létre jön Amerika a "lehetőségek országa". És hirtelen úgy jönnek létre a különböző "vallások"mint eső után a gomba. Új próféták születnek meg és eddig nem hallott tanokat kezdenek hirdetni és szép lassan kialakul egy csomó olyan hitvallás ami néha szemetszúróan nagyon távol áll a Krisztus tanításaitól,gondolok itt pl. Mormonok,Jehova tanúi,scientologia stb. ki tudja még hány van ami számomra ismeretlen.
Mikor azt írtam,hogy ihletett akkor tulajdonképen azokra a Bibliában említett prófétákra gondoltam akik Istentől kapták az útmutatást.
Na akkor a kérdésem az lenne,hogy azok az új vallások alapítói kitől kaptak útmutatást amikor "kipattant"a fejűkből,hogy egy új keresztény irányzatot hoznak létre?
Istentől? Ennyire eltérően gondolkodna Isten,hogy egyiknek ezt sugallja a másiknak meg amazt?
Tényleg Isten keze van benne?
Remélem megérted,hogy mire gondolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!