Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus Krisztus életére, és...

Jézus Krisztus életére, és halálára miért nincs hiteles bizonyítékok amit mindenki elfogad? Ez olyan mint a holdraszállás.

Figyelt kérdés
2021. aug. 11. 21:41
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
 111/340 anonim ***** válasza:
68%

Ha isten létezett előbb, akkor is valahogy ki kellett alakulnia. Vagy valakinek meg kellett alkotnia.

EZÉRT valószínű, hogy az anyag létezett előbb, mivel azt senkinek nem kellett "megalkotni". Annak csak létre kellett jönni.

Viszont egyelőre NEM ISMERJÜK, hogyan jött létre a legelső létező dolog, ezért aztán felesleges találgatni.

Amit írtam róla, azt érdemes elolvasni.

"Az én hitem szerint ők démonok."

Megmondom, hogy egy értelmes ember mit tehet ilyenkor:

Mivel a te istened pontosan olyan isten, mint a többi, ezért nem mondhatod BIZTOSRA, hogy a tiéd az egyetlen, a többi mind démon.

A te hited szerint az istened démonokat is teremtett (nem közvetlenül, mindegy, azokká lettek).

A másik ember hite szerint neki egy másik istene van, akinek szintén lehetnek démonjai.

Értelmes és erkölcsös ember ilyenkor elfogadja mindkettőt.

Létezhet a te istened, létezhet az ő istene, és létezhetnek démonok is.

Ezért NEM mondjuk azt, hogy minden más isten démon.

Ha akarod, kifejthetem, hogyan létezhet a te istened mellett másik isten IS - de egyszerűbb, ha elhiszed.

LÉGY SZÍVES, tiszteld meg a másik embert, és az ő hitét annyira, hogy nem nevezed démonnak az ő istenét.

Köszönöm.

"Normálisan válaszoltam!"

Akkor pontosan mire is gondoltál ezzel a törvénnyel? Mert nem derült ki.

"Isten nem e világi az anyag evilági."

Akkor két eset lehetséges:

- az a világ is lényegében így működik: akkor ő sem jöhetett létre ok nélkül,

- teljesen másféle szabályok szerint működik, amelyek nem is hasonlítanak a mi szabályainkra: akkor pedig semmit nem tudunk mondani róla, és főleg nem igaz a "képére és hasonlatosságára".

2021. aug. 13. 20:20
 112/340 anonim ***** válasza:
0%

"Ha isten létezett előbb, akkor is valahogy ki kellett alakulnia. Vagy valakinek meg kellett alkotnia.

EZÉRT valószínű, hogy az anyag létezett előbb, mivel azt senkinek nem kellett "megalkotni". Annak csak létre kellett jönni.

Viszont egyelőre NEM ISMERJÜK, hogyan jött létre a legelső létező dolog, ezért aztán felesleges találgatni.

Amit írtam róla, azt érdemes elolvasni."

Annyira műveletlen vagy, hogy még Isten fogalmával sem vagy tisztában? Örökké élő, teremtő lény, akinek a képességei a kézzel fogható és testi érzékszervekkel érzékelhető, anyagi világ felett állnak.

Istenek nincs szüksége teremtőre viszont a világ nem alakulhatott ki sem más evilági anyag ok nélkül erre utal sok bizonyíték.

Annyira különleges az univerzum, hogy kell léteznie egy isteni szerkesztőnek. Ha csak egy valami nem úgy alakult volna mint ahogy egy különleges véletlen folytán alakult nem is létezne a jelenlegi Világ.

Annyira különleges az univerzum, hogy kell léteznie egy isteni szerkesztőnek. Például ha a a Föld csak néhány száz kilométerrel közelebb vagy távolabb lenne a naptól, már nem lenne képes annyi életet hordozni, mint most. Ha a légkörben az elemek csak néhány százalékkal másképp lennének, máris minden élőlény meghalna a bolygón. Annak az esélye, hogy egyetlen fehérjemolekula véletlenül létrejön, 1 a 10243-hoz (ez egy 10-es szám, amit 243 nulla követ). Egyetlen sejt pedig több millió fehérjemolekulából áll össze.

