Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus Krisztus életére, és...

Jézus Krisztus életére, és halálára miért nincs hiteles bizonyítékok amit mindenki elfogad? Ez olyan mint a holdraszállás.

Figyelt kérdés
2021. aug. 11. 21:41
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/340 anonim ***** válasza:

Biztos vagyok benne hogy CSAK hiteles írásokat olvasok mert csak ezek a források vannak.

Az anyag lényegi tulajdonsága és az anyag őrőkkévalosága az nem egy és ugyanaz.

2021. aug. 13. 19:02
 102/340 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nagyon tévedsz.

Rengeteg forrás van.

Van, ami benne is volt a Bibliában sokáig, és olyan is van, ami majdnem belekerült.

Mindegyiknek más szinten áll a hitelessége.

Az anyagmegmaradás törvénye pedig úgy működik, hogy az anyag sokféle formára átalakulhat - akár energiává is, vagy vissza - de soha, egyszer sem tűnhet el. Ez viszont bizonyított is - míg az istenmegmaradás törvénye az nincsen bizonyítva.

Ráadásul amennyi eltűnt isten lehet: gondolj csak a nagyon régi, 70000 éves vallásokra.

2021. aug. 13. 19:09
 103/340 anonim ***** válasza:

"Nem, nagyon tévedsz.

Rengeteg forrás van.

Van, ami benne is volt a Bibliában sokáig, és olyan is van, ami majdnem belekerült.

Mindegyiknek más szinten áll a hitelessége."

Az evangéliumokból megtalálták az eredeti példányokat azok a hitelesek, azoknak hiszek.

"Az anyagmegmaradás törvénye pedig úgy működik, hogy az anyag sokféle formára átalakulhat - akár energiává is, vagy vissza - de soha, egyszer sem tűnhet el. Ez viszont bizonyított is - míg az istenmegmaradás törvénye az nincsen bizonyítva.

Ráadásul amennyi eltűnt isten lehet: gondolj csak a nagyon régi, 70000 éves vallásokra"

A hatás ellenhatás törvényévek mi van?

Senki sem tagatta a hatás ellenhatás tőrvényét a tudósok közűl ezt pedig az anyagmegmaradás törvénye nem cáfolja.

A régen több Istent is imádtak néhány régebbi vallásra utaltak a Bibliában. Ezek az Istenek mint démonok voltak, más erők!

2021. aug. 13. 19:23
 104/340 anonim ***** válasza:
100%

Nem, a démon az teljesen más.

Ezek istenek voltak, nézz utána.

Az, hogy te egy másik istenben hiszel, nem kell, hogy összezavarja az agyad.

A hatás-ellenhatás törvényével mi a problémád?

Az is működik, és csak az erőkre érvényes.

2021. aug. 13. 19:27
 105/340 anonim ***** válasza:

Istenként kezelték őket.

"A hatás-ellenhatás törvényével mi a problémád?

Az is működik, és csak az erőkre érvényes."

Fuss neki a mégegyszer mert úgy tűnik hogy nem érted.

2021. aug. 13. 19:29
 106/340 anonim ***** válasza:
Az is meglehet másik példával élve és a te nyelvedre lefordítva, hogy az anyagot Isten teremtette.
2021. aug. 13. 19:30
 107/340 anonim ***** válasza:
Az általam megjelölt forrásban az is benne van hogy még David Hume, a kereszténység valaha élt egyik legbuzgóbb szkeptikusa is egyetértett ezzel a ténnyel, amikor azt mondta, hogy: „Soha nem tettem olyan abszurd kijelentést, miszerint bármi is létrejöhet előidéző ok nélkül."
2021. aug. 13. 19:38
 108/340 anonim ***** válasza:

"Istenként kezelték őket."

A te istenedet is istenként kezelik.

És, ha démon? Mert ennek is megvan a lehetősége. Akkor mit tennél?

Tiszteld meg annyira a másik embert, és az ő istenét, hogy nem nevezed démonnak.

Köszönöm.

"A hatás-ellenhatás törvényével"

Nézd: én normálisan válaszolok, ha kérdezel valamit.

Tőled is ezt várom.

"Az is meglehet másik példával élve és a te nyelvedre lefordítva, hogy az anyagot Isten teremtette."

Igen, ez is egy lehetőség.

A másik lehetőség az, hogy először volt az anyag, és ebből születtek istenek.

A harmadik lehetőség, hogy csak az anyag létezik.

Értelmes ember nem tagadja egyik lehetőséget sem.

Ami a különbség közöttük:

ha az anyagot feltételezzük elsőnek, abból kiválóan levezethető az egész világunk.

Ha egy istent gondolunk elsőnek, abból sajnos az égvilágon semmit nem lehet levezetni, olyankor az összes kijelentésünk csak feltevés.

Ettől még van egy icike-picike esélye, hogy ez az igaz... de annyira kicsi, mintha 1000 alkalommal egyfolytában megnyernéd a lottó ötöst.

Míg a tudomány az tuti igaz (csak nem teljes).

„Soha nem tettem olyan abszurd kijelentést, miszerint bármi is létrejöhet előidéző ok nélkül."

Ezzel azért kell vigyázni, mert ez nyilván nem lehet igaz a legelső okra, akármi is az.

Azon kívül a kvantummechanika úgy mutatja, hogy az oksági rendszer nem mindig működik pontosan úgy, ahogy idáig elképzeltük.

2021. aug. 13. 19:52
 109/340 anonim ***** válasza:

"A te istenedet is istenként kezelik.

És, ha démon? Mert ennek is megvan a lehetősége. Akkor mit tennél?

Tiszteld meg annyira a másik embert, és az ő istenét, hogy nem nevezed démonnak.

Köszönöm."

Az én hitem szerint ők démonok. Tisztelj meg annyival hogy elfogadod az álláspontom.

"Nézd: én normálisan válaszolok, ha kérdezel valamit.

Tőled is ezt várom."

Normálisan válaszoltam!

"A másik lehetőség az, hogy először volt az anyag, és ebből születtek istenek.

A harmadik lehetőség, hogy csak az anyag létezik.

Értelmes ember nem tagadja egyik lehetőséget sem."

Vagyis az anyag örökké volt, de a tudósok jelenlegi álláspontja szerint nincs olyan miszerint bármi is létrejöhet előidéző ok nélkül ebben a világban. Isten nem e világi az anyag evilági. Ezt olyan nehéz felfogni?

2021. aug. 13. 20:01
 110/340 anonim ***** válasza:
44%
Hogy az anyag létezzen előbb ki kellett valahogy alakulnia. Vagy meg kellett valakinek alkotnia.
2021. aug. 13. 20:02
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!