Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mire gondolsz amikor azt...

Mire gondolsz amikor azt mondod, hogy Isten?

Figyelt kérdés
ma 16:04
 1/8 anonim ***** válasza:
Amikor Istent mondok arra gondolok, amit mások úgy neveznek, hogy mindenség, vagy hogy létezés, vagy hogy sors, vagy hogy univerzum.
ma 16:52
 2/8 anonim ***** válasza:
Jézusra
ma 17:02
 3/8 A kérdező kommentje:
Jézus isten...
ma 17:11
 4/8 anonim ***** válasza:
Ez nagyon jó kérdés, de nem mit gondolsz hanem inkább mit érzel nem? Nekem legalábbis így van. Amikor istenre gondolok olyan érzésem van ami nem haragszik másokra, nem akar ártani másokat és van benne szeretet is. Megnyugtató szeretet.
ma 18:06
 5/8 anonim ***** válasza:
másoknak*
ma 18:06
 6/8 Sanyi2025 ***** válasza:
nyilván istenre, én egy ilyen egyszerű ember vagyok. ha almát mondok, akkor meg almára gondolok.
ma 18:41
 7/8 anonim ***** válasza:
"nem haragszik másokra, nem akar ártani másokat és van benne szeretet" Lásd, amit állítólag alkotott, az egész világ mindenkinek rossz
ma 18:52
 8/8 anonim ***** válasza:

Azért van ez, mert sokan azt hiszik, hogy a létezés csupán ebből a világból áll.

A magzat is csak azt hiszi, hogy a létezés csupán az anyaméhből áll, aztán eljön a születés és minden, amit addig megtanult az anyaméhben értelmetlennek tűnik. Pedig a magzat az anyaméhben tanul meg kortyolni, nyelni, csuklani végül üríteni is. Egy teljesen más közegben megtanulja azt, amit az anyaméhen kívül használ emlékei pedig az anyaméh biztonságáról elvesznek.

Ezért mondom: A világ valóban rossz mindenkinek, de a létezés tetemes részét nem e világban fogjuk eltölteni. Testünk csupán, mint egy magzatburok vagy méhlepény, ami értelmetlenné válik számunkra a test halála után. Ám mégis, a létezés következő fázisára embertestben készülhetünk fel csupán.

Istenre pedig azóta gondolok Jézusként, amióta egyszer nagy csávában voltam, tönkretéve az egész életem és Jézushoz imádkoztam, mint Istenhez. Ne kelljen megölnöm magam, mert más utat nem láttam a bajaimra.

És éreztem akkor a kegyelmét, jóságát, szeretetét, vigasztalását. Életemben először éreztem a jelenlétét annak, akit szem nem lát, fűl nem hall és a szív meg sem sejtett. Azóta nem vagyok egyedül és tudom, hogy sosem voltam egyedül.

Az évek alatt gyarapodtam bölcsességben és próbáltam rájönni, hogy mi értelme van ennek az életnek. Egyetlen egy értelme lehet csupán:

Felkészülés arra, ami az élet után jön. Máskülönben az egész értelmetlen.

ma 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!