2021. aug. 13. 22:19
 113/340 anonim ***** válasza:
30%

"Megmondom, hogy egy értelmes ember mit tehet ilyenkor:

Mivel a te istened pontosan olyan isten, mint a többi, ezért nem mondhatod BIZTOSRA, hogy a tiéd az egyetlen, a többi mind démon.

A te hited szerint az istened démonokat is teremtett (nem közvetlenül, mindegy, azokká lettek).

A másik ember hite szerint neki egy másik istene van, akinek szintén lehetnek démonjai.

Értelmes és erkölcsös ember ilyenkor elfogadja mindkettőt.

Létezhet a te istened, létezhet az ő istene, és létezhetnek démonok is.

Ezért NEM mondjuk azt, hogy minden más isten démon.

Ha akarod, kifejthetem, hogyan létezhet a te istened mellett másik isten IS - de egyszerűbb, ha elhiszed.

LÉGY SZÍVES, tiszteld meg a másik embert, és az ő hitét annyira, hogy nem nevezed démonnak az ő istenét.

Köszönöm."

Onnan tudom hogy Jézus maga mondta! Jézus tanúsította, hogy a Biblia, amire a kereszténység épül, hibátlan (János 17,17), történelmileg megbízható (vö. Máté 12,40; 24,37-39), Isteni hatalommal bír (Máté 4,4-10), az ember eredetét tekintve tudományosan pontos (Máté 19,4-5), tévedhetetlen (János 10,35) és elpusztíthatatlan (Máté 5,18). Ha Jézus Isten prófétája volt, ahogyan azt még a Korán is tanítja[1], vagy ha tényleg egy jó tanító volt,[2] ahogyan azt oly sokan hajlandóak elhinni, akkor bölcsen tennénk, ha hinnénk neki ebben a kérdésben. Jézus bebizonyította, hogy ő Isten Fia, mert ószövetségi próféciák százait teljesítette be csodás módon,[3] bűntelen életet élt,[4] csodákat tett,[5] és feltámadt a halálból.[6] Buddha és Mohamed elismerték magukról, hogy bűnösök,[7] egyikük sem tett csodákat, és mindkettőjük teste a mai napig a sírban van. Jézus sírja viszont üres.[8] Ezért ő a megbízható forrás a halál utáni életről és a lelki dolgokról való kérdésekben. (Forrás: [link]

"Akkor pontosan mire is gondoltál ezzel a törvénnyel? Mert nem derült ki."

Lapozz vissza és olvasd el sokszor az eddigi hozzászólásaiamat. Akkor remélhetőleg megérted vagy nem.

2021. aug. 13. 22:28
 114/340 anonim ***** válasza:
30%

113-mas válaszhoz a rendes link avagy honnan tudod, hogy a kereszténység az igaz, és nem valamelyik másik vallás, pl. a buddhizmus vagy az iszlám: [link]

Magyarra lefordítva onnan tudom, hogy az én Istenem a valódi Isten, hogy lekülte a fiát. Ennél több bizonyíték nem kell. Ebből következik hogy más Istenek vagy démonok vagy más erők de nem Istenek.

2021. aug. 13. 22:37
 115/340 anonim ***** válasza:
80%

"Magyarra lefordítva onnan tudom, hogy az én Istenem a valódi Isten, hogy lekülte a fiát."

Mármint te ezt hiszed.

Ugyanilyen logika szerint kitalálok egy istent és hozzáteszem, hogy az én istenem teremtette a színeket. Vagyis, mivel a színek léteznek, innen tudni hogy az én istenem az igazi, nem pedig a tiéd.

2021. aug. 14. 00:29
 116/340 anonim ***** válasza:
80%

"Istenek nincs szüksége teremtőre viszont a világ nem alakulhatott ki sem más evilági anyag ok nélkül erre utal sok bizonyíték"

Akkor eleve a világnak sincs azüksége teremtőre.

