A Jézusba vetett hit, hogyan szabadít meg a bűneinktől?
Jn 8:21-36 (különösen a 28. és 31-32. verset ajánlom figyelmedbe):
"Majd Jézus ismét szólt hozzájuk: Én elmegyek, és keresni fogtok engem, de meghaltok bűnötökben: ahova én megyek, oda ti nem jöhettek. Erre ezt mondták a zsidók: Csak nem akarja megölni magát, hogy azt mondja: Ahova én megyek, oda ti nem jöhettek? Ő így folytatta: Ti lentről valók vagytok, én pedig fentről való vagyok; ti e világból valók vagytok, én nem e világból való vagyok. Ezért mondtam nektek, hogy meghaltok bűneitekben: mert ha nem hiszitek, hogy én vagyok, meghaltok bűneitekben. Megkérdezték tehát tőle: Ki vagy te? Jézus így válaszolt nekik: Az, akinek kezdettől fogva mondom magamat. Sok mindent kellene mondanom rólatok és ítélnem felőletek, de igaz az, aki elküldött engem, és én azt mondom a világban, amit tőle hallottam. Ők nem ismerték fel, hogy az Atyáról szólt nekik. Jézus tehát ezt mondta: Amikor felemelitek az Emberfiát, akkor tudjátok meg, hogy én vagyok, és önmagamtól nem teszek semmit, hanem azt mondom, amire az Atya tanított engem. És aki elküldött engem, velem van: nem hagyott egyedül, mert mindig azt teszem, ami neki kedves.
Amikor ezeket mondta, sokan hittek benne. Így szólt akkor Jézus azokhoz a zsidókhoz, akik hittek benne: Ha ti megtartjátok az én igémet, valóban tanítványaim vagytok; megismeritek az igazságot, és az igazság megszabadít titeket. Ők ezt kérdezték tőle: Ábrahám utódai vagyunk, és soha nem voltunk szolgái senkinek. Hogyan mondhatod hát: Szabadok lesztek? Jézus így válaszolt nekik: Bizony, bizony, mondom nektek, hogy aki bűnt cselekszik, az a bűn szolgája. A szolga pedig nem marad a házban örökre: a fiú marad ott örökre. Ha tehát a Fiú megszabadít titeket, valóban szabadok lesztek."
Nemmtudom hogy a megrontásért megbocsájt e, az ember egyébként sem egy állandó, lehet megteszi, és traumatizálja a bűntudata, és soha többé nem teszi meg.
Nem hiszem hogy a bűn a lényeg, inkább a bűnre adott reakció, változás.
Jn 8:28 "Jézus tehát ezt mondta: Amikor felemelitek az Emberfiát, akkor tudjátok meg, hogy én vagyok, és önmagamtól nem teszek semmit, hanem azt mondom, amire az Atya tanított engem."
Jn 8:30-32 "Amikor ezeket mondta, sokan hittek benne. Így szólt akkor Jézus azokhoz a zsidókhoz, akik hittek benne: Ha ti megtartjátok az én igémet, valóban tanítványaim vagytok; megismeritek az igazságot, és az igazság megszabadít titeket."
A pedofília nem összeegyeztethető a keresztény hittel. Tehát az elbukás sem megengedett. Sose tért meg, aki nem hagyja el ezt a durva bűnét. Ez hasonló ahhoz, hogy aki megtért, az nem fog embert ölni!
Komoly bűnt többé nem tud elkövetni, aki megtért, mert Isten törvénye a szívébe van írva. A bűneinket, jellemhibáinkat nekünk kell felismerni és törekedni elhagyni. Isten is részt vesz a tisztítási folyamatban.
"Mert megfenyíti az Úr, akit szeret, s megostoroz mindenkit, akit fiává fogad. Maradjatok állhatatosak a fenyítéskor: Isten úgy bánik veletek, mint fiaival."
Én, mint aki voltam keresztény, nem hiszek már semmi ilyenben.
Viszont ezzel a cikkel egyetértek:
"Viszont ezzel a cikkel egyetértek:
Ez a cikk csúsztatás. Kiemel két példát, ami nem is reprezentatív, és ráhúzza az összes megtért egyénre. Ez így nem hiteles. Azért, mert egyes presbiterek nem viselkednek helyesen, a nem presbiter, maradék 99,9% még lehet jó ember Krisztusban
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!