"Annyira különleges az univerzum, hogy kell léteznie egy isteni szerkesztőnek. Például ha a a Föld csak néhány száz kilométerrel közelebb vagy távolabb lenne a naptól, már nem lenne képes annyi életet hordozni, mint most. Ha a légkörben az elemek csak néhány százalékkal másképp lennének, máris minden élőlény meghalna a bolygón"

Ez csak vágyvezérelt gondolkodás, és utólagos belemagyarázás dolgokba. Semmi nem utal olyasmire, hogy bárki is direkt tette volna ide a Földet, és hasonlók.

Ráadásul ostobaságokat is írsz. Nemhogy néhány száz kilométerrel, de egyenesen ötmillióval kerül a Föld közelebb majd távolabb a Naptól minden fél évben.

A légkörben pedig az elemek rengetegszer tértek már el jó pár százalékkal.

2021. aug. 14. 00:37
 117/340 anonim ***** válasza:
0%

"Mármint te ezt hiszed.

Ugyanilyen logika szerint kitalálok egy istent és hozzáteszem, hogy az én istenem teremtette a színeket. Vagyis, mivel a színek léteznek, innen tudni hogy az én istenem az igazi, nem pedig a tiéd."

Hogyha a te Istened teremtette a színeket és nem az én Istenem, akkor a te Istened mért nem küldte le a fiát hogy bizonyítsa nekem, hogy valóban ő teremtette a színeket?

"Ez csak vágyvezérelt gondolkodás, és utólagos belemagyarázás dolgokba. Semmi nem utal olyasmire, hogy bárki is direkt tette volna ide a Földet, és hasonlók."

Nem csak a földre szerettem volna utálni, hanem az egész világra, ami egy véletlen folytán alakult ki mert ha valami nem történt volna úgy ahogy már nem lenne világ.

"Ráadásul ostobaságokat is írsz. Nemhogy néhány száz kilométerrel, de egyenesen ötmillióval kerül a Föld közelebb majd távolabb a Naptól minden fél évben.

A légkörben pedig az elemek rengetegszer tértek már el jó pár százalékkal."

Ne nevezd ostabaságnak csak mert te ateista vagy és nem vagy képes befogadni Istent. Nagyon is érted mire gondoltam csak belekötsz minden szavamba.

Komolyan annyira béna vagy hogy ennyit tudsz okos ateistaként az egészre felhozni és engem nevezem ostobának? Elég nagy a képed...

2021. aug. 14. 02:32
 118/340 anonim ***** válasza:
0%

"Akkor eleve a világnak sincs azüksége teremtőre"

Mivel a világ kialakult minden jel erre mutat te is nagyon jól tudod. Világegyetem valamikori keletkezéséről a bizonyítékok a galaxisok mozgása, a termodinamika II. alaptörvénye és a háttérsugárzási visszhang.

A semmi nem alkothat semmit vagyis semmiből nem lessz semmi sem anyag sem világ vagyis nagyon is szükség van teremtőre és akárhogy csűröd csavarod forgatod ki a szavaim ugyanide fogunk eljutni.

2021. aug. 14. 02:45
 119/340 anonim ***** válasza:
33%
Ne etessétek már ezt a hitetlent. Nem BIZONYÍTÉKOK kellenek, hanem hinnie kellene. A HIT az út, teljesen mellékvágányon gyalogol ez az illető. Hitet meg úgy sem tudunk bele önteni!
2021. aug. 14. 10:08
 120/340 anonim ***** válasza:
80%

"Ne nevezd ostabaságnak csak mert te ateista vagy és nem vagy képes befogadni Istent"

Azért nevezem ostobaságnak, mert nyilvánvaló tényeknek mondasz ellent, hogy bizonygasd vele az istened.

Ha egyszer minden évben millió km-ekkel kerül közelebb és távolabb a Föld a naphoz, akkor mit akarsz egy olyan sületlenséggel, hogy száz kilométer eltérés bármit is okozna?

"A semmi nem alkothat semmit"

És eleve honnan veszed, hogy bármit is alkotni kellett?

2021. aug. 14. 10:15
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!